reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy

reklama
Ona_Mika ja kupiłam jedna paczkę 2-5kg i jedną 3-6 i rzeczywiście Izoldzia ma racje różnica jest niewielka. Te 3-6 są minimalnie szersze i dłuższe.

co do wózeczka focus nowalex to po dwóch miesiącach użytkowania jestem z niego bardzo zadowolona mimo tego że wygląda bardzo masywnie prowadzi lekko a w obszernej gondolce maluchowi jest naprawdę wygodnie :tak::tak: moja córcia urodziła sie dosyć długa bo miał 58 cm a teraz już ubranka 62 zaczynają być na nią za małe więc rozmiar gondolki stał się niezwykle ważny:tak: gratuluje eevciaa dobrego wyboru:-)

Monika ktoś kiedyś mi mówił że 1 mają jakąś specjalną siateczkę która odziela rzadką kupkę od pupci, co pozwala uniknąć odparzeń.. Ja wiem że na początek napewno kupię 1. chociażby parę sztuk.

Evcia trochę ubranek z długim rękawem może się jeszcze przydać. Zupełnego niemowlaczka od razu w rampersy nie ubierzesz. A musisz się liczyć z tym, że na 1 dzień potrzebujesz przynajmniej 2 zmiany ciuszków.
Wózek super.

Evcia ja dla Emilki miałam Nowalex Senator. Był solidny, stabilny ale jak to wózek wielofunkcyjny - ciężki i mało zwrotny. Jako głęboki sprawdził się świetnie - był solidnie wykonany. Ty ze swojego zakupu też zapewne będziesz zadowolona.

Jeżeli chodzi o Pampersy to ja moim chłopcom kupiłam 1 bo będą ważyli poniżej 3 kg więc małą paczkę pewnie zużyję a potem zobaczymy. Przy Emilce zaczynaliśmy od 2 - bo mała ważyła przy urodzeniu 3790 i 2 były akurat.

Ja dziś zakończyłam prasowanie ubranek i wszystko gotowe... Chłopcy mogą się powoli szykować na świat.

Został mi jeszcze zakup laktatora ale stwierdziłam że zobaczę po porodzie czy będzie mi potrzebny.

Może to nie ten wątek ale w szpitalu dostałam taką reklamówkę próbek kosmetyków, proszków do prania, pieluszek, golarkę jednorazową i 2 małe butelki AVENT. Niby pierdołki... ale cieszą...:-)

eevciaa - fajnie, że jesteś zadowolona z zakupów! niech sie sprawdzą!

mamoEmilki - pewnie, że cieszą takie prezenciki; w mojej szkole też podrzucają gadżety; ostatnio wróciłam z maścią ALANTAL.

Z zakupów robię przymiarki do łóżeczka, wiem, że turystyczne, chciałam 120x60, ale przed chwilą znalazłam coś uroczego i chyba nie będę w stanie się mu oprzeć. I w dodatku można zobaczyć i odebrać w Zielonej!

ŁÓŻECZKO KOJEC GRACO + GRATIS ! USA ! OD REKI ! (388658697) - Aukcje internetowe Allegro

co myślicie?

reklama
Do góry