reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy.... Wszystko dla naszych Dzieciaczków

Anyżówka uwazam, ze jesli nie ograniczaja Cie fundusze i miejsce to lepiej kupic oddzielnie suszarke.
sylwia.m jesli masz jakis spradzony model to podaj prosze linka, bo ja podczytuje doswiadczone mamusie i zapisuje sobie co musze kupic :)
I jeszcze jakis laktator polecalyscie - reczny chyba ale jakis konkretny model, marka? Ja po macierzynskim bede musiala wrocic do pracy a poniewaz dojezdzam ok. 45 minut to daje nam 9,5 h poza domem, wiec laktator bedzie niezbedny :)
Ja mialam taki reczny z apteki. Mama posza i mi kupila jak mialam nawal mleczny i 40 c temp i z lozka nie wstawalam pamietam ze byl tani ok 10 zl i w moim przypadku sie sprawdzil bo troszke go uzywalam

reklama
Matylda podpisuję się pod tym co napisała Mama Helenki:tak: Miałam też ten laktator ale naprawdę warto wstrzymac się z zakupem bo jest to dosc droga rzecz a nie każdemu się przydaje:-)

A chodzi Ci o model termometru do ucha czy tego elektronicznego?? Elektroniczny to taki zwykły z apteki:-) A do ucha to powiem Ci później bo najpierw muszę go znalezc:-p bo rzuciłam gdzieś w kąt;-)

Matylda podpisuję się pod tym co napisała Mama Helenki:tak: Miałam też ten laktator ale naprawdę warto wstrzymac się z zakupem bo jest to dosc droga rzecz a nie każdemu się przydaje:-)

...

Ja sie z Wami nie zgadzam - moj laktator mąz zakupił jak Jagoda miała 4 dni - miałam taki nawał pokarmu ze musiałam odciągnąc bo Jagoda pomimo ze duzo piła to nie dawała rady. Tez miałam Avent Isis i na szczescie jeszcze go mam (poza mna przydał się jeszcze 2 mamom) :)

No ale zdąrzył kupic:tak: A pomyśl, że są kobiety które mają problemy z pokarmem i dla nich wtedy ta 100 (czy ile one tam kosztują) jest wyrzucona w błoto:sorry:
Nie piszemy, że nie warto kupowac ale że warto z tym poczekac, tym bardziej, że nie jest tanie:-)
No ale to już każej z nas wybór:-)

nasza wyprawka wyglądała tak
- kaftaniki (5 sztuk)
- śpioszki (5 par)
- body (5 sztuk)
- czapeczki po kapieli (3 sztuki)
- skarpetki (3 pary)
- pajacyki (3 sztuki)
- kombinezon + czapeczka, szaliczek i rękawiczki
- kocyki (jeden malutki, a drugi duży)
- flanelowe(2-3) i jednorazowe dla maluszków,
- rożek
- przescieradła (najlepiej z gumką, 3 sztuki)
- pościel (2-3 komplety)
- ochraniacz na łóżeczko (1 sztuka, ale 2 nie zaszkodzą ;))
- cerata na łóżeczko
- chusteczki nawilżane np pampers, nivea
- oliwka, krem, mydełko
- gruszka, ja później zmieniłam na fridę
- nożyczki do paznokci
- szczotka do włosów
- termometr do wody
- wanienka
- przewijak
- smoczek (ewentualnie)
- butelki + smoczki (ja miałam butelki już z laktatorem)
- proszek do prania dla dzieci
- myjka
- płatki kosmetyczne (do przemywania oczek, pupci, itd.)
- miseczka na wodę (do mycia twarzy)
- patyczki do uszu
- ręczniki kąpielowe z kapturkiem (2 sztuki)
- termos na butelki (ewentualnie, ale lepiej dokupić jak bedziemy karmic butlą)
- łóżeczko + materac
- kołdra, poduszeczka (ta nie jest na poczatku potrzebna, ale i tak sprzedaja w zestawach)
- wózek

Ostatnia edycja:
a czy myślałyście o MONITORZE ODDECHU?
ja wiem na 100% że takie coś kupię - choćby używane bo nowe sporo kosztuje. To urządzonko - mówiąc najkrócej wyczuwa już kilkusekundowy bezdech u maluszka i zaczyna wyć alarmując rodziców a najczęściej sygnałem powoduje, że maluszek zaczyna oddychać. Mój brat z mojego polecenia kupił to swojej córeczce - na szczęście nie było potrzebne ale....
jestem na to bardzo nakręcona bo córeczka mojego kolegi zmarła na tzw, śmierć łóżeczkową w..... 7mym miesiącu!!! - co się rzadko zdarza - wcześniej nie miewała bezdechów. Wolę więc dmuchać na zimne.
Chodzi mi mniej więcej o coś takiego...

ANGELCARE AC300 MONITOR RUCHOW ODDECHU - UPS 0zł (522615672) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.
albo takie:
BEZPRZEWODOWY MONITOR ODDECHU SNUZA K_ÓW TANIO (531037025) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.

Betiinko, Annie ja tez mam "W oczekiwaniu na dziecko" zażyczyłam sobie na świeta i mikołaj mi przyniósl... dla mnie bardzo przydatna, szczególnie indeks na końcu szukasz czego trzeba i odrazu masz odpowiedź na konkretnej stronie..

Goteczko też o tym myślałam i pewnie sie skuszę bo myśle ze to ważna rzecz...

Goteczko tez o tym myslalam tzn moj maz sie bardziej na to urzadzenie napalil :-)
Nowy monitor oddechu troche kosztuje ale mozna czesto znalesc na allegro uzywany za nieduze pieniadze. Maz sie zdecydowal na to dlatego ze u jego kolegi w pracy wydarzyla sie wlasnie taka tragedia :-:)-:)-(

reklama
Zgadzam sie z sylwia.m :) Kazda z nas by chciala miec tyle pokarmu zeby laktator sie przydal i zeby dzidzie karmic przynajmniej pol roku a nawet dluzej. Ale jak to w zyciu - roznie bywa. Kupic zawsze sie zdarzy - zlaszcza wiedzac co i jaki model.
Z tym termometrem to nie wiem - ktory lepszy? Chce kupic taki zebym byla zadowolona :)

Do góry