reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy.... Wszystko dla naszych Dzieciaczków

reklama
Taak.. Feretii juz zamowilam, komplet trio w kremowym kolorze ale posciel na przyklad my sweet baby wyglada slicznie w internecie, cena o polowe nizsza niz feretti i drewex i to mnie zastanawia, czesto za cena idzie jakosc. Nie zawsze oczywiscie

Widziałam, że pisałyście troszkę o szczepieniach...

Ja kupuję szczepionki 3w1,jedna kosztuje 120zł, rota wirus, którego trzeba zaszczepić do 6 miesiąca kosztuje ok 400zł za dawkę, a dawki są 2. Jeśli chcesz do roku zaszczepić pneumokoki to potrzebne są trzy dawki każda ok 300 zł, meningokoki są najtańsze ok200 nie pamiętam ile dawki dla dziecka do pierwszego roku życia... Jeszcze jest dodatkowe szczepienie na ospę i parę innych których nie pamiętam, ale jestem skłonna uwierzyć, że na szczepienia można wydać ok piątki:baffled:

Dziewczyny dostałam dziś paczkę z tą bluzką i załapałam się na opierdziel-od kogo? Oczywiście od mojego kochanego męża!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Otóż bluzka ogólnie jest świetna ale na mnie za mała:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: Rozmiar uniwersalny ale ja wyglądam w nim jak kiełbasa w zaćiasnym flaku i tyle. No i jego zdaniem wyrzuciłam pieniądze w błoto itd i UWAGA teraz najlepsze-mam już więcej nic nie kupować na allegro. Jego niedoczekanie.:crazy::crazy::crazy:

odeślij i poproś o zwrot kasy :tak: po drugie nie kupuj ciuchów do których nie ma podanych wymiarów, bo rozmiary różne i sobie nie równe więc ja zawsze patrze na szerokość i długość w strategicznych miejscach. Szkoda że zaliczyłaś wpadkę, ale przecież każdemu się zdarza - paka dla niuni była wypas więc niech się cmoknie ;-)

no u mnie tez niby musze miec tylko takie rzeczy na wyjscie;
a tak to sie dostaje kupe gratisow, itp. itd...
oczywiscie, jak ktos chce moze wszystko swoje wziasc... ale po co sie obladowywac??;-) ja sie jeszcze zastanowie... ja to ja, ale dla dzidzi chcialabym swoje rzeczy miec...:zawstydzona/y::zawstydzona/y::sorry2::sorry2:

leze w łóżku i użalam sie nad soba ;-) a tu przyszła sasiadka która urodziła synka jakos w grudniu i zaproponowala mi ze i odstapi ubranka po synku :-)
fajnie, teraz tylko będę musiała powybierać

Ja wracam do pytania alicante - też jestem zainteresowana, a fereti ...noooo cóż jest troszkę przydroga. Chciałabym kupić chociaż ze 3 komplety, więc cena jest tu istotna.
Ma któraś już wyrobioną opinię na temat pościeli???

Ja wracam do pytania alicante - też jestem zainteresowana, a fereti ...noooo cóż jest troszkę przydroga. Chciałabym kupić chociaż ze 3 komplety, więc cena jest tu istotna.
Ma któraś już wyrobioną opinię na temat pościeli???
Ja miałam Drewexa - dla Jagody. Z poszewki na podusie korzysta do dzis i poza tym ze sprałam kolory bo kilka razy to gotowałam jak była malutka to "trzyma sie kupy" . i myslę ze poszewki na kołderkę też jeszcze wytrzymaja drugiego dzidziusia. Poza tym dostałam chyba 3 komplety od siostry po jej dzieciach wiec może jeszcze jakis dokupię i wystarczy. Jesli chodzi o ochraniacze na szczebelki to mam 2 i tez mam nadzieje ze wytrzymają. Baldachimu nad łóżeczko nie polecam - bo to jest siedlisko kurzu. Fakt ze ładnie wygląda i kupiliśmy cos takiego dla Jagody ale teraz juz tego nie założę. U nas spełniało tylko rolę zasłonki od telewizora - mieszkaliśmy wtedyw jednym pokoju i tv stał dokładnie naprzeciwko główki Jagody wiec zeby jej światło nie mrugało po oczkach to zasłanialiśmy ja baldachimem i było ok ale jka juz troche podrosła i opuściliśmy dno łózeczka to wystarczyły ochraniacze na szczebelki :)

Pozdrawiam

reklama
Do góry