reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy.... Wszystko dla naszych Dzieciaczków

Iwon3004 ja też mam zieloną pościel do zielonego wózka:) Szkoda tylko, że tak mało ciuszków jest w kolorze zielonym, wszędzie tylko róże i niebieski.

reklama
Mes ja jakoś ciuszków zielonych nie lubię ale jak na "złość" moje pierwsze zakupy ciuszkowe to komplecik śpioszków i koszulki w kolorze zielonym. :-)

Dziewczyny, czy kupowałyście już gaziki do pępka? Jeśli tak to jakie. Suche jałowe w aptece, albo jakieś nasączane?

Dziś kupiłam w Rossmannie chusteczki nawilżające sensitive. Dwie paczki po 80 szt. każda. Dwupak ponad 9 zł (chyba z 9,50) Babydream. Miałyście takie, albo coś o nich słyszałyście? Sama jestem ciekawa, bo cenę mają dosyć przystępną.

Ja kupiłam gaziki, ale suche - może się przydadzą i planuje kupic spirytus i rozrobic tak jak dziewczyny wczesniej pisały. Podobno przemywanie patyczkiem jest lepsze niż zaklejanie pępka.

Ważność legitymacji ubezpieczeniowej u nas to miesiąc, ale słyszałam że w innych regionach róznie to bywa. Smiesznie troche niby w jedym kraju mieszkamy i w każdym zakątku jest inaczej.

Ja kupiłam gaziki, ale suche - może się przydadzą i planuje kupic spirytus i rozrobic tak jak dziewczyny wczesniej pisały. Podobno przemywanie patyczkiem jest lepsze niż zaklejanie pępka.

też słyszałam,ze przemywanie patyczkiem nasączonym spirytusem rozcięczonym jest lepsze i skuteczniejsze od tych gazików gotowych nasączonych, o nich juz dziewczyny pisały na tym wątku

ale każdy moze sprawdzić na swoim dziecku i jedno i drugie, a nóz komuś same gaziki nasączone bedą pasowały.

Ja napewno kupię gaziki suche jałowe, bo np. położna mówiła,ze do pielęgnacji jamy ustnej,jakby w buzi był nalot, to sie bierze gazik( taki większy 10x10) i okreca sei nim palec, no i przeciera sie śluzówkę w buzi dzidzi

też słyszałam,ze przemywanie patyczkiem nasączonym spirytusem rozcięczonym jest lepsze i skuteczniejsze od tych gazików gotowych nasączonych,

też o tym słyszałam, więc raczej zdecyduję się na ten sposób

Ja napewno kupię gaziki suche jałowe, bo np. położna mówiła,ze do pielęgnacji jamy ustnej,jakby w buzi był nalot, to sie bierze gazik( taki większy 10x10) i okreca sei nim palec, no i przeciera sie śluzówkę w buzi dzidzi

też planowałam kupić suche gaziki, bo zawsze można wykorzystać je do czegoś innego

potwierdzam z doświadczenia już teraz że patyczki + spirytus do bardzo dobry sposób na pielęgnację pępuszka :-)

Dziewczyny, czy kupowałyście już gaziki do pępka? Jeśli tak to jakie. Suche jałowe w aptece, albo jakieś nasączane?

Dziś kupiłam w Rossmannie chusteczki nawilżające sensitive. Dwie paczki po 80 szt. każda. Dwupak ponad 9 zł (chyba z 9,50) Babydream. Miałyście takie, albo coś o nich słyszałyście? Sama jestem ciekawa, bo cenę mają dosyć przystępną.

używam właśnie tych chusteczek i są ok - nie uczulają, nie podrażniają - spełniają swoją funkcję . sporo rzeczy mam z rossmana - podkłady do przewijania, pieluszki, suche chusteczki bez chloru, wkładki laktacyjne i nie narzekam

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Jo- anna ja tych chusteczek z Rosmana akurat nie mam dla malej, ale sama je czesto stosowalam jak gdzies wyjezdzalam itd. i bylamz nich bardzo zadowolona.

reklama
Do góry