reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy.... Wszystko dla naszych Dzieciaczków

Iwon3004 ja też mam zieloną pościel do zielonego wózka:) Szkoda tylko, że tak mało ciuszków jest w kolorze zielonym, wszędzie tylko róże i niebieski.

reklama
Mes ja jakoś ciuszków zielonych nie lubię ale jak na "złość" moje pierwsze zakupy ciuszkowe to komplecik śpioszków i koszulki w kolorze zielonym. :-)

Dziewczyny, czy kupowałyście już gaziki do pępka? Jeśli tak to jakie. Suche jałowe w aptece, albo jakieś nasączane?

Dziś kupiłam w Rossmannie chusteczki nawilżające sensitive. Dwie paczki po 80 szt. każda. Dwupak ponad 9 zł (chyba z 9,50) Babydream. Miałyście takie, albo coś o nich słyszałyście? Sama jestem ciekawa, bo cenę mają dosyć przystępną.

Ja kupiłam gaziki, ale suche - może się przydadzą i planuje kupic spirytus i rozrobic tak jak dziewczyny wczesniej pisały. Podobno przemywanie patyczkiem jest lepsze niż zaklejanie pępka.

Ważność legitymacji ubezpieczeniowej u nas to miesiąc, ale słyszałam że w innych regionach róznie to bywa. Smiesznie troche niby w jedym kraju mieszkamy i w każdym zakątku jest inaczej.

Ja kupiłam gaziki, ale suche - może się przydadzą i planuje kupic spirytus i rozrobic tak jak dziewczyny wczesniej pisały. Podobno przemywanie patyczkiem jest lepsze niż zaklejanie pępka.

też słyszałam,ze przemywanie patyczkiem nasączonym spirytusem rozcięczonym jest lepsze i skuteczniejsze od tych gazików gotowych nasączonych, o nich juz dziewczyny pisały na tym wątku

ale każdy moze sprawdzić na swoim dziecku i jedno i drugie, a nóz komuś same gaziki nasączone bedą pasowały.

Ja napewno kupię gaziki suche jałowe, bo np. położna mówiła,ze do pielęgnacji jamy ustnej,jakby w buzi był nalot, to sie bierze gazik( taki większy 10x10) i okreca sei nim palec, no i przeciera sie śluzówkę w buzi dzidzi

też słyszałam,ze przemywanie patyczkiem nasączonym spirytusem rozcięczonym jest lepsze i skuteczniejsze od tych gazików gotowych nasączonych,

też o tym słyszałam, więc raczej zdecyduję się na ten sposób

Ja napewno kupię gaziki suche jałowe, bo np. położna mówiła,ze do pielęgnacji jamy ustnej,jakby w buzi był nalot, to sie bierze gazik( taki większy 10x10) i okreca sei nim palec, no i przeciera sie śluzówkę w buzi dzidzi

też planowałam kupić suche gaziki, bo zawsze można wykorzystać je do czegoś innego

potwierdzam z doświadczenia już teraz że patyczki + spirytus do bardzo dobry sposób na pielęgnację pępuszka :-)

Dziewczyny, czy kupowałyście już gaziki do pępka? Jeśli tak to jakie. Suche jałowe w aptece, albo jakieś nasączane?

Dziś kupiłam w Rossmannie chusteczki nawilżające sensitive. Dwie paczki po 80 szt. każda. Dwupak ponad 9 zł (chyba z 9,50) Babydream. Miałyście takie, albo coś o nich słyszałyście? Sama jestem ciekawa, bo cenę mają dosyć przystępną.

używam właśnie tych chusteczek i są ok - nie uczulają, nie podrażniają - spełniają swoją funkcję . sporo rzeczy mam z rossmana - podkłady do przewijania, pieluszki, suche chusteczki bez chloru, wkładki laktacyjne i nie narzekam

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Jo- anna ja tych chusteczek z Rosmana akurat nie mam dla malej, ale sama je czesto stosowalam jak gdzies wyjezdzalam itd. i bylamz nich bardzo zadowolona.

reklama
Do góry