reklama
jo-anna
Fanka BB :)
Dziewczyny, czy kupowałyście już gaziki do pępka? Jeśli tak to jakie. Suche jałowe w aptece, albo jakieś nasączane?
Dziś kupiłam w Rossmannie chusteczki nawilżające sensitive. Dwie paczki po 80 szt. każda. Dwupak ponad 9 zł (chyba z 9,50) Babydream. Miałyście takie, albo coś o nich słyszałyście? Sama jestem ciekawa, bo cenę mają dosyć przystępną.
Dziś kupiłam w Rossmannie chusteczki nawilżające sensitive. Dwie paczki po 80 szt. każda. Dwupak ponad 9 zł (chyba z 9,50) Babydream. Miałyście takie, albo coś o nich słyszałyście? Sama jestem ciekawa, bo cenę mają dosyć przystępną.
Ja kupiłam gaziki, ale suche - może się przydadzą i planuje kupic spirytus i rozrobic tak jak dziewczyny wczesniej pisały. Podobno przemywanie patyczkiem jest lepsze niż zaklejanie pępka.
też słyszałam,ze przemywanie patyczkiem nasączonym spirytusem rozcięczonym jest lepsze i skuteczniejsze od tych gazików gotowych nasączonych, o nich juz dziewczyny pisały na tym wątku
ale każdy moze sprawdzić na swoim dziecku i jedno i drugie, a nóz komuś same gaziki nasączone bedą pasowały.
Ja napewno kupię gaziki suche jałowe, bo np. położna mówiła,ze do pielęgnacji jamy ustnej,jakby w buzi był nalot, to sie bierze gazik( taki większy 10x10) i okreca sei nim palec, no i przeciera sie śluzówkę w buzi dzidzi
adudz82
Lipcowa mamusia :)
też słyszałam,ze przemywanie patyczkiem nasączonym spirytusem rozcięczonym jest lepsze i skuteczniejsze od tych gazików gotowych nasączonych,
też o tym słyszałam, więc raczej zdecyduję się na ten sposób
Ja napewno kupię gaziki suche jałowe, bo np. położna mówiła,ze do pielęgnacji jamy ustnej,jakby w buzi był nalot, to sie bierze gazik( taki większy 10x10) i okreca sei nim palec, no i przeciera sie śluzówkę w buzi dzidzi
też planowałam kupić suche gaziki, bo zawsze można wykorzystać je do czegoś innego
potwierdzam z doświadczenia już teraz że patyczki + spirytus do bardzo dobry sposób na pielęgnację pępuszka :-)
używam właśnie tych chusteczek i są ok - nie uczulają, nie podrażniają - spełniają swoją funkcję . sporo rzeczy mam z rossmana - podkłady do przewijania, pieluszki, suche chusteczki bez chloru, wkładki laktacyjne i nie narzekam
Dziewczyny, czy kupowałyście już gaziki do pępka? Jeśli tak to jakie. Suche jałowe w aptece, albo jakieś nasączane?
używam właśnie tych chusteczek i są ok - nie uczulają, nie podrażniają - spełniają swoją funkcję . sporo rzeczy mam z rossmana - podkłady do przewijania, pieluszki, suche chusteczki bez chloru, wkładki laktacyjne i nie narzekam
Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Podziel się: