reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy - wszystko co potrzebne mamom i dzieciaczkom

Szkoda, że Brown`s ma tylko wąskie te szklane butelki. Jakoś z szerokimi mi było wygodniej, chociażby przy myciu.

Ja mam zamiar karmić piersią, jeśli mi się nie uda to będzie butla i już.
Olivier podobnie jak u fioletowej nie chciał mleka z niekapka :no:

Kingusia jaka urocza żabka :tak:

reklama
Fajne te szklane ale ja sie boje, tak jak mamaTrójki, butla często stoji na stole bije się ze spadnie. A ja uzywałam plastikowych i normelnie w garnku wygotowywałam a taki nie można?
Co do kubka niekapka mam ten
KUBEK NIEKAPEK Tommee Tippee 7-12m+ 260ml. UCHWYTY (2989505016) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
ale moje nie umie z niego pić, gryzie ustnik. Za to bardzo lubi pić ze szklanki, myśle że już niedługo będzie mozna jej dać kubeczek plastikowy.
Kingusia- śliczny rampersik a kiedy bedziesz miała USG żeby zweryfikować tego Twojego lokatora?

Dziewczyny czy należy kupować poduszkę dla niemowlaka?? Ja słyszałam ,że nie powinno sie jej używać na początku a dziecko powinno spac na płąsko na plecach, i zmieniać pozycje główki- raz w prawą raz w lewą strone. Jeżeli tak to około którego miesiaca można już używać poduszki??

Na poczatku stosować kocyk do przykrycia małego w nocy czy kołdra, :szok: śpiworek??

Ostatnio edytowane przez moderatora:
DzikaBez w poniedziałek miało się wyjaśnić kto mieszka w moim brzuszku ale niestety dzidziuś nie współpracował :-D
Następne USG mam 25.02 może wtedy się uda...

Dziewczyny macie ogromną wiedzę odnośnie butelek, piscie, bo czytam Was i chłonę każdą informację.

agacia ja też tak słysałam jak Ty. Lepiej pod nóżki od łóżeczka podłożyć coą, żeby było wyżej niż dać pod główkę dziecku poduszkę - jeżeli się mylę, to mnie poprawcie, bo to zasłyszana informacja.

Natis u Ciebie już jest chyba komplenta koncepcja pokoiku dla Lenki. Pewnie będzie piękny:-)

Dziewczyny poduszki dla niemowląt sa różne- ja mam taką, która jest baaaaaaardzo płaska, naprawdę płaściutka i kładłam dziewczyny na niej, żeby buzią nie dotykały prześcieradełka, które mam frotowe. Ale równie dobrze można połozyc malucha bez podusi, a pod główką rozłożyc pieluszkę z miękkiej flanelki. Żeby główka była wyżej niż reszta ciałka- ja kładłam zwiniety w rulon kocyk pod materacem, bo tzw. poduszka klin sie u nas nie sprawdzała- za wysoko było i dziewczyny zjeżdząły mi w łóżeczku na sam dół materaca:tak: Poduszki klin uzywam teraz dla Zosi, która jest juz duża i taki spademk jest dla niej w sam raz.

A o spiworkach dopiero była mowa- ja takiego maluszka wolę kłaść w śpiworku- mam wtedy pewność, że sie nie rozkopie i nie naciągnie sobie kocyka na buźkę. A spiworki sa rózniaste- z ociepleniem i bez (sama bawełenka).

Kingusia- szkoda, ze nei poznałaś płci. Mam nadzieję, że moj maluch jutro BĘDZIE współpracował bo chyba umre z niecierpliwości.

wecie o nowej seri butelek aventu....a wiecie ze są w wersji szklanej...AVENT SZKLANA BUTELKA NATURAL ANTYKOLKOWA 120 ml (2999557023) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. dzis znalazłam i chyba ją kupie choc ja nieprzekonana do innej niż mama-clama ale moze... tylko niechce sobie schrzanić laktacji i ssania u dziecka butlą:szok:

kocham cię :-D
teraz wiem że będzie mi pasować do reszty rzeczy :-) laktatora itp
wielkie dzięki

Fajne te szklane ale ja sie boje, tak jak mamaTrójki, butla często stoji na stole bije się ze spadnie. A ja uzywałam plastikowych i normelnie w garnku wygotowywałam a taki nie można?
Co do kubka niekapka mam ten
KUBEK NIEKAPEK Tommee Tippee 7-12m+ 260ml. UCHWYTY (2989505016) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
ale moje nie umie z niego pić, gryzie ustnik. Za to bardzo lubi pić ze szklanki, myśle że już niedługo będzie mozna jej dać kubeczek plastikowy.

jak dziecko lubi pić ze szklanki to kup niekapek lovi 360 st
KUBEK LOVI 360 250ml + KUBEK ACTIVE 350ml GRATIS (2984438750) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
jest super - bo jak się przewróci to się nie wyleje, dziecko pije jak ze szklanki
a jak silikon się zepsuje i zacznie przeciekać [np pogryziony] to można sam silikon wymienić

Na poczatku stosować kocyk do przykrycia małego w nocy czy kołdra, :szok: śpiworek??

bez poduszki, ja wolałam śpiworek tak jak pisała dmuchawiec - nie rozkopie się, nie naciągnie na twarz
ja nie używałam w ogóle żadnej poduszki, nie podkładałam nic pod główkę

hmm kurcze, nie wiem gdzie wsadziłam laktator, nie moge go nigdzie znalezc...

no i wiedziałam że jak to napiszę, to znajdę ;-) mąż na strych poszedł, sprawdziłam i się okazało, że jedną zapasową membranę mam, więc tylko ta silikonowa nakładka jest do kupienia

Ostatnia edycja:
Dziewczyny nie chce któraś śpiworka za darmo dla córeczki ? Jest cieniutki, bawełniany.Dostałam od koleżanki ale u mnie bedzie chłopak i mam już dla Niego chyba z cztery :-) 130126_163006.jpg

reklama
Do góry