reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy - wszystko co potrzebne mamom i dzieciaczkom

reklama
ale wczoraj zmobilizowaliśmy się i po dniu spędzonym na sprzątaniu mamy całą komodę w pokoju Mateusza na rzeczy Tymka
My tak samo uporzadkowalismy komode i mam cala pustą :tak:6 szuflad dla dzidzi:tak:

jeśli chodzi o wózek, to myślę nad używką - trochę szkoda mi kasy na nowy. ale z drugiej strony poluję na 3 w 1, żeby mi łatwiej było wnosić Tymka w foteliku na 3 piętro przynajmniej na początku

A co bys powiedziala na taki:
Chicco Trio Enjoy Głęboko-Spacerowy-GARNET cena 763.99 PLN

Bardzo lekki i poreczny do wnoszenia :) Ja wlasnie taki kupuje, 800zł za 3 w 1 ;) ;) Znam z tej serii doskonale spacerowke bo mialam i uzywalam 4 lata, bylam zachwycona :) i w lesie spacerowka tez mi sie sprawdzala ;) Fotelik juz doczytalam ze ma 4 z bezpieczenstwa w crash testach, wiec decyzja juz u mnie podjeta ;)

Pościel do wózka znalazłam taką, wzór 13 mi się podoba :) Pościel- poszewki do wózka kołyski SUPER CENA EMKA (2921818240) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
super i jaka cena :)

Wybrane mebelki:
Zestaw drewnianych mebli dziecięcych- 3 elem.- białe - Wisad - Meble z drewna litego
[komodę wymieniam na tą większą 110cm, łóżeczko też wymienię na większe]
Natis bomba!

Jak na razie mamy Nianię - jak przyjdzie zdam relację
Koniecznie daj znac, bo ja tez zamierzam nianię zakupic!

właśnie tam pisze że przewiajak jest rozkładany wysłałam prośbę o więcej zdjęć zobaczymy
Ciekawa jestem :)

Ja sie zastanawaim nad tym jak pogodzic przewijak i wanienkę w lazience?
Przewijak moze na wanne (rozstaw by mozna dopasowac) a wanienka na stojaku. Poczytalam opinie o wanience baby onda:
Wanienka OkBaby ONDA 2-pozycyjna (zielona) (2949696720) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
i jest bardzo chwalona. Zastanawiam sie nad zakupem....

Ostatnia edycja:
Matko, wy już praktycznie jesteście gotowe na narodziny Maluszków. A ja jeszcze kompletnie nic nie kupiłam. Nie powinno się wierzyć w przesądy (bo to pecha przynosi ;-)), ale się boje. Już Aro pytał, kiedy coś zaczniemy kupować, a ja "jeszcze trochę". Na razie Mikołaj będzie miał kilka zabawek (misia z Bebilonu, naszą "serduszkową rodzinkę" i inne maskotki). Oglądam Wasze zakupy, trochę Wam zazdroszczę, ale sama nie potrafię się zdecydować kupić cokolwiek... :sorry2:

ja mam podobnie.. Więc póki co się czailam tylko i oglądałam.. Ale dziś w końcu nie wytrzymalam i kupiłam pare spioszkow i body na Allegro ;)
Acha i wylicytowalam fotelik samochodowy.. O okazja była :)

sa-raa w sprawie tych butelek to miałam taki sam dylemat przy Ewie dr. Brown czy TT, zdecydowałam sie na TT i miałam zarównote zwykłe i te antykolkowe. Po pewnym czasie używałam tylko tych zwykłych bo tamtych po prostu nie chciało mi się myć, było z tym trochę roboty, te rurki w środku trzeba dokładnie myć bo później butla może śmierdzieć (choć głównie karmiłam piersią, batelka 1-2 dziennie, ewentualnie jakś woda przy czkawce). Teorii na temat kolek jest tyle że cięzko tu coś powiedzieć, ja stosowałam polecany w necie sub simplex, i choć dr. Brown ma bardzo dobre opinie teraz na pewno znów kupie te najprostsze TT, a o kolki będę się martwić jak się pojawią

Używałam przy Małym. Na stelarzu metalowym. Mogłam go sama wykąpać a niestety czasem musiałam sobie radzić.
A jak dlugo Oliverka w niej kąpałaś, w sensie do którego miesiąca?

Ja przy Michalku mialam butelki aventu, czy te TT beda lepsze?
Mlody mial takie kolki ze nikomu nie zycze :( nic nie pomagalo, kompletnie nic ja juz bylam zalamana i myslalam ze sie wykoncze.....
Oby tym razem tego diabelstwa nie bylo.

Ostatnia edycja:
Nika- wiesz u nas kolki nie były takie najgorsze słyszałam straszniejsze opowieści:szok:, ale nie wiem czy butelka ma aż tak wielki wpływ, ja najbardziej skłaniała bym sie ku teori niedojrzałości dziecka z radzeniem sobie na świecie i o 4 trymestrze. U nas właściwie podanie cyca pomagało (tylko wiadomo nie da sie mieć dziecka przy piersi przez 24h na dobę) Mam nadzieje ze teraz tez nie bede musiała za bardzo kombinować (wożenie dziecka w aucie czy odkurzacz)

reklama
dzika bez ja na bank bede jechać do niemiec po sab simplex, jeszcze pewnie przed porodem, ale zobaczymy jak się wyrobię, jakby co mogę zebrać zamowienia ;-) koszt leku i koszt przesylki bez zadnych narzutów ;-)
my uzywalismy tego, chociaz mlody tylko troche mial problem z gazami, nie było typowych kolek... zreszta nawet go nie musielismy odbijac po jedzeniu, ale mial problem z puszczeniem baczka czasami i sab simplex nam pomagal

Do góry