reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy - wszystko co potrzebne mamom i dzieciaczkom

SARA - już wyceniam ;-). Wysłałam mu 3 wzory i czekam na wycenki. Sama jestem ciekawa ile wyliczy.

NAYAA - piękne mebelki, a i ceny naprawdę super. Gdybym miała kogoś znajomego, żeby je kupić i przywieść to sama bym takich szukała :tak:.
Też muszę kupić szafę, komodę z przewijakiem i łóżeczko. Właśnie zdałam sobie sprawę, że w ogóle brakuje mi kilku mebli w domu i ledwo sami się mieścimy, więc dla Maluszka nie ma w ogóle miejsca. Trzeba kupić MU szafę.
A tak jak SARA lubię mieć wszystko schowane i zamknięte. Jak najmniej rzeczy na wierzchu.
Z Natką miałam na początku samą komodę - wyprawka się zmieściła, ale po m-cu nie było jak do niej palca włożyć, nie mówiąc o wiecznym szukaniu ubranek.

Ostatnia edycja:
reklama
Nayaa - Cudowne te mebelki :)
Natis - Ty to jesteś obrotna Kobieta :) ciuszki już w drodze, mebelki się wyceniają (nie mówiąc, że do tego trzeba stolarza najpierw wyszukać), a i jeszcze innym podpowiesz :)

Ja właśnie dzisiaj sobie szukałam trochę wózków, trochę łóżeczek i jeśli chodzi o te drugie to znalazłam takie stronki:

DREWEX (podobają mi się białe i ta zeberka :) )
Klup

będzie post na raty
p.gif

Ja dzisiaj szukałam trochę wózków, trochę łóżeczek i jeśli chodzi o te drugie to znalazłam takie stronki:

http://www.drewex.com/asortyment_2-61,lozeczka_60_120.html (podobają mi się białe i ta zeberka :) )
http://www.klups-gostyn.pl/lozeczka1a.html

a jeśli chodzi o wózki do mam istny oczopląs - są i wózki takie za 1000zł a są i za 4000zł.
Mój mnie uświadomił, że nasz wózek musi być pod wymiar bo się do windy nie zmieści - max 60cm w najszerszym miejscu (z kołami). Pięknie...
mad.gif

Podoba mi się np ten - http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=2344&<osCsid> - oczywiście jest za szeroki :/
http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=5378&<osCsid> - ten akuratny, ale nie wiem czy nie za ciężki?

W ogóle na tej stronie to jest masa wózków, oszaleć można, zwłaszcza jak się nie wie co się chce :/
Mam zamiar nie wydawać fortuny na wózek - max 2000zł ale must have jest w tym fotelik, nastawiam się na te wersje 3w1 ale czy to dobre i trwałe - niech się Mamusie wypowiedzą :)

Ostatnia edycja:
Wózkowe dylematy mam chyba juz rozwiane. Jednak wybieram MUTSY EVO- za te wieksze kółka od Navingtona a to jest najważniejsze w wózku. Widzę,że aranżacje wnętrz sie rozpoczęły .Ja też mam parę pomysłów a inspiracje czerpie z ikei:-D kupie pare materiałów zrobie poduchy kupię baldachim nad lózeczko i gotowe:-D

ARIENA - dziękuję Kochana, ale się uśmiałam - tak mnie skomplementowałaś ;-). A ja leżąca i ledwo dająca już radę :).
Piękne łóżeczko - to dwukolorowe boskie :-).
Wózeczki też piękne wybrałaś - jak dla mnie ze wskazaniem na ten drugi link.

Co do wózków to właśnie sama nie mam pojęcia i kobietki może też coś podpowiecie???
Chcę tym razem coś naprawdę dobrego. Po Natalce mam dość użerania się z beznadziejnymi wózkami.
Kupiłam w końcu Natalce używane CHICCO TRIO i byłam zadowolona, ale to wózek typowo miejski, teraz zamierzam dużo jeździć po parku, lesie itd.

Co do wózków 3w1 czy 4w1 myślę, że to dobry pomysł, sama tylko o takim rozwiązaniu myślę.

ARIENA - dziękuję Kochana, ale się uśmiałam - tak mnie skomplementowałaś ;-). A ja leżąca i ledwo dająca już radę :).
Piękne łóżeczko - to dwukolorowe boskie :-).
Wózeczki też piękne wybrałaś - jak dla mnie ze wskazaniem na ten drugi link.

Co do wózków to właśnie sama nie mam pojęcia i kobietki może też coś podpowiecie???
Chcę tym razem coś naprawdę dobrego. Po Natalce mam dość użerania się z beznadziejnymi wózkami.
Kupiłam w końcu Natalce używane CHICCO TRIO i byłam zadowolona, ale to wózek typowo miejski, teraz zamierzam dużo jeździć po parku, lesie itd.

Co do wózków 3w1 czy 4w1 myślę, że to dobry pomysł, sama tylko o takim rozwiązaniu myślę.

Nie ma za co :-):-)

To dwukolorowe jest moim nr 1 tylko, że musiałabym najpierw mojego namówić na sprzedaż mebli z małego pokoju - bo nijak nam pasuje. Kiedyś coś niby wspominał, muszę ponowić temat :D

Też mam zamiar chadzać tu i tam, po górach i dolinach - nie mam bladego pojęcia jakim wózkiem wjadę na krawężnik, albo pobrykam na "wertepach" (bez uszczerbku dla mojego Maleństwa :-p). Wolałabym oszczędzić sobie nerwów przy "beznadziejnym wózku" ;-)

Ja właśnie też zastanawiam się nad jakimś solidnym wózkiem nadającym się w teren, znajomi mieszkający na wsi mówią, że tylko i wyłącznie Emaljunga jest najlepsza, ale ceny tych wózków nas odstraszają :-(

My kupiliśmy Mili meble w Ikea, białe z różowymi dodatkami. Teraz chyba tez Ikea nas zaopatrzy. Te wybrane przez nas meble są funkcjonalne ma małej przestrzeni jaką dysponujemy. Wózek mamy , oczywiście po Mili. W uniwersalnym kolorze. Jestem z niego bardzo zadowolona, wygodny, ma wszystkie funkcje, które sobie wymysliłam i nie ma śladów użytkowania ani żadnych plam, mimo, ze jest jasny. To baby merc Q7. Kupowaliśmy 3 w 1. Fotel z Milą mi się nie sprawdził żaden, po cc było mi nie wygodnie bo Mila przy pozycji fotelowej lezała mi na bliźnie. Karmiłam ja na leząco albo na kanapie i owinieta rogalem. No i powiem wam, zewdawalo mi się to takie romantyczne, siedzę, bujam się , karmie, patrze w okno, pozytywka brzeka a potem przy karmieniu co 1,5 godziny przez 30 min chciałąm żeby było mi wygodnie i żebym mogła sobie poczytac czy poogladać coś w tym czasie...Trywialne lecz prawdziwe..

Załączniki

• aaaaaaa.jpg
    aaaaaaa.jpg
    26,2 KB · Wyświetleń: 55
reklama
Do góry