reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy - wszystko co potrzebne mamom i dzieciaczkom

natis rzeczywiście okropna wysoka cena...

dmuchawiec może uda mi się kupić jakiś używany... nie musi być koniecznie biały, faktycznie można przemalować.

reklama
KINGUSIA - tak jak Dmuchawiec mówi ciężko będzie kupić tańszy, w sklepach oglądałam takie po ok. 1000zł. Wygląda rewelacyjnie, ale nie jestem do końca przekonana czy będzie wygodny. Pamiętam, że z Natalką sporo czasu spędzałam w fotelu na karmieniu, ważne, żeby podłokietniki były wysoko i było miękko. Po godzinie w takim fotelu nie wiem czy byłabym w stanie się ruszyć :).

KORBA - mam już wizję Twojego poddasza :). Musisz mi tylko powiedzieć jaki jest Twój ulubiony kolor oraz czy mamy uzależnić kolor pokoju z płcią dziecka???

Znalazłam tańszy tylko taki:
Krzesło Bujane Meranti - Krzesła ogrodowe - sklep internetowy
Krzesło Bujane Meranti - Krzesła ogrodowe - sklep internetowy

Ale z doświadczenia do karmienia wolałabym tradycyjny fotel.
Np taki:
ektorpjennylundfotel__0096917_PE237066_S4_300x300.jpg

Ostatnia edycja:
KINGUSIA - ja z Natką miałam fotel coś w takim rodzaju:
EKTORP TULLSTA Pokrycie fotela - Blekinge biały - IKEA

Powiem szczerze, że sprawdził się super, dobrze przytrzymywał plecy i ramiona przy trzymaniu dziecka - nie czuło się ciężaru maleństwa.
Nie jest to może fotel górnych lotów i nie wygląda powalająco, ale wiem, że jest bardzo praktyczny, wygodny, miękki, i pozwala na oparcie łokcia z dzieckiem. Jest to ważne, bo jak karmisz np. 40 minut to ręce odpadają. A z Natką starałam się ją karmić na siedząco, żeby nie uczyć ją spania z nami w łóżku, no i żeby samej być przytomną [pewnie, gdybym się z nią położyła to mogłabym zasnąć].

I ja zaczęłam rozglądać się za mebelkami do nowego domu i chyba zrobię tak jak wstępnie mówiłam..Poszukam czegoś w Nl i mi Kacper przywiezie bo czasami naprawdę po przeliczeniu na zł wychodzą małe pieniądze za komplet..
Marktplaats.nl - Witte complete babykamer - Kinderkamer | Complete kinderkamers
To chyba bardziej mi się podoba.. Marktplaats.nl - babykamer - Kinderkamer | Complete kinderkamers
Mnóóóstwo tego a ja oczopląsu dostaję

Jakie śliczne te wszystkie białe mebelki i Natis i Twoje --Rewelka :tak:

reklama
NATIS jak masz wzór uderz do stolarza pewnie będzie dużo taniej :tak:

Też mi się ten fotel podoba. Tylko odbiór w Wawie nie wchodzi w grę :no:

Do góry