reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy - wszystko co potrzebne mamom i dzieciaczkom

sara ale z tego co pamiętam to te nipplete nie wolno w ciąży stosować, a do karmienia to lepsze chyba te zwykłe nakładki silikonowe

a nie, jednek można używać w 1 i 2 trymestrze i po porodzie

ale mi młody ładnie wyciągnął za pomocą tych silikonowych do karmienia, ja bym chyba z tym spróbowała, bo na niplette zdążysz jeszcze kasę wydać, jak sie tamte nie sprawdzą

Ostatnia edycja:
reklama
Czapelka a nie zastanawiałaś się nad lampką taką ze stopniową regulacją jasności? Ja kieeeedyś(ze 2 lata temu) w Biedronce kupiłam za 20zł taką lampkę,dotyka się jej nóżki i ona ma 3 stopnie od takiego slabego do jasnego (ale nie ostrego) światła.Może nad czymś takim warto się rozejrzeć? Na allegro pewnie będą..

A i ja się pochwalę,że W KOŃCU i ja mam już brykę dla Pączka więc ufffff :D(tak tak tak..Jedo :cool2:)
Kochana no własnie mam z biedronki ale tylko z jednym stopniem regulacji;/no musze poszukac na allegro...

My w ramach oszczędności miejsca w sypialni zamontowaliśmy ściemniacz na główny żyrandol. Fajna sprawa. Do tego mam takie lampki wtykane do gniazdka. Gniazdko przypada mi akurat między łóżeczkami to mi na tyle doświetli. W lidlu takie lampki bywają za ok 5zł.

ja nawet nie wiem jak poustawiac wszystko w sypialni tak zeby lozeczko miec gdzie wstawic :zawstydzona/y: mialam w zamysle kupno nowej szafy i wywalenie czy sprzedanie komody, zaoszczedzilabym polowe miejsca ale plan nie wypalil, moze dopiero jak juz maluch bezdzie z nami. W tej chwili zamawiac szafe i czekac okolo 2 tyg kiedy nie wiadomo kiedy sie dziecko urodzi jest mi nie nareke. zrobilam miejsce w komodzie i bede robic niesamowirte kombinacje zeby to wszystko ustawic jakos.

Ja dzisiaj wyprasowalam 3 pelne pralki ciuszkow na 56-62.. mam jeszcze jeden karton z tego rozmiaru, ale po 1 komode Tymka mam juz zapelniona.. a po 2 moje dziecko przez rok musialoby nie rosnac, zeby to wszystko przenosic:-p

Wczoraj bylam ogladac lozeczko turystyczne nowe nieuzywane.. od kolezanki-okazalo sie, ze dziecko jej normalnie z niego korzysta, lozeczko brudne cale na elementach ktorych nie da sie zdemontowac :-( Zalamalam sie, bo liczylam, ze zaplace za wypas lozeczko 100zl a na allegro kosztuje 300zl. Poza tym mialo miec wibracje, karuzele.. a okazalo sie, ze nie ma. Szkoda tylko mojej drogi. Moim zdaniem sie tak nie postepuje :-(

Dziewczyny jakie laktatory macie? Ja chcialam reczny, ale na SR polozna powiedziala, ze to bardzo czasochlonne i lepiej zainwestowac w elektryczny.. co o tym myslicie? Planuje swoim mlekiem karmic z butelki

oj tam, ciekawe kto położnej płaci za takie info ;-)
ręczny się sprawdza bardzo dobrze, koleżanka "rozdoiła się" ręcznie, bez laktatora po prostu dłońmi
jasne że elektryczny jest wygodniejszy i podobno wydajniejszy, ale tu musisz sama sobie odpowiedzieć jak ci będzie lepiej
choć wiesz, laktator nie wiem czy ci utrzyma laktację na takim poziomie żebyś swobodnie karmiła z butelki swoim, poza tym hehe będziesz miała zabawę - mycie, sterylizowanie itd. z cyca mimo wszystko wygodniej ;-)

ja mam ręczny ;-)

Co do kosmetyków: ja jestem wierna od 11 lat Bambino. Nie dość, że dobre, to niedrogie i łatwo dostępne. Mój Bartek miał baaaaaaaaaaaaaaaaardzo wrazliwą skórę i TYLKO kremik Bambino na niego działał. Nie eksperymentuję więc, tylko kupię Bambino: mydełko, szamponik, krem i chusteczki.

Lampkę mam taką do kontaktu, ale nie wiem czy jej jeszcze nie zaciemnię, bo w nocy to tylko takie malutkie światełko potrzebne jest. Jak za mocne, to dziecko może się rozbudzić. I koniec spania. ;-)

reklama
Do góry