reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy - wszystko co potrzebne mamom i dzieciaczkom

ja chodzę do gina na NFZ i nic mu nie dawałam w poprzedniej ciąży bo go nawet w szpitalu nie było jak rodziłam. w ogóle nie miewa tam zbyt wiele dyżurów i ciężko go dorwać w na oddziale.
ja wychodziłam z dzieckiem to kawę i merci duże dałam pielęgniarkom które wydawały mi dziecko i położnym to samo bo miałam naprawdę rewelacyjną opiekę położnych i tych od dzieciaczków

reklama
Dmuchawcu klapeczki pierwsza klasa:)

Korba super wózeczek:))) z tego co wiem bazy do auta są tylko do Maxi Cosi, ale to i tak jest w większości wygoda... bo jeśli chodzi o bezpieczeństwo to te bazy z IsoFixem dają 1 gwiazdkę więcej... a bazy na pas w ogóle nie zwiększają bezpieczeństwa....

Co do prezentu to w sumie pierwsze słyszę żeby coś dać DR... przy porodzie i tak jej nie będzie więc nie wiem... raczej nic nie dam, a chodzę z NFZtu...

korba: superancki ten wózek!!! Chyba też taki kupię.... Podoba mi się, taki zgrabny. A lekki? Torbę ma? Pokrowiec na nóżki, moskitierę i takie tam? A ten fotelik to już mieliście i musicie dopasować czy co? Bo ja będę kupować fotelik też, to chyba mi dopasują co? I pytanko jeszcze: co to ta baza do samochodu??? Za moich czasów nie było takiego czegoś. :zawstydzona/y:

korba: superancki ten wózek!!! Chyba też taki kupię.... Podoba mi się, taki zgrabny. A lekki? Torbę ma? Pokrowiec na nóżki, moskitierę i takie tam? A ten fotelik to już mieliście i musicie dopasować czy co? Bo ja będę kupować fotelik też, to chyba mi dopasują co? I pytanko jeszcze: co to ta baza do samochodu??? Za moich czasów nie było takiego czegoś. :zawstydzona/y:

Lekki naprawdę leciutki fajnie się prowadzi, fotelik dopasowany teraz do tego wózka, torbę , folię przeciwdeszczową ma , pompkę , pokrowce wszystko jest , nawet parasolka. Baza to takie cacko że montujesz to w samochodzie na stałe a fotelik tylko wpinasz nie musisz pasami zapinać fotelika;-)

Korba, a jasny czy ciemny fiolet? Bardzo fajny wozek!
co do bazy to ja tez chciałam początkowo nabyć bo wiadomo wygoda... Ale przeraża mnie dodatkowy koszt i chyba pozostanę przy zapinaniu w pasy :)

Korba masz rację :-) ja się uśmiecham jak na nasz patrze :-p fajnie chociaż po pokoju sobie pojeździć :-)
A co do lupo to ciemny fiolet jest najładniejszy, też mielismy go wybrać.

reklama
Do góry