reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy - wszystko co potrzebne mamom i dzieciaczkom

a ja kupiłam butelki plastikowe aventu 2 sztuki mniejszych i 2 sztuki większych za 56zł z przesyłką. I w zestawie był jeszcze smoczek i szczotka do butelek. Uważam, że to dobry zakup. :)

A z wyprawki w sumie mam łóżeczko z materacem, wózek (ale sprobujemy go sprzedać, dołożyć i kupić nowy/ew. nowszą używkę), butelki i ok 40szt ciuszków (ale stwierdzam, że to wraz mało) :p Przyszły mi też próbki johnsona i misiek z bebilonu - czekam na resztę :D Na allegro fwybrałam też kocyki. Poszukuję pościeli - i jednak będzie z baldachimem z szyfonu. Na allegro te zestawy z prześcieradłem z falbaną, przybornikiem i baldachimem - strasznie to drogie... :/ Z resztą rzeczy w czarne dziurze jestem...
Wciąż się zastanawiam nad pieluchami wielorazówkami - na pewno wyjdzie taniej - bo tylko jednorazowy wydatek. No nie wiem, dylemat nie z tej ziemi :-D
Nadal nie mam nic dla siebie...

reklama
mamawikusi bardzo ładna kurteczka!

ariena my nie mamy jeszcze nic
deprim2.gif
Narazie gromadzę inforamcje: co, gdzie, jaka ilość, jakie funkcje, czay aby na pewno potrzebne
divers2306.gif
Piękne są te zestawy do łóżeczka, ale jak dla mnie to przerost formy nad treścią
hanghead.gif
tylko proszę nie zlinczujcie mnie za to
42kmoig.gif
- bo wiem, że niektóre z Was to kupują lub zamierzają. Jak dla mnie baldachimy, falbanki i przyborniki są zbyteczne - to siedlisko kurzu. Dlatego też pytam i czytam czy rzeczywiście dziewczynom sprawdziły się taki dodatki.

Fioletowa, ja jak zwykle ze sprawa do Ciebie :) Przepraszam, ze tak Ci truje, ale masz podobne do mojego podejscie do wielu spraw, ale zdecydowanie wyprzedzasz je doswiadczeniem :)

Doradz mi prosze, jakie pieluchy wielorazowe warto kupic na poczatek tej przygody? Nie mam w swoim otoczeniu nikogo z wielorazowkami, wiec nie mam sie kogo poradzic, dopytac co, jak i dlaczego.

Mikoto - ja wymyśliłam ten baldachim bo u nas łóżeczko będzie stało bardziej przy oknie i będzie trochę "tamować" wiatry itd - taka moja teoria, absolutnie zdaję sobie sprawę, że trzeba będzie prać...

Pochwaliłam się ceną, a nie powiedziałam skąd taka - program payback się kłania - miałam trochę punktów, a że i tak miały przepaść to je dobrze wykorzystałam, cena normalna to 99,00zł (podobno).

Mama - ładne nabytki ;)
Ja miałam wstawić ciuszki jakie upolowałam i tak wstawiam i wstawiam, a "kupka" rośnie :szok:

Dołączam się do pytania do fioletowej :)

I mam jeszcze prośbę - gdzie jest ten wątek przyklejony o wyprawce? Nawet nie dawno tutaj znów się link do niego pojawił ale nie umiem go znaleźć... :/

a to od "naszego" 8latka :D
dorota lubi bartka:-D

reklama
ariena: no właśnie za taką cenę (ok.100zł) widziałam te butelki, więc w szoku byłam. No cóż.... Trza będzie stówkę poświęcić.

mikoto: też uważam baldachimki, falbaneczki, pierdołeczki za zbyteczne. Na szczęście każdy ma inny gust i sam decyduje co chce. :tak:Ja do żadnego dziecka nie używałam tego typu upięknień. Mam tylko ochraniacz w łóżeczku, po to by się maleństwo nie uderzyło o szczebelki, i ewentualnie jakieś przeciągi minimalizowało. A tak, to proste rzeczy.

Do góry