reklama
madzia128
Fanka BB :)
Smile super prezencik Ja na swój dalej poluję - zastanawiam się nad nówką lub używanym.. Z drugiej strony muszę zapytać mamy i innej dalszej lub bliższej rodzinki, czy np nie chce jakiegoś prezenciku Tymkowi zrobić jak się urodzi, bo wtedy zamiast pierdół możemy chcieć taki praktyczny wynalazek :-)
Extra pezent taki leżaczek
Co do poscieli to ja zakupię taki komplet (do tego wezme jeszcze na zmianę poszewki i przescieradlo). Z Misiem mialam dwie zmiany i wystarczylo
Komplet 10 el PIĘKNE WZORY w super cenie!!! EMKA (3047707579) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Co do poscieli to ja zakupię taki komplet (do tego wezme jeszcze na zmianę poszewki i przescieradlo). Z Misiem mialam dwie zmiany i wystarczylo
Komplet 10 el PIĘKNE WZORY w super cenie!!! EMKA (3047707579) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Załączniki
Fioletowa, ja jak zwykle ze sprawa do Ciebie Przepraszam, ze tak Ci truje, ale masz podobne do mojego podejscie do wielu spraw, ale zdecydowanie wyprzedzasz je doswiadczeniem
Doradz mi prosze, jakie pieluchy wielorazowe warto kupic na poczatek tej przygody? Nie mam w swoim otoczeniu nikogo z wielorazowkami, wiec nie mam sie kogo poradzic, dopytac co, jak i dlaczego.
spoko, nie ma sprawy
anisiaj, pytanie co prawda nie do mnie,ale mogę ci poradzić na poczatek lekturę stron pieluszkarnia.pl,wielorazowo.pl,kraina pieluszek.pl,itp. Tam wszystko jak krowie na rowie jest,nawet podane zestawy poczatkowe-przykładowe.Wg mnie dla noworodka-jesli planujesz od poczatku wielorazówki-sprawdza się stara dobra tera i otulacz,potem przejśc na co się chce.Z chłonnością pieluch nie ma co fantazjowac,bo nowodzidzia i tak sie przebiera megaczęsto,więc bóg wie co nie jest potrzebne.No,ale moze niech się wypowiedza inne mamy
Dołączam się do pytania do fioletowej
zgadzam się z wenusjanką - ja dokładnie przestudiowałam pieluszkarnię, tam sa pokazane różnice pomiędzy poszczególnymi typami pieluszek
a druga rzecz to jakim dysponujecie budżetem - bo najmniej skomplikowane pieluszki to te all-in-one, ale one są drogie - zakłada się je jak pampersy i ściąga jak pampersy, nic nie trzeba wkładać ani składać
inne opcje to kieszonki, formowane i składane - każda ma swoje plusy i minusy - chyba najtańszą opcją są składane z otulaczem
ja w poprzedniej ciąży dysponowałam większym budżetem niż teraz i kupowałam z myślą, że będę ich używać przy conajmniej dwójce dzieci, dlatego skusiłam się na komplet all-in-one, trafiłam na dodatek na promocję, w sumie wydałam na pieluchy ok tysiaka [co na początku szokuje, ale jak się pomyśli, że przy np. pampersach wydaje się ok 150 zł miesięcznie, to przestaje robić takie wrażenie]
poza tym patrzyłam by kupić w uniwersalnym rozmiarze - tj takie które założę i noworodkowi i dwulatkowi - więc raz kupiłam pieluchy i nie martwiłam się że dziecko wyrośnie
wydaje mi się, że otulacze też można kupić w takiej wersji - tj "rosnące" dzieckiem i tylko wkłady dopasowywać
ja jeszcze dla mam które chcą chodzić z niemowlakiem na basen polecam wielorazowe majtki do pływania - nie trzeba przy nich używać pieluszek do pływania [które są bardzo drogie]
ja na początku używałam tych jednorazowych, ale potem odkryłam bambino mio i w sumie korzystaliśmy z dwóch kąpielówek [różne rozmiary] przez ponad 2 lata
a tu np pływaczki PIELUSZKI WIELORAZOWE | Pływaczki | Pieluszki Wielorazowe - Pieluchy Wielorazowe - Chusty - Nosidła
smile super prezent
DzikaBez
Fanka BB :)
anisiaj- w sprawie pieluch to jak dla mnie dobry zestaw (tani) to wkład+otulacz, tylko przy noworodku otulacz często kupka sie brodził i trzeba brać następny
bardzo fajne wkłady to te, jak dla mnie lepsze od tetry bo przy drobnym dziecku pupa jest olbrzymia, nie wszystko ładnie sie prezentuje a body często dopiąć się nie da, teraz dokopie sobie takich z 10-12
wkładki wkłady pieluszki wielorazowe z mikrofibry (3089127342) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
przy noworodku potrzeba ok 12 dziennie, ja np. piorę co 3 dni
do tego otulasz, ja miałam różne polecić mogę Filp, imsevimse, Close Parent- ale ten dla dziecka 6kg+
Ja mam jeszcze ok 12 kieszonek, głównie charlie banana i 10 formowanek totsbots, wszystkiego na gotowo ok, 50 mozliwosci teraz spokojnie starczy mi na 4 dni ale nie chce ich tak długo trzymać, piorę po 3-3,5 dnia zależny jeszcze od pogody
fioletowa- pływaczki są super, my dostaliśmy takie na chrzciny
Strój Kąpielowy Czerwony, Bambino Mio
bardzo fajne wkłady to te, jak dla mnie lepsze od tetry bo przy drobnym dziecku pupa jest olbrzymia, nie wszystko ładnie sie prezentuje a body często dopiąć się nie da, teraz dokopie sobie takich z 10-12
wkładki wkłady pieluszki wielorazowe z mikrofibry (3089127342) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
przy noworodku potrzeba ok 12 dziennie, ja np. piorę co 3 dni
do tego otulasz, ja miałam różne polecić mogę Filp, imsevimse, Close Parent- ale ten dla dziecka 6kg+
Ja mam jeszcze ok 12 kieszonek, głównie charlie banana i 10 formowanek totsbots, wszystkiego na gotowo ok, 50 mozliwosci teraz spokojnie starczy mi na 4 dni ale nie chce ich tak długo trzymać, piorę po 3-3,5 dnia zależny jeszcze od pogody
fioletowa- pływaczki są super, my dostaliśmy takie na chrzciny
Strój Kąpielowy Czerwony, Bambino Mio
Ostatnia edycja:
reklama
asiulka918
mama Wojtusia-Lutówka2011
właśnie wróciłam z zakupów w c&A cudne ciuszki i bodziaki na przecenach
Podziel się: