reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy, sklepy internetowe, gdzie mozna kupic?/gdzie kupilyscie/ rzeczy dla dzidziusia

Jedna taka druga taka kupie ;) a staniki macie jakies upatrzone ?;)
Jak już będzie bliżej porodu, to będę zamawiać na bravissimo.co.uk - tam mają duże rozmiary, więc w coś się wkomponuję ;)

Link do: Nursing, Maternity & Soft Cup Bras in a D-L Cup | Bravissimo

Tylko ceny zabójcze, ale przy moim rozmiarze za dużego wyboru nie będę miała.....

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Jak już będzie bliżej porodu, to będę zamawiać na bravissimo.co.uk - tam mają duże rozmiary, więc w coś się wkomponuję ;)

Tylko ceny zabójcze, ale przy moim rozmiarze za dużego wyboru nie będę miała.....

0d1yrjjgtd95fou3.png

Ja bede musiala szukac duzo mniejszego :D alr przez internet bym nie chciala, wolalabyn przymierzyc. Jest dosc wybredna jesli chodzi o biustonosze. Musi byc dopasowany :p

Mam prośbę, gdyby ktoś widział biustonosz do karmienia, ale okolice rozmiarowe brytyjskiego 65J - 65K, to dajcie znać...
W bravissimo są na pewno, ale chętnie zapłaciła bym mniej niż 250zł za sztukę... [emoji15]

0d1yrjjgtd95fou3.png

Ja bede musiala szukac duzo mniejszego :D alr przez internet bym nie chciala, wolalabyn przymierzyc. Jest dosc wybredna jesli chodzi o biustonosze. Musi byc dopasowany :p
Ja jestem bardzo wybredna, ale ileś lat temu mogłam kupić tylko w UK.
Wtedy zamawiałam kilka modeli, po kilka rozmiarów, mierzyłam, oglądałam, zostawiałam 1-2 a resztę odsyłałam.

Teraz jest kilka sklepów, gdzie mogę kupić coś na swój rozmiar, ale 10-15 lat temu nie było takich szans....

0d1yrjjgtd95fou3.png

0d1yrjjgtd95fou3.png

Moje koleżanki bardzo polecają bravissimo wlasnie, ja do karmienia tez tam bede kupować. Narazie kupiłam zwykle w H&M bo nie wiem na jakim rozmiarze skończę:-D i nie chciałam tyle kasy wydawać.

Fajne są :)
Tylko że to rozmiarówka polska, a polskie 65J to brytyjskie ok G/H o ile pamiętam :( za małe, nie zmieszczę się ;( ;( ;(

0d1yrjjgtd95fou3.png
A faktycznie, bo oni tam maja te podwojne literki. To rzeczywiscie kiepsko[emoji53] Nie wiem czy cos znajdziesz w przystepnych cenach[emoji53] Ale jak znajdziesz jakus fajny sklep to sie podziel[emoji5]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
A faktycznie, bo oni tam maja te podwojne literki. To rzeczywiscie kiepsko[emoji53] Nie wiem czy cos znajdziesz w przystepnych cenach[emoji53] Ale jak znajdziesz jakus fajny sklep to sie podziel[emoji5]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Jasne, że się podzielę :)
Jeśli cokolwiek znajdę...

Co do rozmiarówki - D polskie i brytyjskie jest takie samo, ale potem jest roznica
Pl: D E F G H I J K L
UK: D DD E F FF G GG H HH J JJ K KK
I jeszcze brytyjskie rozmiary idą co 2,5cm, a polskie różnie, w zależności od firmy co 2 albo 2,5cm.
Wg polskiej rozmiarówki tylko melisa robiła do M/N, choć wtedy potrzebowałam brytyjskiego K, ale sprawdzę jak teraz, no i ewa michalak, która się trzyma mniej więcej brytyjskiej rozmiarówki, może ciut mniejszej, ale nie szyję staników do karmienia (ale poza tym szyję piękne)

Edit:
Właśnie weszłam na stronę zobaczyć, i zaczęła szyć do karmienia :D
Co prawda ceny też.... Ale mimo to...
Link do: Ewa-Michalak.pl

No i z Ewą można się dogadać - szyła mi ślubny - wybrałam model, i miałam ecru, więc myślę, że z wersją dla karmiących z dowolnego modelu nie powinno być problemu zwłaszcza przy mniejszym biuście

0d1yrjjgtd95fou3.png

Do góry