reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ZAKUPY OGOLEM /polaczone tematy/

śpiworek:tak: Ale tak naprawdę to nie ma co sie tym na zapas przejmowac:tak:dzieci i tak opatulone będa w kombinezonki a zawsze dodatkowo można jeszcze i w kocyk zawinąć:tak:
A ja kupie posciel do wozeczka ,chocby po to aby byla podusia bo takowej ladnej nie posiadam a kazdy pewnie bedzie nam zagladal do wozka hahah i co by malenstwo mialo ladnie :) ,zreszta maluszek i tak bedzie w kombinezonie.spiworka nie bede potrzebowac bo gondola bedzie i tak szczelnie okryta -okryciem z wozka !

Ale to tylko moj wymysl bo mi sie poscielki podobaja hahahah ,co prawda to prawda az tak potrzebna to ona nie jest !

reklama
Pisałyście wcześniej o laktatorach. Z czystym sumieniem moge polecić ten laktator, mam go, stosowałam z Antosiem, jest niedrogi, ręczny ale ma bardzo dobrą i regulowaną siłę ssania:tak: Naprawde warto sie w taki zaopatrzyć:tak: ewentualnie jakby była potrzeba zawsze do niego można dokupić przysadkę elektryczną:tak:
Pisze o tym, bo ostatnio koleżanka po porodzie kupiła ręczny laktator aventu i niestety nie ma takiej siły jak ten:-( no a kosztował dużo wiecej...
A laktatory firmy medeli sa w większości szpitali:tak: więc firma dobra i sprawdzona:tak:
Wys. 24h ... MEDELA mini LACTASET laktator RĘCZNY (749870719) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

Marta ja kupiłam Medeli tylko Medela Harmony (chyba nowsza wersja Lactasetu)-też ręczny-mam nadzieję, że dobrze posłuży.Aaaa.z Medeli są super fajne buteleki Habermana specjalne dla karmiących mam (dzidzie się nie zachłystują, musza sie napracować żeby melczko pociekło), żeby nie zaburzać procesu karmienia piersią:-)Będę mieć 2 takie buteleczki +buteleczkę z smoczkime jak cycuchem Tommee Tippee też, taką dla karmiącyh mam:-)

Marta ja kupiłam Medeli tylko Medela Harmony (chyba nowsza wersja Lactasetu)-też ręczny-mam nadzieję, że dobrze posłuży.Aaaa.z Medeli są super fajne buteleki Habermana specjalne dla karmiących mam (dzidzie się nie zachłystują, musza sie napracować żeby melczko pociekło), żeby nie zaburzać procesu karmienia piersią:-)Będę mieć 2 takie buteleczki +buteleczkę z smoczkime jak cycuchem Tommee Tippee też, taką dla karmiącyh mam:-)

już kiedyś wspominałam o tych buteleczkach Tommee Tippee - w ogóle każda znajoma poleca mi tę firmę :tak:

maggie czekam na twoja ocene mikado !!!

a ja dzis pojechalam do brzdaca i w jednym miejscu widzialam
1. jedo
2. x-landera
3. implasta boldera /niestety 3 kolowca/
4. mikado /niestety w wersji oxford/

no i co stwierdzam ...
-jesli mialabym kupic wozek dla gondoli wybralabym implasta ...
-jesli dla spacerowki to w 200% wybralabym x-landera ...
-jesli dla ceny - mikado ...
-jesli dla miekkosci jedo lub mikado ale x-lander tez moglby byc !!
-jesli dla ogolnie pojetej ergonomii x-lander deklasuje rywali /tysiace schowkow kieszeni i takich pierdolek/ rewelacyjny pomysl z budka poszerzana w spacerowce i spiwor w wyposazeniu podstawowym
-jesli dla kolorystyki to implast lub x-lander

i nadal nie wiem na co sie zdecydowac ...

Kurczę, ja mam to samo :-( im więcej oglądam wózków, tym więcej wątpliwości. Do tego doszły dylematy "fotelikowe". Ponoć najbezpieczniejszy MaxiCosi, ale nie wiem jak z jego mocowaniem do innych wózków, bo maxicosi jakoś mało mi sie podobają, zwłaszcza ze względu na cenę....
Inne foteliki tańsze sporo, ale jak z tym bezpieczeństwem ????

A z zupełnie innej bajki - co sądzicie o poduszkach do siedzenia po porodzie, które nieodparcie kojarza mi się z kołami ratunkowymi? Naprawde konieczne? Czy to kolejny sposób na wyłudzenie kasy? Pierwszy raz będę rodzić, więc nie mogę sobie wyobrazić, jak się będę czuła .... i jak będzie z siedzeniem (to pewnie zależy też od samego porodu).
Ale może macie jakieś uwagi?

A co do laktatorów - mnie położna polecała Avent, hmmm ... i znów jestem w wielkiej kropce...

Kurczę, ja mam to samo :-( im więcej oglądam wózków, tym więcej wątpliwości. Do tego doszły dylematy "fotelikowe". Ponoć najbezpieczniejszy MaxiCosi, ale nie wiem jak z jego mocowaniem do innych wózków, bo maxicosi jakoś mało mi sie podobają, zwłaszcza ze względu na cenę....
Inne foteliki tańsze sporo, ale jak z tym bezpieczeństwem ????

A z zupełnie innej bajki - co sądzicie o poduszkach do siedzenia po porodzie, które nieodparcie kojarza mi się z kołami ratunkowymi? Naprawde konieczne? Czy to kolejny sposób na wyłudzenie kasy? Pierwszy raz będę rodzić, więc nie mogę sobie wyobrazić, jak się będę czuła .... i jak będzie z siedzeniem (to pewnie zależy też od samego porodu).
Ale może macie jakieś uwagi?

A co do laktatorów - mnie położna polecała Avent, hmmm ... i znów jestem w wielkiej kropce...
HMMM własnie o to chodzi z tymi wózkami hehehe żeby wiedzieć czego sie potrzebuje i jaki typ wózka się najbardziej sprawdzi:tak: Ja potrzebuje dużego wózka i ważna jest dla mnie wielkość gondoli więc nie mam problemu z wyborem- implast (no jeszcze kolor trzeba wybrać;-)).
Ja miałam cc ale koleżanki stosowały poduszki do siedzenia i polecały:tak:Mówią, że dużo lżej się siedzi, ale przecież można sobie takie koło z dużego ręcznika skręcić:tak:

Co do laktatorów to dałam namiar na niedrogi i bardzo dobry laktator:tak: a wiadomo, że teraz na rynku mnóstwo produktów i każdy co innego testował;-)

Foteliki- proszę bardzo, juz dawałam ten link ale wklejam jeszcze raz, warto poczytać:tak: Nie musi być koniecznie fotelik z 5 gwiazdkami, każdy inna grubość portfela ma i rózwnie dobre sa te z 4 :tak: gwiazdkami.
Wiadomo, że bezpieczeństwo powinno sie na pierwszym miejscu stawiać, bo tak naprawdę nigdy nic nie wiadomo:-(
Warto zwrócić uwagę na foteliki chicco, są stosunkowo niedrogie w porównaniu np. do maxi cosi a dobrze wypadają w testach.
fotelik.info :: testy :: foteliki samochodowe z grupy wagowej 0-13 kg :: sortowanie wg kryterium ocena

Ostatnia edycja:
HMMM własnie o to chodzi z tymi wózkami hehehe żeby wiedzieć czego sie potrzebuje i jaki typ wózka się najbardziej sprawdzi:tak: Ja potrzebuje dużego wózka i ważna jest dla mnie wielkość gondoli więc nie mam problemu z wyborem- implast (no jeszcze kolor trzeba wybrać;-)).
Ja miałam cc ale koleżanki stosowały poduszki do siedzenia i polecały:tak:Mówią, że dużo lżej się siedzi, ale przecież można sobie takie koło z dużego ręcznika skręcić:tak:

Co do laktatorów to dałam namiar na niedrogi i bardzo dobry laktator:tak: a wiadomo, że teraz na rynku mnóstwo produktów i każdy co innego testował;-)

Foteliki- proszę bardzo, juz dawałam ten link ale wklejam jeszcze raz, warto poczytać:tak: Nie musi być koniecznie fotelik z 5 gwiazdkami, każdy inna grubość portfela ma i rózwnie dobre sa te z 4 :tak: gwiazdkami.
Wiadomo, że bezpieczeństwo powinno sie na pierwszym miejscu stawiać, bo tak naprawdę nigdy nic nie wiadomo:-(
fotelik.info :: testy :: foteliki samochodowe z grupy wagowej 0-13 kg :: sortowanie wg kryterium ocena

Ja wiem, jaki ma być wózek, tylko taki nie istnieje w cenie którą mogę zapłacić :-D lekki, duża gondola, trwały oraz ... śliczny i tani :-)

Dzięki za info o kołach ratunkowych, zastanawiałam się wcześniej czy to nie tzw. przerost formy nad treścią .

Co do laktatora - no właśnie czytałam co napisałyście i zdziwiła mnie krytyka tak bardzo polecanego aventu - stąd moje odezwanie.

Co do fotelików - zwiedzałam tą stronkę wczesniej, mimo to dzięki za link. Pewnie przyda sie innym :-) Ja po prostu nie mogę zdecydować czy ma być kompatybilny z wózkiem czy nie. Ale coraz bliżej mi do tego, że ważniejsze bezpieczeństwo niż wygoda wpinania w wózek. Takie sobie dylematy ...

reklama
Co do fotelików - zwiedzałam tą stronkę wczesniej, mimo to dzięki za link. Pewnie przyda sie innym :-) Ja po prostu nie mogę zdecydować czy ma być kompatybilny z wózkiem czy nie. Ale coraz bliżej mi do tego, że ważniejsze bezpieczeństwo niż wygoda wpinania w wózek. Takie sobie dylematy ...

Ja np na to nie zwracam uwagi bo wczesniej z Antosiem taki miałam i szczerze mówiąc skorzystałam z tego raz:-(
Teraz poszukuję, a w zasadzie wybrałam, fotelik ze stałą bazą w samochodzie, wybrałam gracco logico. Dużo jeżdze autem a pamietam, że wpinanie fotelika kołyski nie było takie proste i denerwowało mnie to za każdym razem.

Do góry