reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ZAKUPY OGOLEM /polaczone tematy/

My bierzemy też besafe, czy weźmiemy z isofixem zobaczymy stan konta jak będziemy kupować, najwyżej weźmiemy bez, ale z pewnością besafe :)

No i rzucam dziewczyny pytanie, bo chodze po allegro i nic sensownego nie mogę znaleźć. Czy jest coś takiego jak bujaczek do 18 kg ? Znalazłam taki fisher price tylko, ale na oko wygląda mi , że on do 18 kg jest tylko jako leżaczek, bo stelaż do bujania ma taki malutki i cieniutki. Teraz mam do 9 kg Delti Swing i jestem super z niego zadowolona, tylko, że Lolek powoli dobija do 9 kg :-( A mi bardzo wygodnie jest go kłaść w bujaczku na podłodze, bo moge go sobie przenieść gdzie chce, a on smacznie śpi i się buja. Poradźcie coś, proszę:)

reklama
Ja mam leżaczek FP i jestem zadowolona:tak:. Na moje oko jest dość wytrzymały, choć lekki;-). W sumie nie zastanawiałam się na ile mi straczy:confused:mała na ponad 7 kg i nawet mi jeszcze przez myśl nie przeszło, ze bym musiała inny kupić:tak:

15 kg... Obawiam się, że w naszym wykonaniu 15 kg to na pewno nie będą 3 lata ;-) Fotelika samochodowego nie wyciagam z auta, bo ciężki kloc jest musiałabym to nieść przez całe osiedle, bo parkujemy na ulicy. Mamy fotelik FP, w którym młoda siedzi i się buja, ale no właśnie... buja się w czasie jedzenia a ja mam istną strzelnicę ;-) Za parę miesięcy przeprowadzka do Holandii i możemy wziąć tylko jedno auto rzeczy, więc chyba jednak turystyczne kupię.

Mea - jeśli bez isofixu to nie wiem czy nie zdecydujemy się na Britaxa. Co prawda w Polsce dostał 2 pkt na foteliki.info, ale tu jest jednym z najbezpieczniejszych, a bardziej wierzę w Szwedzkie standardy, które na całym świecie są dawane za przykład. Z drugiej strony ten Mobi jest fajny. No i oba są tańsze niż BeSafe... Muszę podrzucić temat Tatuśkowi, w końcu to on jest mężczyzną w tej rodzinie (podobno ;-)).
Akoza w foteliku do karmienia dziecko długo siedzieć nie będzie, mój Antek tez z tych cięższych dzieci i jadł w krzesełku do około 2 roku życia, później już mu frajdę sprawiało siedzenie przy stole:tak: na normalnym krześle.
My bierzemy też besafe, czy weźmiemy z isofixem zobaczymy stan konta jak będziemy kupować, najwyżej weźmiemy bez, ale z pewnością besafe :)

No i rzucam dziewczyny pytanie, bo chodze po allegro i nic sensownego nie mogę znaleźć. Czy jest coś takiego jak bujaczek do 18 kg ? Znalazłam taki fisher price tylko, ale na oko wygląda mi , że on do 18 kg jest tylko jako leżaczek, bo stelaż do bujania ma taki malutki i cieniutki. Teraz mam do 9 kg Delti Swing i jestem super z niego zadowolona, tylko, że Lolek powoli dobija do 9 kg :-( A mi bardzo wygodnie jest go kłaść w bujaczku na podłodze, bo moge go sobie przenieść gdzie chce, a on smacznie śpi i się buja. Poradźcie coś, proszę:)

My taki mamy z FP on ma regulowane oparcie:tak: jak dziecko starsze to służy jako fotelik bujaczek:tak: a czy Piotrus bedzie z tego korzystał to się okaże. No i spokojnei starsze dziecko może w nim usiąśc, mój wytrzymuje ciężar Antka, czyli 24 kg;-) a niby że do 18 jest;-)

dziewczyny ja myslalam zeby maluchowi kupic chuśtawke, jakie macie zdanie na ten temat i co polecacie, a co odradzacie. dziekujemy:) jeżeli się zdecydujemy kupic to dopiero jak sam bedzie siedział.

Purchawko my mamy ten
FISHER PRICE Leżaczek Bujaczek Fotelik 3w1 M7930 (1071541490) - Aukcje internetowe Allegro
i mogę ci go z czystym sumieniem polecić!!! Kupiłam go dla Hani..teraz korzysta i Tomek i Hania...Tomek juz od bardzo dawna opanował sztukę bujania....Hania czasem jak Tomek leży na macie to sobie tam siada i tez się buja! Wprawdzie moja Hania to piórko..bo waży 12,5 kg..ale już kiedyś siostrzenica MUSIAŁAe tam usiąść a ma 6 lat!!! I moim zdaniem jest bardzo wytrzymały!
Jedyny jego minus to plastikowe zabawki..ale z drugiej strony przynajmniej łatwo można je umyć!
Acha i mega łatwe mycie pokrowca! Jest lekko śliski więc buch do brodzika , namydlę pożądnie spłóczę i na sznur:-D

Ostatnia edycja:
dziewczyny ja myslalam zeby maluchowi kupic chuśtawke, jakie macie zdanie na ten temat i co polecacie, a co odradzacie. dziekujemy:) jeżeli się zdecydujemy kupic to dopiero jak sam bedzie siedział.

Myśle że z powodzeniem już teraz możecie kupić taką zwykła stojącą hustawkę, chyba że masz gdzie zawiesić, najlepiej na futrynie, to taką wiszącą, mniej miejsca zajmuje;-)

my kupiliśmy już chustawkę, raz wsadziliśmy małego na 5 min zeby sprawdzić, czy będzie mu się podobało:) pomysł trafiony więc ja osobiście polecam :0 równiez poczekam, az Filip bedzie sam już ładnie siedział, b na siłę sadzać go nie chcę;) a ta chuśtawka to z firmy tako :)

reklama
Myśle że z powodzeniem już teraz możecie kupić taką zwykła stojącą hustawkę, chyba że masz gdzie zawiesić, najlepiej na futrynie, to taką wiszącą, mniej miejsca zajmuje;-)

bioreę pod uwage stojącą, może marta jakieś polecić?

my kupiliśmy już chustawkę, raz wsadziliśmy małego na 5 min zeby sprawdzić, czy będzie mu się podobało:) pomysł trafiony więc ja osobiście polecam :0 równiez poczekam, az Filip bedzie sam już ładnie siedział, b na siłę sadzać go nie chcę;) a ta chuśtawka to z firmy tako :)

właśnie mąż w akpolu taka ogladał, pani powiedziała, że powinno sie sadzać w nia dziecko, jak juz samo siedzi. dziekuję o opinie:)

Do góry