reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy majóweczek

reklama
mam taki termometr na podczerwień, i jak na początku wydawało mi się że mierzy dobrze, tak teraz już sama nie jestem przekonana. A dziad kosztował ponad 100 zł i miał służyć również Maleństwu. No nie wiem...ale te elektroniczne termometry mnie rozczarowują.

ja do szpitala mam koszulę is staniki do karmienia ... O_O nie będę kupowała specjalnej torby :D ani specjalnej bielizny żeby ja tylko upaskudzić. Mam dla młodej fotelik z bazą. Śpioszków ostatnio nakupowałam dla noworodka więc coś się wybierze, do tego niedrapki i bawełniane czapeczki, mama ma mi pieluchy tetrowe przywieźć. Muszę kupić opakowanie pieluch i chusteczki i wrzucić je do tej torby dla świętego spokoju. ale poza tym to nie wiem co O_O

Elektroniczne termometry chyba nigdy nie mierzą dokładnie co do jednej kreseczki gdy dokonamy kilku pomiarów pod rząd. Wydaje mi się że w pupci zawsze będzie wyższa temperatura niż na czole, to w końcu wnętrze ciała, a skóra ochładza się pod wpływem warunków zewnętrznych. My po prześledzeniu komentarzy wybraliśmy termometr Kardioline KL80. Oczekuję na przesyłkę, jak wypróbuję to dam znać.

Co do torby do szpitala to ja też nic nie mam. Z grubszych zakupów został nam jeszcze wózek i laktator z całym majdanem do niego. Tak to wszelkie kosmetyki, pieluchy, chusteczki, i inne do pielęgnacji malucha, koszule do szpitala, prześcieradła, podkłady itd jeszcze do kupienia. Ale chyba w kwietniu kupię wszystko na raz od jednego sprzedającego którego mam na oku na allegro.

A dziś przyszedł przewijaczek z wanienką. Łapska porysowane, palce bolą, ale skręciłam :)

Załączniki

• przewijak.jpg
    przewijak.jpg
    44,3 KB · Wyświetleń: 85
uff, ja też zaczęłam się szykować, bo nie wiem czy jutro wrócę po kontroli:-p

planuję rodzić w tej samej koszulce, co Lilę, może się uda
szlafrok, kapcie, 2 koszulki, 2 ręczniki, kosmetyki, ubranie na zmianę, dokumenty,2 książki i dobre słuchawki - i to tyle dla mnie
torba dla bobo w razie czego zostaje w domu, a ze sobą zabieram tylko podstawową wyprawkę
także jestem przygotowana na początek

zamówiłam mnóstwo rzeczy i teraz A. będzie tylko na kurierów czekał :-D

termometr tez mam ten z miękką końcówką, a oprócz niego mam stary wysłużony i niezawodny rtęciowy, jeszcze mój dziecięcy podarowany przez Mamę :happy2:

Elektroniczne termometry chyba nigdy nie mierzą dokładnie co do jednej kreseczki gdy dokonamy kilku pomiarów pod rząd. Wydaje mi się że w pupci zawsze będzie wyższa temperatura niż na czole, to w końcu wnętrze ciała, a skóra ochładza się pod wpływem warunków zewnętrznych. My po prześledzeniu komentarzy wybraliśmy termometr Kardioline KL80. Oczekuję na przesyłkę, jak wypróbuję to dam znać.

Co do torby do szpitala to ja też nic nie mam. Z grubszych zakupów został nam jeszcze wózek i laktator z całym majdanem do niego. Tak to wszelkie kosmetyki, pieluchy, chusteczki, i inne do pielęgnacji malucha, koszule do szpitala, prześcieradła, podkłady itd jeszcze do kupienia. Ale chyba w kwietniu kupię wszystko na raz od jednego sprzedającego którego mam na oku na allegro.

A dziś przyszedł przewijaczek z wanienką. Łapska porysowane, palce bolą, ale skręciłam :)

Oczywiście, że w pupie temperatura jest większa dlatego zawsze odejmuje się 0,5 stopnia. Co do witaminek to za czasów kiedy Majka była malusia podawało się je bez względu na to jak dziecko jest karmione;-) i z tego co wiem od znajomych nic sie ,,u nas,, w tej kwestii nie zmieniło.

mavika mam taki sam przewijak tylko, że w limonkowym kolorze:) też nie mogłam się doczekać i od razu jak przyszedł to go złożyliśmy:-)co do termometru to ja bym chciała właśnie taki na podczerwień tylko w jakiejś rozsądnej cenie i sama nie wiem który wybrać, na razie przeglądałam tylko na allegro, muszę poczytać opinie.
Z rzeczy dla siebie nie mam dosłownie niczego:-D Jedyne co mam do tej pory to już komplet ubranek, przewijak z wanienką i płyn do kapieli i tyle....:szok:

Najdokladniejsze pomiary sa wlasnie w pupce i w ustach. Ja mam zwykly elektroniczny, a w prezencie mam dostac taki w smoczku.

Mavika - fajny ten przewijaczek;) Gdybym miala miejsce, to tez bym sobie taki sprawila;]

Zakupilam nowa tapete do pokoju;)
21689_1.jpg
Tylko na zdjeciu wyglada jak szara, a w rzeczywistosci kolory sa w brazie;)

reklama
mój P ostatnio postanowił że w marcu odnowi pokój dla maleństwa(myślał myślał i doszedł do wniosku że wcześniaki też na świat przychodzą):-) więc może przed świętami jakieś postępy będą.

Do góry