reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy majóweczek

pierwsze wrażenie - nie tyle mnóstwo kolorów, co mnóstwo wzorów, jak dla mnie oczywiście. Wzorzysta ściana, wzorzyste pudła i wzorzysta pościel.
Jeśli masz chęć na tapetę w pasy możesz ją dać, ale może niekoniecznie na szerokość całej ściany. Możesz zerknąć na mojego bloga

Wnętrzne dylematy: Sypialnia - status i weryfikacja postępów

Wnętrzne dylematy: Sypialnia prawie na finiszu!

(ostrzegam sypialnia jeszcze nie jest skończona:p). Ja mam pasy za łóżkiem wyciągnięte na sufit, ale możesz je pociągnąć w pionie - lub moim zdaniem w poziomie, na pewną wysokość - jako taki optyczny zagłówek.
Łóżeczko dopasowałabym do jasnych elementów szafy i szafek nocnych. Na łóżko można dać gładką narzutę - jak dla mnie może być fiolet. I pościel zdecydowanie spokojniejsza.... niekoniecznie bogato wzorzysta - może zieleń: Pościel satynowa Carlo Brunni Smooth - Zielona | Pościel \ Pościel Satynowa Classic Do sypialni \ Pościel \ Pościel satynowa Tylko u nas \ Pościel z Twoim haftem Na prezent \ Z opakowaniem prezentowym \ Pościel \ Pościel satynowa - podPIERZYN

A dla małego pościel w zieleni - ale jak najmniej ptaszków, żabek, samochodzików itp:) może zieleń jako dodatek do ecru? karuzelka w zieleni, pościel, ew ochraniacz np

Pościel do łóżeczka P-2 Panda ekri-zielona, ubranka dla dzieci - bebemio.pl

co jeszcze? wymiana pudeł na szafie:)

ot tak na szybko moje uwagi.

reklama
kasienkadg, faktycznie duzo sie u ciebie dzieje w sypialni. Nanulika swietnie radzi! Posciel jak najbardziej jednolita, spokojna. Pudla na szafie moze taniej byloby okleic np. wybrana tapeta w paski, albo innym ozdobnym spokojnym we wzorze, najlepeij jednolitym papierem ozdobnym. Mialabys wtedy "powiazane" ze soba stylistycznie przeciwne sciany w pokoju.

hehe dzięki dziewczyny za uznanie - ale pamiętajcie ja samouk jestem i wszystko na wyczucie robie:p Nie musi się to podobac:))))
Jak S wróci to po obiedzie będziemy kleić sowy i literki nad Matyldzim łożem:) Się pochwalę jak skończymy:)

a w czym rodzić? ja póki co mam 1 koszulę do szpitala, zamierzam kupić jeszcze jedną albo dwie i w tym chyba....

Dzieki za rady;)

Posciel akurat dostalam , na codzien przykryta narzuta, ale dzis mi sie nie chcialo;-)

Co do pudel racja - zawsze moge je okleic;)

Bede myslec intensywnie, a jak cos wymysle, napewno sie pochwale;) Sypialnie remontowalismy przy wprowadzaniu sie czyli ponad 4lata temu. A wiadomo jak to jest na poczatku. A nie chce duzo tu zmieniac z tego wzgledu, ze za jakis czas i tak bede musiala z niej zrezygnowac na rzecz pokoju dzieciecego.

spoko, choć myślę że nie trzeba tu wielkich rewolucji by było ok:)

a ja pochwalę się jeszcze wczorajszymi darami dla Matyldy:)

20130218_165415.jpg20130218_165436.jpg20130218_165505.jpg20130218_165530.jpg

nanulika podpisuje się pod że lampę w sypialni masz fajną i podobają się jeszcze półki które pojemne a jednak tak nie "zagracają" ściany
moja garderoba do porodu... heh jeszcze nic nie mam
od kilku dni się zbieram żeby pospisywać w końcu co mam a co jeszcze powinnam mieć:-D

reklama
Ja też właśnie chcę koszulę. Kupię jakąś najtańszą na allegro żeby ją w razie co zutylizować gdyby się nie nadawała do niczego już. A do karmienia też jakąś koszulę kupię tylko rozpinaną albo na ramiączkach.

Do góry