reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy majóweczek

Dziewczyny a robicie Baby Shower? Bo ja zrobię w kwietniu i takie drobne rzeczy jak kosmetyki, śliniaczki, smoczki, kocyki itp zostawię żeby zrobić listę dla gości (co mogą kupić). Lepiej chyba tak niż każdemu z osobna mówić albo skończyć z 25 balsamami dla niemowląt :p

reklama
ja nie robię, przy pierwszym też nie robiłam, jakoś wcale tak dużo rzeczy nie dostałam, większość sama kupowałam a potem to albo ludzie ciuszek przynieśli albo grzechotkę i tyle

Sembo ja robiłam i było super. w poprzedniej ciąży też robilam .
uwielbiam spotkania z moimi przyjaciółkami i bliskim koleżankami.
dostałam co chciałam,choć nie robilam żadnej listy. to chyba nie w moim stylu ,zeby kogoś przymuszac co ma kupić dla Małego)
poprostu każda kupiła to co uważała i na co ma kase.
a że wszystkie się znamy bardzo dobrze więc nic się nie dublowało.

ja jestem z tym imprezowych pod byle pretekstem,

ja też nie :p
Mój mężowy był w weekend u swojej ciotki, i przy okazji poodwiedzał kuzynów, no i ma zapakowany cały bagażnik samochodu (a mamy combi) rzeczami dla Gabryśki :) bo jego kuzyn ma 3 córki (6lat i bliźniaczki - po 3 lata :) tak, że już się nie mogę doczekać aż przyjedzie. :-):-):-)

u mnie baby shower tez nie wchodzi w gre, ale to wylacznie dlatego, ze zmienilismy adres i znajomi sa daaaaaleko :( Mysle, ze gdyby bylo inaczej na pewno na takie przyjecie bym sie zdecydowala, fajna sprawa, kumpela mase rzeczy dostala w prezencie, niewiele kupowali sami.

Natalia co do kosmetykow do pielegnacji malucha ja zakupilam wszystkie firmy Johnson's Baby, zapakowane w kuferku, ktory latwo chwycic i wziac w calosci do lazienki czy tam gdzie kapiemy/przewijamy malucha, wygodne rozwiazanie. Co do ich jakosci nie wypowiem sie bo to moja pierwsza ciaza, z alergiami tez bywa roznie u roznych dzieci. Ale to prawda, ktoras z dziewczyn pisala, chyba latwiej rozpoznac co uczula kiedy ma sie wszystko z tej samej firmy. Wkleje tu linka do tego mojego kuferka, nie wiem czy w PL dostepne sa (polecam dziewczynom z UK), mnie sie udalo caly zestaw kupic za pol ceny w promocji 10f.
Johnson's Baby Skincaring Essentials Box | Toiletries | ASDA direct

reklama
Framama na kuferek sie kilka tygodni czailam, bo w pelnej cenie to troszke przegiecie. Ale super wygodne rozwiazanie, dokupilam tylko na wszelki wypadek zasypke tez tej firmy.

Mam do was pytanie dziolchy. Pewnie nie wszystkie z was kupuja sterylizatory, ja mam upatrzony ten z tommee tippee
Tommee Tippee Closer to Nature Electric Steriliser Kit: Amazon.co.uk: Baby
Pytanie brzmi, czy uwazacie ze warto zakupic tez podgrzewacz do butelek, mam na mysli cos takiego:
Tommee Tippee Closer to Nature Electric Bottle and Food Warmer: Tommee Tippee Closer to Nature: Amazon.co.uk: Baby Mnie osobiscie wydaje sie to wygodniejsze niz gotowanie wody w czajniku i zanurzanie butelki.
Pytam bo tommee tippee ma 2 opcje sterylizatorow, ta co powyzej i taka z juz podgrzewaczem w zestawie i innymi dodatkowymi butelkami i gadzetami, a moge go zakupic tylko za 15f wiecej niz ten podstawowy zestaw. Myslicie, ze warto troszke wiecej zainwestowac i miec juz i ten podgrzewcz, dla porownania do ten bardziej rozbudowany zestaw:
Tommee Tippee Closer to Nature Complete Starter Kit: Amazon.co.uk: Baby

Do góry