reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy majóweczek

reklama
super łóżeczka
ja chce szafę z niebieskimi elementami z zestawu fan faro FAN FARO | Meble Wójcik i bieliźniarkę, farby chyba jakieś jasne morelowe, kremowe, sama nie wiem co końca, a łóżeczko mam zwykłe białe i zieloną kanapę, ktoś ma jakieś pomysły kolorystyczne? pokój dla chłopca i dziewczynki

Mavika, świetne wyrko!

Ja w lumpidle dostałam dziś błękitną, bawełnianą czapeczkę z Next :-) Łahaha

Ehhh laski nawet nie macie pojęcia jak Wam zazdroszczę tych wszystkich zakupów... u nas jak tak dalej pójdzie to małą będzie musiała spać w salonie (wątpie, żebyśmy dali radę wyremontować sypialnie), a starsza będzie chodzić z taśmą klejącą na buzi;/ nie wspomnie już o wszystkich niezbędnych rzeczach dla malucha...:(

Kitka może nie teraz remont to za jakiś czas, my też ciągle na coś zbieramy, teraz zrezygnowałam ze żłobka to ta kasa idzie na przygotowania i oszczędności co by było za co żyć w II połowie macierzyńskiego. Uszy do góry, masa ludzi ma dziecko w sypialni, czasem nawet dwoje, będzie dobrze, tylko wiadomo że jak się czyta to też by się chciało

Ja musze zamowic jeszcze materac i pojechac do Ikei.Poza tym jakies rzeczy dla siebie do szpitala.i biustonosze do karmienia.Tylko nie wiem jaki rozmiar :-D
A na razie mamy zamowione lozeczko tylko bez tych zabawek:
Kinderbett Reisebett TB01, inkl. gekreutztem Spielbogen | eBay

A to zamowiony przewijak:
ASMi® Baby Wickelauflage 2-Keil Wickelmulde Folie Auflage 50 x70 cm "Flowers" | eBay
I on idzie na najzwyklejszy,najtanszy stol do przewijania z IKEI.
Ciuchy mam,reczniki,spiworki,przescieradla.I juz sobie znalazlam materac gryczano-kokosowy.I w zasadzie zostanie kupno kosmetykow i pieluch....I czekac :-)

Juz za chwile trzeba pakowac torby.Szok! Wiec powoli juz trzeba zabierac sie za pranie i prasowanie.Z remontami sie wstrzymujemy.Za duzo wydatkow.Wszystkie meble trzeba by bylo wymienic bo jak sie zrobi 2 pokoiki to na nasza "sypialnie" bedzie przypadal mniejszy.I jakbysmy wstawili tam nasze lozko to nie ma szans zeby cos jeszcze wlazlo :-D

Mavi łóżeczko super,moje w podobnym stylu.
Kitka ja z pierwszym dzieckiem też w jednym pokoju żyliśmy,a za ścianą babcia:-(

na laktacje podobno rewelacyjny jest sok jabłkowy :-)

Noirel nie wiedziałam o tym, ale warto wiedzieć.

Polećcie mi jakie materace dla dzieci macie, ale tych starszych. Zupełnie nie wiem na co zwrócić uwagę...

reklama
czesc dziewczyny, jak sie chwalicie lozeczkami i ich wyborem to ja tez pokaze co mam upatrzone.

Lozeczko. wybrane z mysla o przyszlosci, bo mozna je zamienic w normalne lozeczko jak mala podrosnie, chcielismy zaoszczedzic sobie zakupu na kolejne 4-5lat:
4BABY WHITE CLASSIC COT BED & COTBED SAFETY MATTRESS & COT TOP CHANGER | eBay

z juz zakupionych :)
Play mata:
Buy Red Kite Jungle Baby Activity Play Gym from our Playmats & Gyms range - Tesco.com
zestaw do lozeczka: kolderka + ochraniasz na szczebelki + kocyk + przescieradlo
Buy Red Kite Cosi Cot Jungle Bedding Set from our Baby Bedding range - Tesco.com
karuzela do lozeczka:
Fisher-Price Brilliant Basics 2 in 1 Activity Friends Mobile/Musical Mirror NEW | eBay
fotelik/bouncer:
Woodsy Friends Comfy Time Bouncer

Jeszcze z miesiac temu mnie tak naszlo na te zakupy, ale dobrze ze kupilam wtedy bo wszystko bylo w ofertach i przecenach, a teraz juz sa lekko za drogie na moja kieszen.
Kupilam jeszcze pare ciuszkow, zdjecia wkleje innym razem. Teraz tylko czekac na macierzynski i znow sie szal zakupowy zacznie.

Do góry