reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy majóweczek

Framama
My też będziemy mieć czerwony wózek:)
Od znajomych, póki co mam w domu tylko gondole bo ich córka jeszcze w spacerowce śmiga. Na wiosnę chcą zmienić na taką lekką spacerowke to do nas reszta trafi.
Swoją drogą to nie wymyslilam jeszcze gdzie będziemy trzymać wózek. Ba! Jakoś miejsca na niego nie ma:D

reklama
Sąsiedzi to w większości przypadków dziadki albo z juz nie wozkowymi dziećmi. Dupek zza ściany wygrał rok temu"przetarg" na pomieszczenie gospodarcze na pół piętrze. Mi sie niestety nie udało. Nie bylam członkiem spółdzielni za co chcieli ok 1000 pln. A nie było gwarancji ze wygram bo ze mna startowaly 3 osoby... no i wygrał dziadek zza ściany.

Ja może nie mam takiego szczęścia jak Zapominajka, ale udało mi się dzisiaj na rynku znaleźć dla Małego welurowe, granatowe spodenki z Zary za całe 5 złotych, koszulkę z psem za całą złotówę i dla mnie kobaltowy sweterek z Nexta, ze złotymi guzikami za pełną dychę. Yeah :rofl2:

Nanu jeśli nie kradną, to bym wózek na klatce trzymała. Zresztą sama też tak zamierzam robić.
Citrus też przyjemne zakupy :tak:

Ja dzisiaj poszalałam i różne akcesoria butelkowo smoczkowe kupiłam :tak:

A ja się zastanawiam nad smoczkiem czy dziecku dawać. Sa różne wersje jedno polecają inni odradzają i tak nie wiem.
Zapominajko ale Ci sie trafiło za 5 zł zakup super :)
Citrus Ty tez poszalałaś :)

Zapominajka a jaki model mutsy masz? Ja sie wlasnie zakochalam w mutsy evo:) A ten sterylizator to faktycznie Ci sie udal:) citrus pokaz zakupki:)

Mutsy urban rider mam.

A w kwestii smoczków to Iggy w ogóle ich nie akceptował, więc mu nie dawałam. A teraz jak będzie zobaczymy.

smoczek mój brał tylko do spania, w dzień nie było smoka, i w sumie sam odstawił bezboleśnie w 13 mc życia bo rodzicie zapomnieli na wakacje mu zabrać :-p

reklama
ze smoczkami to też indywidualnie od dziecka zależy,dla mnie działa jak "uspokajacz".córce dałam dopiero jak skończyła miesiąc bo tak mi powiedzieli że się nie przyzwyczai tak bardzo jakbym jej dała od urodzenia.chwaliłam go sobie szczególnie w zimowe spacery,kiedy mi zaczynała płakać,dawałam smoka żeby zimnego powietrza nie łapała.od roku dostawała tylko do zasypiania,a jak miała dwa latka sama zrezygnowała.Siostra przy pierwszym synu nie dawała,a przy dwóch następnych już tak,nazywała go "zatyczką":-)

Do góry