reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy majóweczek

reklama
O co kaman z pieluszkami wielorazowymi? Czy jeśli dziecko zrobi kupę, to taką pieluchę się w ogóle dopierze? Te kupy pływające w pralce... A może nie o to chodzi? :szok: :-D

citrus, kupę trzeba wyrzucić, a pieluszkę przed praniem przepłukać ;-)Nie jestem fanką takich rzeczy, ale pomyślę, bo Kuba nadal ma problem z pieluchami:no: Przy drugim nie chcę tego tak długo przerabiać. Chociaż wiadomo, że młodsze będzie się uczyło szybciej od starszego.

O co kaman z pieluszkami wielorazowymi? Czy jeśli dziecko zrobi kupę, to taką pieluchę się w ogóle dopierze? Te kupy pływające w pralce... A może nie o to chodzi? :szok: :-D

Nie do końca.
Pieluszki wielorazowe mają różne rodzaje, ale zasada jest taka, że: jest otulacz z takimi napami dzięki temu ma najróżniejsze rozmiary i jest to zewnętrzna część.
Wygląda to np tak:
78393fe6394c73e91afb9d2f3db01e0e.jpg
A w środku ma wkładki z mikrofibry, a przy samej pupie takie jakby papierki jednorazowe.
Ten papierek wywalasz do wc i on jak papier toaletowy sie pięknie rozpuszcza i rozkłada. Reszta do prania. Można prać w niskich temperaturach z normalnymi ciuchami.

Ogólnie koszt początkowy jest spory, ale w porównaniu z jednorazowymi duuuuużo taniej, ekologiczniej, bez odparzeń. No i podobno maluszki szybciej się uczą na nocniczek.

Może jakąś część pominęłam. Jeśli tak to może doświadczona mama poprawi. Sama dopiero czytam na ten temat.

Framama osobiście jakoś nie przekonują mnie te dwa ostatnie ( z tymi małymi kołami) Jakaś duża dysproporcja. Pozostałe fajne. A ty szukasz głębokiego, czy spacerówki też?

Minerva widziałam. Ale bardziej mi to Pasa Doble podchodzi. Tylko nie mogę go na żywca nigdzie znaleźć :dry:
Sklepy, które piszą, że go mają - nie mają...
A używałaś samych otulaczy? Czy tych wkładów też? Jaką masz opinię?

tylko otulaczy... dostałam od koleżanki która zakupiła w ciąży cały zestaw i u niej się to nie sprawdziło. Dla mnie to jest czarna magia otulacze, wkłady. Ta koleżanka polecała jakieś tam, jak będę się z nią widziała to zapytam które dokładnie.

Ja kupke usuwalam ,plukanie i gotowanie sporo hmm ale efekt byl.

Framama-ten jest super Nowoczesny, aluminiowy wózek GT X easyGO

ja tez dzis patrzalam musze kupic taki zeby szybko do auta sie skladal :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry