reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy majóweczek

natalia i co, takie to straszne jak dziewczyny się boją?:) powiedz im ;) Ja już nabieram wprawy powoli i zaczynam tworzyć sama projekty bez ziorania na Youtube ;) a moim planem docelowym jest również ubranko do chrztu bo my będziemy nasze bejbe za pewne w górach chrzcić więc wełenka w sam raz da radę ;))
Wogóle to marzy mi się chzest w zakopanym pus obiad dla rodziny w karczmie, z góralską muzyką ;) wolałabym zrobić taki dla 15 osób niż byle co dla 50ciu.

reklama
no to jest malunie, takie do robienia koronek, ja bym nie polecała mniejszego niż 2,3 mm do włóćzki :) 1,6 mm to do kordonka raczej. tak jak pisałam gdzieś indziej najlepiej na początek kupić 3,5 mm bo spasuje i do kordonka i do większości włóczek (wiadomo że raczej nie do tych mega grubych)

Ostatnia edycja:
ja czytam właśnie sobie o karcie rabatowej rosnę z rossmanna,fajna sprawa,tylko żeby uzbierać 10 % zniżki to trochę potrwa,bo od 3% startowego rabatu ,można zwiększyć zniżkę o 1% co 90 dni,to do tych 10 % trochę czasu minie...dobre jest to że do jednego konta można mieć dwie karty,więc popytam po znajomych,może już mają większy rabat a jedną kartę to się dopisze do ich konta:-)

zawsze nawet kilka procent to przy wydatkach na dziecko cos, u nas rossmann tez ma jakis system punktow czy tez rabatow dla dzieci bede sie musiala zorientowac jak to teraz dziala

duzo z was juz tak ambitnie kupuje ze i ja sie wzielam, zasiadlam z dlugopisem nad kartka i zrobilam listy czego mi brakuje do torby szpitalnej dla mnie i baby (pomijajac ze sama torbe musze dokupic, gdyz walizki w domu za duze :)) i liste co jeszcze bede potrzebowala dla dziecka i od lutego ambitnie planuje pomalu kupowac zeby na ostatnia chwile nie musiec

Nia właśnie mi uświadomiłaś, że ja poza samą torą, koszulą nocną i szlafrokiem nic nie mam :shocked2:
Całkowicie mi to ze łba wyleciało...

natalia i co, takie to straszne jak dziewczyny się boją?:) powiedz im ;) Ja już nabieram wprawy powoli i zaczynam tworzyć sama projekty bez ziorania na Youtube ;) a moim planem docelowym jest również ubranko do chrztu bo my będziemy nasze bejbe za pewne w górach chrzcić więc wełenka w sam raz da radę ;))
Wogóle to marzy mi się chzest w zakopanym pus obiad dla rodziny w karczmie, z góralską muzyką ;) wolałabym zrobić taki dla 15 osób niż byle co dla 50ciu.
nie straszne :-) trening cierpliwości w moim przypadku bo liczenie tych oczek dobijające;-) ale ostatnio zakupiłam to Mała Diana extra 3/2012- Modny Bobas (2960256189) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. mam nadzieję że pomocne będzie:-)

mmmm sembo chrzciny w górach marzenie:-)
a termometr kup[ię zwykły tylko z miękką końcówką i elektronicznym wyświetlaczem, mam nadzieję że taki wystarczy:-)

reklama
Zapominajka- jak to dobrze ze mamy forum :-)

Natalia- ja tez mialam i bede miala ten zwykly z miekka koncowka i wyswietlaczem, ten do uszka to duzo pozniej kupilam jak mi dziecko uciekac zaczelo na widok termometra :-)
najwazniejsze by nie te stare szklane i rteciowe ale to wiadomo

aha i ja osobiscie nie polecam termometru w smoczku, kupilam to cudo dla malego ale sie nie sprawdzil nie mowiac o tym ze maly go przegryzl... wogole nie bylam zadowolona

Do góry