reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy lipcowek

Katarek jest jak dla mnie trochę za mocny dla noworodka, bo mam i używam u Klaudii, dlatego kupiłam dla Adasia fridę, poza tym nie wszędzie ma się dostęp do odkurzacza:-D

reklama
Jagódko A klaudia sama jeszcze nie dmucha? Czy przy jjakiś zastojach uzywasz?

Całe pokolenia się na gruszce wychowały to i ja dam radę jej użyć. Potrafię obsłużyć maszynę kolejkową w NFZ tyskim, to z gruszką sobie nie poradzę? Ja sobie nie poradzę :p

Właśnie jak dla mnie odkurzacz za mocny dla małego dziecka mimo tych ograniczeń prędkości zasysu.
Q może nic się nie przyda, może nie będzie katarku?

Michalina Klaudia dmucha, ale przy zapaleniu zatok, nie ma szans by wydmuchała tak, jak wyciąga katarek.
Lilla, ja moc zmniejszam - mam regulację w odkurzaczu - najpierw próbowałam na sobie, żeby zobaczyć, czy to nie boli itp i wiem, że na połowie mocy (odkurzacz mam 2200W) jest ok, bo ładnie ciągnie, a krzywdy dziecku nie robię. Przy większym ropnym katarze po odciąganiu fridą zarażałam się od niej, dlatego kupiłam katarek.

Podkusiła mnie ta bluza rekinkowa i byłam w Smyku przedwczoraj zakupić. A że była ostania, to też na 80 cm. Mój był ze mną i wypatrzył bluzeczki z gwiezdnych wojen, oczywiście nie mógł się powstrzymać. Się śmiałam z niego, że będzie nam dziewczynkę jak chłopca ubierać :-D wrzucę wam później fotki, ale ogólnie fajne są, tylko z mojego się muszę pośmiać.

A dzisiaj na bazarku zakupiłam super sexy erotyczną koszulkę do porodu. Tylko na ten czas jest do połowy łydki, muszę ją obciąć, tylko nie wiem jak podszyć, ale coś wymyślę. Miałam rodzić w koszulce mojego (bo tam nawet pociąć ją można), ale stwierdziłam, że przez brzuch mi wystaje tu i tam, to nie będę gołym zadkiem świecić, jak by przyszło przejść przez korytarz :zawstydzona/y:

Co do tematu. Ja zakupiłam sopelka, bo ten model jest mi znany. Katarek jeszcze mnie nieco przeraża, ale nam nawet położna ze sr wysłała filmik jak to działa i ogólnie polecała.

Michalina gratuluję umiejętności obsługi maszyny kolejkowej w NFZ :rofl2:

Bellina jest taka taśma do podszywania - coś w stylu prasowanki. Sprawdza się tam gdzie są ładnie proste końce bez falbanek. Mocno trzyma. Ja na niej nawet kieckę ślubną podszywałam w chwili kryzysu :-p

O.... dziękuję za informację. Pewnie w pasmanterii do kupienia. Mój akurat w drodze z pracy jedzie na sklepy to poproszę by zerknął czy mają tu niedaleko takie cuda.

reklama
Laktator - wiem że temat już był ale wtedy jeszcze żadna się nie wypakowała a teraz większość ma poród za sobą i walczy z cycowaniem a więc pytam:

czy zdecydowałyście się kupić, a te które kupiły wcześniej czy go faktycznie użyły??

Napiszcie plis :-)

Do góry