reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy lipcowek

Jak macie zorganizowane mycie wacikami?
Przebieracie dziecko w łazience?
Czy przed przebraniem szykujecie wodę i waciki?
Czy macie wodę na przewijaku?

reklama
Ja sobie zawsze szykuje wodę przed przewijaniem, albo tylko mocze waciki, chyba że mi się nie chce albo nie ma czasu to wtedy chusteczki. Robie to albo na przewijaku na łożeczku albo na turystycznym na kanapie w salonie, gdzie go kapiemy. Tylko podwijam ubranko, nie przebieram jak nie trzeba.

Ostatnia edycja:
Ja uzywam przewaznie chusteczek pampers premium i sa naprawdę mokre, ale reakcji alergicznych nie. zauważyłam. Muszę tylko długo wierzyć pupe zanim pampersa założę żeby znowu grzybka mi nie bylo przy pupie.

Ja mam chusteczki pampersa zielone. Byly ok, ale 6 paczke juz mecze- przejadly mi sie. W torbie podroznej mam chusteczki z rossmanna tami. Porownalabym je do huggisow czerwonych- bawelniane. Jak dla mnie to sa ok. 4,99 za paczke.
Pieluchy. Rossmannowskie 28 szt porownalabym do dad premium podobny material w srodku pieluchy. T ak samo pecznieja jak pielucha sie przepelnia z tym, ze dada ma elastyczne zapiecie. Obecnie biale pampersy u mnie wygrywaja. Nastepnie bella happy itd.

Ostatnia edycja:
My też na białych pampersach i na białych chusteczkach pampersa:tak:. Właśnie się zastanawiałam jak tu robić z tą wodą, przecież jak wystygnie to jest za zimna na pupkę.

Chusteczki wypróbowaliśmy chyba wszystkie:p
Białe Pampersy za mokre i dziwnie pachną, zielone ok. Dady ujdą ale zależy który kolor i szału nie ma. Najbardziej mi odpowiada Cleanic.
Pieluchy od początku mamy Dady i jak dla mnie super, w miedzy czasie udało mi się też kupić Huggis jedynki z końcówki serii za 5zł za paczkę, były ok, chociaż zdarzało im się przeciekać. Pampersy zielone jak dla mnie zbyt plastikowe:)

reklama
Lilla o ile w ogóle są dostępne w Polsce

Są dostępne. Tez je mam ale dla mnie bez szału. Wole waciki.

Kupilismy wczoraj lezaczek bujaczek. Smiki. W smyku. Fajny tzn ładny jest. Zobaczymy czy malutek go polubi. Mam troche zastrzeżeń do wykonania siedziska. Mam wrażenie ze moze byc niewygodne. Musze zobaczyc jak to wyglada w fisher price'ach i jesli tam bedzie lepiej to oddam ten i kupie fishera.

Do góry