reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy lipcowek

reklama
Mam Dady premium i paska nie zauważyłam. Testuje te pieluchy od kilku dni i niestety nie podzielam zachwytów.

Mam wrażenie ,że są mniej chłonne od zielonych pampersów i po zasikaniu stają się bardziej sztywne. No i w pasie nie mają tej rozciągliwej wstawki i mam obawy,że mogą uciskać brzuszek

Kiedy otworzyłam pieluchę po średniej kupie, wszystko pływało,że aż do brzucha dochodziło. W pampersach ładnie wsiąka.
To moja opinia.

Ostatnia edycja:
dady mają motylki, które znikają gdy pieluszka jest przemoczona, chociaż wiem to tylko z teorii bo mnie się wydaje, ze jest już zlane mocnawo a motylko są nadal :confused: a może ja zbyt często zmieniam i dlatego motylki nie znikają, zmieniam co 3-4 h.

te baby dream z rossmana niezłe ale ja jednak wolę dadę, jakoś lepiej się zakłada, zapina i lepiej układa na dupce małej ale to pewnie kwestia indywidualna.

pampersa też mieliśmy i jakoś nie widzę różnicy porównując np z dadą a cena zupełnie inna :dry:

a jakich chusteczek używacie?

dla mnie Baby dream z rossmana wydawały się suche, pampersa znów bardzo mokre, Dada niezłe ale bez szału, jeszcze mieliśmy Fitti z Biedronki i były niezłe. \Teraz mamy Nivea i jak na razie najlepsze ze wszystkich, odpowiednio wilgotne, ładnie czyszczą i bardzo podoba mi się ich zapach. Teraz w Rossmanie w promocji z kartą rossnę są chusteczki Johnsona, kupiliśmy, jak otworzymy to napiszę jak się sprawują.

Hmm....motylki gdzieś tam widziałam,ale żeby znikały to nie zauważyłam.
Może dlatego,że moje dziecię bardzo wrażliwe na wilgoć na pupie i szybko sygnalizuje potrzebę zmiany. W dadach częściej niż w pampersach.
Ja zresztą też ręką sprawdzałam i wydaje mi się,że mocniej czuje się wilgoć.
Ale przy dużej liczbie kleksów niższa cena to jest argument;-)

Z chusteczek to tak:
Pampersy sensitive moookreeee i uczulily Zuzie, poza tym zapachu nie trawie
Pampersy fresh fajne , lekko mokre, zapach spoko
Pampersy zielone, nie pamiętam nazwy, te najczęściej spotykane, takie sobie, mokre
Dady premium sensitive fajne nawet, ale i kosztują trochę
Dady zwykle zależy jaki kolor, niebieskie straszne, fioletowe i zielone ujda
Nivea najlepsze jak dla nas, tylko czemu tak rzadko promocję na nie są
Bambino podobne do nivea, trochę słabsze, ale dały radę
Johnson są dwa rodzaje, jeden zapach nam nie podszedł, w drugim nawilzenie
Rossmanowe dla mnie takie sobie, mokre i sztywne
Kauflandowe beznadziejne zupełnie, zostawialy film mokry na tylku
Cleanic w zlobku były, dziwny zapach i słabo wycieraly

Ja mam podobne odczucia jak mika co do dady. Są grube i gorzej się je zaklada niż pampersy a cena ta sama.

Chusteczki mam.z rossmanna różowe i są ok, sie ja głównie wacikami myje

Po przeczytaniu Sroki kupiłam huggisa zielone, ale jak się wyciągnęło jedną chusteczkę, to ona czasami ona nie pociągała na zew następnej i mnie wkurzały,
Teraz hippa używamy, wszystko mi w nich odpowiada więc pewnie przy nich zostanę.

Ja chusteczki kupiłam te najbardziej polecane przez Sroke czyli te z netto. Jakos bez szału. Tym bardziej ze po wyciagnięciu jednej chusteczki nie wyciąga sie kolejna. Od jakiegoś czasu myje pupkę wacikami z woda a z chusteczek korzystam sporadycznie.

reklama
Do góry