reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy lipcowek

reklama
Jagódka, woda nawet jak na przewijaku postoi to ma taka samą temperaturę jak chusteczki nawilżane , a łatwo się ogrzewa w dłoni taki wacik. Moje dziecko się nie skarży:tak:

Nie widzę tylko sensu używania wody przegotowanej, przecież i tak kąpiemy w kranowej....Chyba,że ktoś ma taki kaprys:tak:

My uzywamy chusteczek pampersa białych, też uważam że są zbyt mokre, teraz kupilismy huggiesy zobaczymy jak się sprawdzą.

Leżaczek bujaczek mamy tiny love, fajny jest bo jak dziecko zaśnie to można go rozłożyć zupełnie na płasko i robi się taka kołyska i dziecko spokojnie może sobie w nim spać :tak:

My kąpiemy Julke codziennie i waciki nasączone przegotowaną wodą używamy tylko do buzi, myślę, że przegotowana do mycia ciała jest zbędna skoro kąpiemy w wodzie z kranu...

Pampersy mieliśmy na początku białe i zielone, potem dada, ale są jak dla mnie zbyt sztywne i jeśli chodzi o jedynki to raczej się na nich nie zaoszczędzi, może kiedyś do nich wrócimy tymczasem zostajemy przy pampkach

Chusteczki obecnie mam z rossmana i jestem zadowolona. Ale mam jeszcze full jakiś różowych bo dostalismy, nie pamiętam jaka.firma bo jeszcze nie otwierałam.
Pieluchy pampers i dada zamiennie.
Balsam.do.ciała oillan a do kąpieli jonson3w1.

Dziewczyny a jakiego rozmiaru pampersów używacie? Ja mam dwójki, one są niby od 4 kg. Z kolei trójki są chyba od 5 kg i zastanawiam się czy już nie zacząć ich używać jak skończą mi się dwójki.

edit. Dwójki są od 3 kg a trójki od 4.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry