reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy lipcowek

kupiłam na allegro, czekam na przesyłkę, w środę kupowałam myślałam, że dziś przyjdą, ale nie ma.. może w poniedziałek będą.
z allesa miałam jak Olę karmiłam i normalne obwody miały, jak się wymierzyłam i sprawdziłam w tabelce u nich to taki rozmiar był dobry.

reklama
Pola ja kupiłam właśnie ten za 33, obwód ścisły, nie jak gumka w majtkach, kliki ładnie się otwierają jedną ręką, materiał to bawełna - więc szału nie ma, ale do karmienia na początek taki najlepszy. Co ważne miski się nie rozciągają, więc powinny dobrze trzymać biust.

O to dzięki za info, trzeba się wybrać tam zatem.
Ja ostatnio rozmawiałam z brafiterką to mówiła że baaardzo rzadko ktoś ma 75B i też się dziwiła że większość kobiet myśli że ma taki rozmiar.
Mnie by wystarczyło 75C :-D ale niestety... Mam F

Ja chciałabym karmic ale nie wiem jak to będzie, narazie kupiłam tylko w Lidlu co były te staniki karmiące i ten bezszwowy rozmiar w sumie kupiłam taki jak teraz mam a nie wiem jak biust zmieni się po porodzie, czy piersi bardziej urosną?
A jak już będę karmic i biust mi się ureguluje to kupie wtedy porządny bo teraz myślę nie ma sensu wywalac kasę w co niewiadome.

jeden bawełniany stanik do karmienia dostałam od ciotki - na polski rozmiar wypada 80 C. na chwilę obecną w obwodzie jest spoko, a miseczki się dopasowują, więc może się przyda. drugi kupiłam w lidlu, ale już nie pamiętam rozmiaru

poza tym mam 2 sportowe, które kupiłam na allegro za dyszkę i żałuję, że nie kupiłam czegoś takiego wcześniej, bo są bardzo wygodne.

jakiś lepszy kupię po po porodzie, bo teraz nie mam pojęcia jaki rozmiar powinnam mieć

ja tez nie mam stanika do karmeinei,na razie moej 'sztywne'mi wystarcza,no chyab ze jeszce cos dokupie jak zdaze

Na bank po porodzie się zwiększą piersi. Mi nie urosły w ciąży nic prawie a pamiętam że miałam bomby w pierwszych miesiącach karmienia i dlatego na razie nic super nie kupuje

Podziwiam Was ze kupujecie staniki na internecie :D stanik i rozmiar rozmiarowi nierowny :) ja mam 3 takie zwykle szmaciaki na sam poczatek i 2 allesa bardziej sexy. Musialam mierzyc... A rozmiary mnie zdziwily. Z allesa sa na mnie teraz dobre a maja rozne rozmiary na metce.

reklama
padam na twarz ale jeszcze napisze, ze mi cycki urosly i w ciazy troche, a po porodzie to juz na maksa, gdy sa pelne to pod brode siegaja :p
startowalam z rozmiaru 75a, ledwo co sutki odstawały, w czasie ciazy poduszki z miseczek wyciagnelam, a teraz to karmiace 80b czasami jest opiete. laktacja taka ze marze zeby mi zmalaly ciut (czyt, unormowala sie produkcja mleka). takze czekajcie z kupnem do porodu. i kupujcie gladkie bo mi fiszbiny ostro przeszkadzaja. moze to kwestia marki :/

Do góry