reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy lipcowek

Jak dla mnie gondolka to mus :) po spacerze dzidzia spi dalej w wozku i z glowy ;) bez przekladania i cudowania. Dziecku ma byc wygodnie a szczegolnie takie male chyba na plasko powinno lezec, no chyba ze mam zle info ;)

A babka ktora zaczepilas nie przyzna Ci sie ze wpina fotelik dla wlasnej wygody a nie dziecka ;)

reklama
Dla mnie opcja fotelika/nosidła wpinanego w stelaż jest rewelacyjna. Do każdego sklepu praktycznie muszę jechać autem, więc nie wyobrażam sobie pod sklepem cyrków z przekładaniem dziecka z fotelika do gondoli. Znając życie to się tak zirytujemy sobą nawzajem, że nic z zakupów nie będzie. A na zakupy z dzieckiem mam zamiar jeździć, żeby w domu nie oszaleć i nauczyć się, że nie zawsze możemy na M. liczyć.

Z tego co się orientowałam, nie powinno to jednak trwać dłużej niż 2h, czyli tak jak mówi Jagódka. Ale jeżeli chodzi o zwyczajne spacery, czy nawet wyjazd gdzieś do parku na spacer to obowiązkowo gondola. Dziecko ma tyle miejsca, jakby w łóżeczku spało.

A co do pokrowca - frotte? To jest chłodne na upały?

Na zakupy to pewnie ze tak :) bez powodu nie robia adapterow ;) ja zrozumialam ze chcesz uzywac fotelika jako wozka na spacery tez. Jak bede jechac do sklepu czy w odwiedziny do ciotki to tez nie zamierzam ladowac fotelika i gondoli do samochodu :)

Dla mnie opcja fotelika/nosidła wpinanego w stelaż jest rewelacyjna. Do każdego sklepu praktycznie muszę jechać autem, więc nie wyobrażam sobie pod sklepem cyrków z przekładaniem dziecka z fotelika do gondoli. Znając życie to się tak zirytujemy sobą nawzajem, że nic z zakupów nie będzie. A na zakupy z dzieckiem mam zamiar jeździć, żeby w domu nie oszaleć i nauczyć się, że nie zawsze możemy na M. liczyć.

Z tego co się orientowałam, nie powinno to jednak trwać dłużej niż 2h, czyli tak jak mówi Jagódka. Ale jeżeli chodzi o zwyczajne spacery, czy nawet wyjazd gdzieś do parku na spacer to obowiązkowo gondola. Dziecko ma tyle miejsca, jakby w łóżeczku spało.

A co do pokrowca - frotte? To jest chłodne na upały?

No wlasnie to jest podobno bardzo dobre na upaly. Przewiewniejsze niz ten material fotelika, a jak juz dziecko sie spoci to wchlania wilgoc. Jakby ktoras szukala to nie w sklepach bo wychodzi baaardzo drogo jak na kawalek materialu. Na allegro osobiscie znalazlam za polowe ceny, w ostatecznosci tez uzywke mozna kupic bez problemu z tego co widzialam.

Niby sa takie uniwersalne ktore pasuja do kazdego... Ale ten co ja mam jest konkretnie do pebble. Patrzylam na allegro to sa do np. cabrio fixa... Nie wiem jak z innymi firmami. Wiem ze maxi cosi cos takiego wypuscilo.

Muszę cyckonosz do karmienia kupić, ale już wiem, że gładki i bez fiszbinów będzie najlepszy. Ten z bon prix ma druciki i mnie lekko uciska, poza tym rozpruł się w jednym miejscu przy lamówce.

Wózek mamy z dupną gondolą więc nie wiem jak w dalszą podróż się z wszystkim zabierzemy. Też myślę, że foteliki samochodowe to na krótkie dystanse.

reklama
Do góry