reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Zakupy lipcowek

A ja mam czarny wózek z żółtymi wstawkami gondola i spacerówka :-)

Dla Nati na teraz mam parasolkę czarno-czerwoną

ale chciałam kupić drugi, lżejszy i mniejszy. Na razie się rozglądam.

reklama
Ej a może jakoś ozdobić dla dziewczynki? Jakieś kwiatki na budzie ? ;) moja Zuzia będzie mieć większość sprzętów po bracie. Rower hulajnoge itp.

Bellina Makota ja będę atakować na innych wątkach ale jak będzie naprawdę super sprzęt to też wam zachwale hihi :) :D

ja mam gondolę szarą, spacerówkę tą dużego wózka szaro-fioletową (ciemny fiolet), spacerówkę-parasolkę szaro-jasnoszarą, fotelik miałam szaro-czarny, teraz mam czarno-ciemnoszary. wtedy specjalnie takie kolory bralismy, żeby uniwersalne były i pasowały też i dla chłopca jakby coś. do wózka mam różową parasolkę :p

ja mam starodawny :) wózek jeszcze po moim chrześniaku w kolorze brąz-beż, pasowałoby mi dokupić do niego dostawkę dla córci bo ona już mi w spacerówce nie wysiedzi, a tak może by stała i patrzyła na braciszka

KiP masz rację ,że taka paczka na długo nie starczy. Ale jeżeli ktos nie ma miejsca do przechowywania, to robienie zapasów jest uciążliwe. A sklepów nie zamykają;-) więc w każdej chwili dokupić można.

Kopacz, ty ciuchów z okresu przed ciążą nie przymierzaj.na wyjście za szpitala to ciążowe przygotuj, albo przynajmniej bardzo mocno rozciągliwe. Niewiele kobiet ma to szczęście,że brzuch od razu wraca do pierwotnego kształtu. U większości różnica jest stosunkowo niewielka

Fakt, ja tam dużych zapasów nie robiłam, ale wolę być zabezpieczona w minimum, żeby mąż na ojcowskim mi pomagał przy dzieciach a nie do sklepu na relaks uciekał :)

A z tym brzuchem po porodzie to takie dziwne uczucie jest... Brzuch jest taki mniej wiecej jak w 5 miesiącu, trochę taki flaczek, ale najdziwniejsze jest to uczucie pustki w środku... Ja pamiętam że długo nie mogłam się przyzwyczaić że nikogo tam już nie ma.

Ja mam wózek czerwony, w środku gondoli obicie w czarno-biało-czerwoną kratkę, mam synka i teraz też chłopak w nim będzie jeździł. KIlka razy zdarzyło się ze ludzie mówili że dziewczynka, ale nie interesuje mnie to co ktoś myśli o kolorach meskich i damskich :) Dla mnie ważne że wózek dobrej firmy kupiłam w przecenie, ale tylko taki kolor był do wzięcia. Różowego wózka (bo jakieś t-shirty mam różowe) bym chłopakowi nie kupiła, ale czerwony, czemu nie?

ja mam wozek po dwojce dzieciakow szaro/pomaranczowy ijeszce jeden grafitowy od siostry.dopoki siostar nei urodzi bede uzywala jej x-landera a na zime bezdie nasz stary.na wiosne kupie nowa spacerowke

A z tym brzuchem po porodzie to takie dziwne uczucie jest... Brzuch jest taki mniej wiecej jak w 5 miesiącu, trochę taki flaczek, ale najdziwniejsze jest to uczucie pustki w środku... Ja pamiętam że długo nie mogłam się przyzwyczaić że nikogo tam już nie ma.?
mialam takei same odczucie,zpustka w brzuchu,lezalam po cc i go dotykalam a tam nic...

wózek Synka mamy czarny z wstawkami białymi -a zdarzyło się że ktoś powiedział - oooo jaka śliczna dziewczynka :rofl2:
spaacerówka szara, fotelik czarno-szary - raczej kolory uniwersalne.

Foteliki mam czerwone ;-) no kurcze ale u mnie co za różnica skoro druga też ma być córka. Zresztą gdyby był syn to bym się nie przejęła. Ja lubię czerwień bardzo, bardzo.

Chciałam kupić wózek gondole jakiś mniejszy. Jaki polecacie? Będę szukać tym razem używanego bo na zimę mój jest idealny. Jednak duży Tako captiva slide. A potrzeba mi czegoś mniejszego, zgrabniejszego.

reklama
ja przy córciach miałam wózek w kolorze khaki/oliwka? bo sama lubię ten odcień.. teraz dla synka kupiłam szaro-zielony... ;) bardziej myślałam o praktycznej kolorystyce - żeby się nie nagrzewał za bardzo na słońcu, nie było widać plam etc.

Do góry