reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy lipcowek

Jagódka, info dla Ciebie, w biedrze maja staniki w rozmiarach 80 C. Ja wlasnie taki wzięłam. Jest troche ciasny w obwodzie ale mysle ze dam rade :) z reszta liczę na to ze po porodzie żebra mi sie trochę zejdą do stanu sprzed ciąży.
Pola, ale ja 70E noszę:-D Także 80C mnie nie interesuje zupełnie.

reklama
Jagódka, wydawało mi sie ze w lidlu szukalas rozmiaru 80c wlasnie. Ty podajesz rozmiarówke brytyjska, ja wg tej rozmiarówki tez noszę 70 a ten z biedry 80 C jest na mnie dobry.

Wyjęłam ten z obwodem 80 i patrzę, kurka, ścisły jakiś, jak 75 hmmm.. niestety nie było 80C (co by się zgadzało z moim rozmiarem po przeliczeniu) i kupiłam 80B (czyli w przeliczeniu 75C) - niestety jest ciutkę za mały, natomiast jest z bardzo fajnego materiału, ma wygodne podszyte ramiączka, "kliki" bardzo solidne i kolor też fajny, bo koralowy

Ostatnia edycja:
Nie, w rozmiarówce brytyjskiej to ja noszę 30F, 32DD lub 32E.
Szukałam, bo obwód był fajny ścisły, ale nie sądzę, żeby te z biedronki były równie ścisłe.

Jak uda mi się zwrócić ten z lidla to zobaczę jeszcze te z biedronki, jeśli cokolwiek jeszcze będzie:-p

kurka nie pamietam czy to w tym temacie :/ ale pisała któraś z Was o tym otulaczku z MH. Dziękuję, właśnie chciała go zamówić ale ociągałam się z tego względu, że nie można go było odebrać w Empiku tylko wysyłka do domu a to dodatkowy koszt. Teraz już się zdecydowałam :) może uda się uszyć coś podobnego z tyk Ikeowych pieulszek, będzie zdecydowanie taniej :)
A ja nie odwiedziłam ani Lidla ani biedronki, przydałby mi się tylko płyn do prania, ale to pewnie spokojnie kupie za dwa,trzy dni. Moze za tydzień na te crocsy sie skuszę, zobaczymy jaka wypłata będzie :)

Byłam tez w biedronce ale tylko płyn kupiłam i foremki na muffiny:) bo taki upał, że nawet mi się po sklepie nie chciało przejść.

Zainteresowałaś mnie Jagódka tym biustonoszem w lidlu może się przejdę.

Szkoda, że Cię kasjerka z kolejki nie wyłapała bo powinnaś już poza kolejnością być obsługiwana.

Szkoda ze niektore kasjerki nie zwracaja uwagi na to czy kobieta w ciazy czy nie... I ogolnie ludzie twierdza ze ciaza to nie choroba. Ale w taka pogode to juz debile mogliby sie zlitowac! Cisnienie mi skacze jak zaczynam ten temat...

Kiedys w tesco weszlam poza kolejka przed mlodych chlopakow, jakos w moim wieku... 24 lata na oko... Komentarze ich i starszej baby z kolejki byly bezcenne... Mialam ochote wydrapac im oczy... A sadzac po komentarzach oni mi haha. No coz... Jeszcze miesiac musza zniesc to ze bede sie wciskac bez kolejki :) a potem w sumie z malym dzieckiem... Niech patrza przy jakiej kasie stoja pacany!

Emily, u mnie w biedrze nie ma kasy pierwszeństwa. Kasjerka na bank mnie widziała bo patrzyła centralnie na mnie ale one tam wiecznie na fochu siedzą.

Kurcze, poszłam do rosska dokupić podkłady poporodowe canpol i sie okazało ze nie ma juz tych dwupakow za 10 zł. Mam nadzieje ze uda mi sie je jeszcze dostac w innym rossku bo stwierdzilam ze jeden dwupak mi nie starczy.

Przy okazji odebrałam w aptece mój magnez i majty poporodowe. Majty sa takie sobie... Mam wrażenie ze moga spadać z tyłka... Kupiłam tez sól fizjologiczna w ampułkach, podobno przy dziecku moze sie przydać.

reklama
Ja kupiłam w biedrze koralową sukienkę rozmiar S a i tak lekko przyduża w biuście. Oprócz tego stanik do karmienia i szare legginsy.
Moja mama w lidlu działa

Załączniki

• 1400775871348.jpg
    1400775871348.jpg
    15,8 KB · Wyświetleń: 67
Do góry