reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy lipcowek

Oczywiście że każda kupuje na ile ją stać i co uważa za istotne. Nie każda ma przecież rzeczy po 1 dziecku czy od kogoś tam.

Ja się czysto praktycznie zastanawiam ile taka wyprawka kosztuje. Jak kogoś uraziłam to sorry

Mnie nie urazilas ;)

W suwaku masz 34 tydzien :D

reklama
Też nie czuję się urażona :) Tym bardziej, że ja prawie nic nowego nie kupiłam, bo albo po synku mam, albo z siostrą się ciuszkami wymieniłyśmy:tak:
Noo a wydatki jeszcze będą, oj będą :tak:

Właśnie wróciłam z lidla:-) Kupiłam sukienkę granatową -świetna jest i bardzo ładnie wygląda, top w szaro białe paseczki - też fajnie leży. I biustonosz - którego nie planowałam, ALE.. Wyjęłam ten z obwodem 80 i patrzę, kurka, ścisły jakiś, jak 75 hmmm.. niestety nie było 80C (co by się zgadzało z moim rozmiarem po przeliczeniu) i kupiłam 80B (czyli w przeliczeniu 75C) - niestety jest ciutkę za mały, natomiast jest z bardzo fajnego materiału, ma wygodne podszyte ramiączka, "kliki" bardzo solidne i kolor też fajny, bo koralowy. Nie wiem co z nim zrobić, bo zwrotu na bieliznę mogą nie przyjąć:sorry2: Ale trudno 25zł to nie majątek. Natomiast resztę polecam:tak:

Edit: Co do rozmiarówki to raczej standardowa lidlowa - czyli trzeba brać rozmiar mniej niż zwykle

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja też kupiłam granatową sukienkę :-) Chciałam fuksję albo szarą, ale okazało się, że tamte to inny fason, który nie spodobał mi się wcale. Rozmiarówka naprawdę duża - na co dzień nosiłam 42, więc kupiłam M(40/42) i jest mocno luźna i trochę wisi (ale brzuch mam mały i piersi niewiele większe niż wcześniej to może dlatego). Chciałam po przymiarce wymienić na S, ale mama mnie powstrzymała mówiąc, że może w m-c jeszcze mi sporo w brzuch pójdzie a jak nie to nie będzie mi tak gorąco no i jakby co to zostanie na kiedyś siostrze.

zmobilizowaliśmy się i kupiliśmy pieluchy, tetrówki, flanelki, ochraniacz na łóżeczko, rożek, czapeczki dwie letnie, termoopakowanie do butelki, prześcieradełka, okrycia na przewijak, nocnik :p (Ola swój nosi do przedszkola, już raz zapomniałam dać, więc kupiliśmy drugi...). zapomniałam jedynie szczotki do włosów kupić, z butelką i smokiem się wstrzymuję do tej akcji aventowej, może dotrę i coś dostanę (butelka u mnie tam kosztowała 25zł, a w smyku...38!)

O! i dlatego kupię tą torbę:-)

Anilewe, fajne ubranka, ale ja mam aż nadto i z chęcią sama bym coś dziewczyńskiego sprzedała;-)

moze przyadl by sie taki watek, odsprzedam, wymienie?
potem moze sie okazac ze nasi chlopcy to jednak dziewczynki itp. i moze trzeba bedzie zmieniac cala garberode a ktos zawsze moze skorzystac.
ja mam jeszcze cala komode nowych kupionych rzeczy ale ciezko mi sie z nimi rozstac a naprawde szal kupowania nas dopadl i teraz mamy za swoje :)

ja przy kupowaniu lozeczka, wozka czy innych rzeczy zastanawiam sie nad tym czy to jednorazowo czy np. rodzenstwo przyszle tez bedzie z tego korzystalo. bo wtedy nawet te 400zl na lozeczko mozna rozlozyc na dwie pociechy i wyjdzie nie najgorzej.
kupilam mate edukacyjna dwa dni temu bo super promocja 19euro czyli 80zl ale rozlozylam patrze a ona taka mala, niezbyt bogata w atrakcje wiec ja oddam i zwrocilam uwage na mate za 50euro - 200zl bo jest mega wyposazona w rozne szeleszczace elementy i inne bajery i pomyslalam ze jak z niej beda korzystac moje wszystkie dzieci to zaplace wiecej. chociaz zalozylam sobie zeby na niektore rzeczy nie tracic kasy bez sensu. ale w niektorych przypadkach warto sie chwile zastanowic jak dlugo chcemy czegos uzywac itp.

tez mysle ze nikomu do tego kto ile wydal i nie chcialabym czytac wpisow ze ktos kupic tanio badziewie itp. bo ktos inny wydal 3 razy wiecej :)

Anilewe, jeśli dziewczyny poprą taki wątek, to możemy założyć bazarek lipcówek, bo ja mam ubranka i buciki do 4 roku życia na dziewczynkę, jakiś różowy kocyk i ręczniczek z kapturkiem też mogę sprzedać. Poza tym czasem sama na siebie kupię coś w czym nie chodzę i wisi bez sensu w szafie.

ja jestem za bazarkiem, ja znów mam dostanięte rzeczy chłopcowe i z chęcią bym je niektóre (te co są ładne i niezniszczone) wymieniła/odsprzedała

reklama
Nawet nie zartujcie, ze urodzi mi sie dziewucha zamiast chlopa :-D

Mozemy zalozyc taki bazarkowy watek :tak:

Wrocilam z lidla i przysiegam, ze to moja ostatnia samotna wyprawa w upal, o ile nie w ogole w ciazy...

Nie bylo biustonoszy do karmienia, a to byl glowny cel mojej podrozy. Sukienki ladne, ale znalazlam w szafie 4, ktore spokojnie pomieszcza moj brzuszek, wiec nawet tych 35 zl bylo mi zal.

Kupilam tylko top w paseczki, w rozmiarze S. Jeszcze nie mierzylam. Nie wiem, czy nie lepiej bylo kupic M. Moze dokupie jeszcze M, bo z takich typowo ciazowych bluzek mam tylko 2

Malgorzatka - niezle zakupy...

Do góry