reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy lipcowek

2 foteliki to poważna sprawa. A ja się zastanawiam gdzie ja będę siedzieć?

Teraz z córką z tyłu przy dłuższych podróżach. Żeby ją mieć na oku ,bo ma chorobę lokomocyjną. No i ew zabawiać....
A z 2 fotelikami?
Nie wiem jak dzieci same dadzą radę?
jak moje dzieciaki byly male wciskalam sie na tylmiedzy dwoma fotelikami. A ze jezdzilismy wtedy starym renault clio bylo ciekawie, bo miejsca malo. Przezylam :) teraz mam tez problem, bo bede musiala 3 chlopakow w 5-osobowym aucie upchac. Niewiem, jak to strategicznie rozegrac, bo Igor ma 11 lat i z przodu jeszcze nie jezdzi.Nie chcialabym go jeszcze do przodu przesiadac, bo wg mnie jest za maly jeszcze.
Najlepiej byloby kupic wieksze auto ;)

reklama
mój kuzyn właśnie kupił sharana ponieważ ma swoje foteliki w aucie. to pasuje na większe dzieci, chyba od 3 raku życia ale nie jestem pewna. normalny fotel się tak składa i przypina się dziecko pasem. maja właśnie trójkę i w tym bliźniaki młodsze. i jak skończyły 3 lata to zmienili auto bo już nie wchodzili do kombiaka.

Hobbit
dokładnie rok i 2 miesiące był monitor w użyciu, później dałam siostrze męża, a sobie kupiłam tą doro.

Z K jeżdziłam z tyłu do czasu zmiany fotelika.
Jak już przyszedł czas, pojechałam, kupiłam nowy, Pan mi zamontował, wróciłyśmy do domu.
Po kilku godzinach mąż wrócił z pracy i mieliśmy gdzieś pojechać, wyszliśmy z domu, on wsiadł za kierownicę w moim aucie, ja montowałam Karolę w foteliku. Zapięłam ją, zamknęłam drzwi i chciałam wsiąść z przodu, ale mój mąż usłyszał trzaśnięcie drzwiami i odjechał :-D:-D:-DA ja zostałam na chodniku pod domem :-D:-D Mówiłam mu że nowy fotelik=powrót na przód ale nie skojarzył :-D Zorientował się dopiero po kilkuset metrach jak w radiu powiedzieli coś co powinno mnie zdenerwować a ja się nie odezwałam. Nawet nie mogłam do niego zadzwonić bo torebkę za fotelem położyłam :-D

Jak jeździłam z K sama woziłam ją z przodu - wyłączałam poduszkę, a bazy wtedy nie miałam.
W drugim foteliku też czasami jeździła z przodu, teraz ma concorda xt z isofixem więc raczej z tyłu, chociaż jak gdzieś innym autem jedziemy i ma poddupnik to siada z przodu :)

Mika nigdy nie jeździłam z Małym z tyłu choć dużo jeździmy. Po pierwsze mogłabym zwymiotować, a po drugie...zawsze się zastanawiałam czemu mamy jeżdżą z tyłu z dziećmi :confused: Okazało się niedawno, że nasz Mały też ma chorobę lokomocyjną, ale jakoś dajemy radę.

Małgorzatkar kojarzysz może ile sama baza kosztuje tam w Smyku? też mam be safe ale bez bazy i ciągle się zastanawiam czy zamawiać...

Ale znalazłam pościele w ładnych kolorkach, normalnie się zakochałam.....https://www.facebook.com/pages/Fabryka-Poduszek-Natalia-Grafka/1431063903781107

Ja mam z fabryki poduszek zestaw ochraniacz plus posciel (turkusowe zygzaki polaczone z bialymi kropeczkami na szarym tle :)) dlugo sie czeka na dostawe bo to recznie szyte. Ale polecam! Super jakosc i wzory! ImageUploadedByForum BabyBoom1400087635.298905.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1400087635.298905.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1400087635.298905.jpg
    40 KB · Wyświetleń: 58
Cudne naprawdę. A ile takie cuda kosztują? W sensie pościel ochraniacz i organizer?

Ja dopiero jak przypne foteliki to zobaczę jak z miejscem pomiędzy. Ale nawet jeśli się zmieszcze to tylko na krótkie wycieczki

Elifit, ale tu nie chodzi o miejcsce, tylko nie powinno się tak jeździć, bo możesz w razie wypadku dzieci pozabijać sobą. Strasznie uczulali na to na bezpiecznym maluchu i na mamo to ja.

Elifit, ale tu nie chodzi o miejcsce, tylko nie powinno się tak jeździć, bo możesz w razie wypadku dzieci pozabijać sobą. Strasznie uczulali na to na bezpiecznym maluchu i na mamo to ja.

bylam na tym bezpiecznym maluchu wczoraj z ex....i powiem wam ze zbytnio mnie nie zachwycil...mama wie bylo duuuuuuuzo lepsze i ciekawsze.tutaj w sumie najciekawsza partia byla o fotelikach

reklama
Do góry