reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy lipcowek

kupiłam szlafroczek z piżamką w sklepie z bielizną. Przeglądałam wczoraj internet i stwierdziłam, że chyba wolę jednak to dotknąć, bo tak jak dziewczyny po pobycie w szpitalu pierwsze co to do pralki WSZYSTKO co się da. I miałam szczęście bo wziełam w sumie pierwszy z brzegu komplet, który kosztował 53 zł po przecenie, a sprzedawczyni z okazji ostatniego zestawu sprzedała mi go za 38 także, dobry interes zrobiłam ;-). A do rossmanna tez uderzyłam i kupiłam parę kosmetyków na zapas, żeby już za miesiąc nie biegać.

reklama
kropka na mnie pobyt w szpitalu tez wplywa depresyjnie:(oby wsio bylo dobrze to szybko nas wypuszcza:)

Jolcia ja tez jak patrze na foty ze szpitala to masakra jakas:no:okropnie wygladalm ale nie bede sobie obiecywala ze teraz bezdie inaczej,jak mnie bezdie wszystko bolało itp to w nosie bede miała jak wygladam;)

sokoja ja tez wzcoraj zakupilam szlafrok wdobrej cenei,cicoia pracuje w szwalni i przyniosla mi z takamała wada (niewidoczna) za 30 zl,aceny regularne maja dosyc wysokie

Hej!

Fajnie, że udało się Wam z tymi szlafrokami, dobre ceny :)

Mi się przypomniało, że dość przydatne i praktyczne po porodzie były dla mnie tego typu biustonosze:

3197396d78dc2142ba627ac07712ee84.jpgc81b82c74d58df0b18ac98cdf9457b3e.jpg

Są bardzo praktyczne przy dużym biuście (u mnie 75E) na noc, do spania - bo coś musi trzymać np wkładki laktacyjne na piersiach jak zalewa pokarm. Mnie nie zalewał za bardzo, ale brodawki mi się prawie oberwały, więc pod wkładki robiłam sobie okład z grubej warstwy bephantenu, żeby nie wsiąkał mi w koszulę. Nie są super drogie i potem mogą się przydać. Tyle, żeby były dość dobrze trzymające to polecam mały rozmiar wybierać, ja miałam na początku L, ale biust mi latał, więc zamówiłam szybko mniejszy.

I polecam też mieć w razie czego nakładki na piersi silikonowe, bo karmienie piersią nie jest wcale zbyt łatwe, ja po 3 dniach miałam już tak poranione brodawki, że zaciskałam zęby za każdym razem jak dostawiałam młodego. Mąż poleciał na szybko kupić, ale zapłacił prawie 2x drożej niż bym zawczasu kupiła w internecie, no i nie cierpiałabym tak ze zmasakrowanymi cyckami.
Tym razem biorę je ze sobą do szpitala, w razie czego.

Załączniki

• 3197396d78dc2142ba627ac07712ee84.jpg
    3197396d78dc2142ba627ac07712ee84.jpg
    23,3 KB · Wyświetleń: 48
  • c81b82c74d58df0b18ac98cdf9457b3e.jpg
    c81b82c74d58df0b18ac98cdf9457b3e.jpg
    14,5 KB · Wyświetleń: 49
Dziewczyny doradźcie :-) Jedziemy 09.05 nad morze do hotelu z basenem, ja ogólnie mało basenowa jestem ale N. to raczej póki się nie rozpuści nie wyjdzie :-p A. tak samo :tak: i się zastanawiam czy na wszelki wypadek (tfu tfu) nie zabrać ze sobą jakichś czopków dowcipnych z bakteriami, a może lepiej wcześniej nawet coś zażywać??? Macie jakieś typy? Coś polecacie?

Ka.Wo - ja znam lacibios femina i trillac
dowcipnie lactovaginal, choć jak kupowałam w aptece to pani kręciła nosem

jak sobie wykniesz lacibios to na pewno Ci nie zaszkodzi :tak:

wydaje mi się, że w tym tygodniu w rossmannie jest promocja -49 % na kosmetyki kolorowe do oczu :tak:

Ka.wo - mi gin polecił lactovaginal po kąpieli w basenie, lepiej kup coś oslonowego żeby nic Ci się nie przyplątało

makota89 - dokładnie, -49% na wszystkie tusze do rzęs, eyelinery, cienie do powiek itd :)

Dzięki dziewczyny :-D Też myślałam o Lacibios - zamówiłam już razem z innymi rzeczami z apteki. Jutro mam też dostać przesyłkę z gemini. Jak to wszystko przyjdzie to w zasadzie zostanie mi z apteki tylko sól fizjologiczna w amp., do tego pieluszki, chusteczki zawsze w domu są z uwagi na N, łóżeczko, materac i przewijak - te trzy rzeczy muszą poczekać na miejsce w sypialni :sorry2: i pościel - muszę się w końcu zmobilizować i wybrać kolory bo mi ma wszystko siostra cioteczna uszyć :-)

reklama
Do góry