reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy lipcowek

kupiłam szlafroczek z piżamką w sklepie z bielizną. Przeglądałam wczoraj internet i stwierdziłam, że chyba wolę jednak to dotknąć, bo tak jak dziewczyny po pobycie w szpitalu pierwsze co to do pralki WSZYSTKO co się da. I miałam szczęście bo wziełam w sumie pierwszy z brzegu komplet, który kosztował 53 zł po przecenie, a sprzedawczyni z okazji ostatniego zestawu sprzedała mi go za 38 także, dobry interes zrobiłam ;-). A do rossmanna tez uderzyłam i kupiłam parę kosmetyków na zapas, żeby już za miesiąc nie biegać.

reklama
kropka na mnie pobyt w szpitalu tez wplywa depresyjnie:(oby wsio bylo dobrze to szybko nas wypuszcza:)

Jolcia ja tez jak patrze na foty ze szpitala to masakra jakas:no:okropnie wygladalm ale nie bede sobie obiecywala ze teraz bezdie inaczej,jak mnie bezdie wszystko bolało itp to w nosie bede miała jak wygladam;)

sokoja ja tez wzcoraj zakupilam szlafrok wdobrej cenei,cicoia pracuje w szwalni i przyniosla mi z takamała wada (niewidoczna) za 30 zl,aceny regularne maja dosyc wysokie

Hej!

Fajnie, że udało się Wam z tymi szlafrokami, dobre ceny :)

Mi się przypomniało, że dość przydatne i praktyczne po porodzie były dla mnie tego typu biustonosze:

3197396d78dc2142ba627ac07712ee84.jpgc81b82c74d58df0b18ac98cdf9457b3e.jpg

Są bardzo praktyczne przy dużym biuście (u mnie 75E) na noc, do spania - bo coś musi trzymać np wkładki laktacyjne na piersiach jak zalewa pokarm. Mnie nie zalewał za bardzo, ale brodawki mi się prawie oberwały, więc pod wkładki robiłam sobie okład z grubej warstwy bephantenu, żeby nie wsiąkał mi w koszulę. Nie są super drogie i potem mogą się przydać. Tyle, żeby były dość dobrze trzymające to polecam mały rozmiar wybierać, ja miałam na początku L, ale biust mi latał, więc zamówiłam szybko mniejszy.

I polecam też mieć w razie czego nakładki na piersi silikonowe, bo karmienie piersią nie jest wcale zbyt łatwe, ja po 3 dniach miałam już tak poranione brodawki, że zaciskałam zęby za każdym razem jak dostawiałam młodego. Mąż poleciał na szybko kupić, ale zapłacił prawie 2x drożej niż bym zawczasu kupiła w internecie, no i nie cierpiałabym tak ze zmasakrowanymi cyckami.
Tym razem biorę je ze sobą do szpitala, w razie czego.

Załączniki

• 3197396d78dc2142ba627ac07712ee84.jpg
    3197396d78dc2142ba627ac07712ee84.jpg
    23,3 KB · Wyświetleń: 53
  • c81b82c74d58df0b18ac98cdf9457b3e.jpg
    c81b82c74d58df0b18ac98cdf9457b3e.jpg
    14,5 KB · Wyświetleń: 53
Dziewczyny doradźcie :-) Jedziemy 09.05 nad morze do hotelu z basenem, ja ogólnie mało basenowa jestem ale N. to raczej póki się nie rozpuści nie wyjdzie :-p A. tak samo :tak: i się zastanawiam czy na wszelki wypadek (tfu tfu) nie zabrać ze sobą jakichś czopków dowcipnych z bakteriami, a może lepiej wcześniej nawet coś zażywać??? Macie jakieś typy? Coś polecacie?

Ka.Wo - ja znam lacibios femina i trillac
dowcipnie lactovaginal, choć jak kupowałam w aptece to pani kręciła nosem

jak sobie wykniesz lacibios to na pewno Ci nie zaszkodzi :tak:

wydaje mi się, że w tym tygodniu w rossmannie jest promocja -49 % na kosmetyki kolorowe do oczu :tak:

Ka.wo - mi gin polecił lactovaginal po kąpieli w basenie, lepiej kup coś oslonowego żeby nic Ci się nie przyplątało

makota89 - dokładnie, -49% na wszystkie tusze do rzęs, eyelinery, cienie do powiek itd :)

Dzięki dziewczyny :-D Też myślałam o Lacibios - zamówiłam już razem z innymi rzeczami z apteki. Jutro mam też dostać przesyłkę z gemini. Jak to wszystko przyjdzie to w zasadzie zostanie mi z apteki tylko sól fizjologiczna w amp., do tego pieluszki, chusteczki zawsze w domu są z uwagi na N, łóżeczko, materac i przewijak - te trzy rzeczy muszą poczekać na miejsce w sypialni :sorry2: i pościel - muszę się w końcu zmobilizować i wybrać kolory bo mi ma wszystko siostra cioteczna uszyć :-)

reklama
Do góry