reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy lipcowek

Pola bez przesady. Moja wózkowa jest średnio pojemna, więc swoje szpargały i tak nosiłam w listonoszce. W torbie dziecięcej będziesz musiała zmieścić, pieluszkę tetrową/fanelową, kocyk, kilka pampersów, mokre chusteczki, zapasowe ubranko, opcjonalnie paklanki i smoczek uspokajacz. Przy większym dziecku lub butelkowym dochodzi jeszcze butelka z mlekiem/sokiem, jakieś biszkopciki/misie lubisie itp. I nagle okazuje się, że nic się nie mieści. A telefon, klucze i portfel jednak powinnaś mieć przy sobie. Poza tym ta torba do wózka którą posiadam ma jedną ogromną wadę - beznadziejnie się zapina i otwiera - kołeczek przewlekany przez pentelkę z gumki - widać, że na pewno nie matka to projektowała:-p no i nie ma kieszeni zewnętrznych. Jakoś się wtedy przemęczyliśmy, więc i teraz damy radę. Chyba, że ktoś wpadnie na pomysł zapytać co by się przydało, to na pewno wyskoczę z takim pomysłem.;-)

reklama
To ja swoją miałam z lidla i była duża. Materiał w wyglądzie przypominał tkany a płaciłam za nia ok. 30-40zł. Mąż z nią chodził również bo była błękitna. Niestety roan do swojego wózka miał torbę ale to byla jedna wielka dziura..Na zakupy z pieluszką i portfelem oki, ale gdy musisz jechac na zakupy, mieć cosik na przebranie itd. to do duszy....a tamta miała dużo kieszeni. Gdybym miała taką jak w x-landerze mieli sąsiedzi to pewnie bym nie kupowała. A teraz muszę znaleźć funkcjonalną i małą, którą mogę mieć w ryanair.

Ja torbę mam z bezpiecznego malucha taką niebiesko różową z jonsona z wielorazowym podkładem do przewijania wydaje się całkiem oki także nie myślałam o kupnie:) ma jedną dużą komorę z przodu kieszonkę na zamek i po bokach takie małe ale ja się nie znam więc okaże się pewnie" w praniu " czy będzie funkcjonalna.

ja jeszcze nie mam wózka, ale te, na które patrze są sprzedawane w komplecie z torbą, więc chyba się wstrzymam

suszarka super, jak będę miała większą kuchnię to też o czymś takim pomyślę:tak: chociaż ja się do zlewu nie mieszam u nas to jest od początku obowiązek męża, bo ja nienawidzę myć naczyń nawet bardziej niż prasować:-D

dziś zamawiam materacyk, czytałam o robakach w kokosowym bez gryki, więc stawiam jednak na czysty lateks i chyba będzie ten Hevea Baby 120/60 Hevea KOCYK GRATIS! - Sklep internetowy Agito.pl

Fabrykawafelkow.pl za 124 zl na innych stronach tez znajdziesz za 122 zl ale ja sobie patrzylam ile z przesylka wyjdzie. Zamawialam razem z torba wiec wyszlo zero zl na tej stronie ;) a i do tego 124 zl trzeba dodac drzewko 19 zl. Sa tez fajne kwiatuszki ;) oczywiscie mozna takze sama trawke... Sa tez mniejsze suszarki i tansze automatycznie. Ale ja chcialam zeby bylo na przyszlosc na jakies kieliszki do wina przykladowo i zeby miseczka dzidzi sie zmiescila :)

emily super ta strona :D szkoda ze rzeczy nie sa tansze :) ale fajne gadzety :)

moja torba od wózka jest pojemna bardzo, mieści się wszystko, nawet za dużo :p ma fajne przegródki w środku, dużą na pampki i inne rzeczy tym podobne, i mniejszą z małymi kieszonkami na klucze, telefon, biszkopcika itp. po bokach dwie duże kieszonki ściągane na gumki, mieści się tam spokojnie butelka. dodatkowo małą kieszonkę ma w klapce, można tam papiery schować/książeczkę zdrowia/dokumenty. tylko minus słabo trzymający magnes w zapięciu, u mnie się zapina klapka na taki magnesik właśnie, dodatkowo sam środek zapina się na suwaki dwa. więc funkcjonalna jest bardzo i bardzo ją lubiłam

ja na takie rzeczy dla malucha zawsze mialam mini torbe podróżną taka małą brałam ją jak jechałam gdzieś do kogoś z synem, a przy wozku to tylko pieluszka i smoczek i pampers ;)

reklama
Dla mam starszych dzieci..... Fajne polówki dziś w Lidlu były...z krótkim rekawem. + jeszcze jakieś ubranka ale tamtych nie oglądałam dokładnie

Do góry