reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy lipcowek

Ja takie codzienne ubrania piore w 40, czasem w 50. W jakims artykule wyczytalam aby ciuszki dzieciece prac w 60, ale tak jak Jagodka nie widze sensu.

Narazie wyprawalam wszystko w 40 w doroslym proszku, a jak bede szykowala sie do szpitala wypiore w 40 w dzieciowym proszku.

Moj baby program w pralce jest na 1,5 h na 50 stopni

reklama
Każdy materiał ma wskazania co do prania - dlatego nie dziw się, że jak producent pisze, żeby prać w 40stopniach, a Ty upierzesz w 90 i wszystko się zdeformuje, zbiegnie itp. Wtedy jakakolwiek gwarancja przepada ze względu na niestosowanie się do wskazówek producenta. Oni się po prostu tym zabezpieczają.

kiedyś tak się prało (czytaj gotowało) i mnie nadal pytają mama i ciocie czy będę gotować ubranka:-D ja też mam kilka głupich programów, ale ten baby jest o tyle fajny, że ma pewnie dodatkowe płukanie

pamiętam, że któraś mama pisała, że kąpała dziecko w wiaderku, nakręciłam się na wiaderko, zwłaszcza, że mi wychodzi, że się z nim zmieszczę w mojej mini łazience, tylko się zastanawiam czy Tummy Tub czy inne No i jakoś wierzyć mi się nie chce, że zmieszczę tam 3 letnie dziecko, ale to już wtedy prysznic a może dorobimy się większego lokum:-)

3 letniego dziecka nie kąpie się w wanience:-p Ja Klaudie przesadziłam do wanny jak miała jakieś 9-10m-cy - tj.stabilnie siedziała, pod prysznicem kąpiemy ją odkąd sprawnie chodzi (mam wannę i brodzik). Nie wyobrażam sobie tego nalewania wody noszenia itp tyle czasu:no:

kiedyś tak się prało (czytaj gotowało) i mnie nadal pytają mama i ciocie czy będę gotować ubranka:-D ja też mam kilka głupich programów, ale ten baby jest o tyle fajny, że ma pewnie dodatkowe płukanie

pamiętam, że któraś mama pisała, że kąpała dziecko w wiaderku, nakręciłam się na wiaderko, zwłaszcza, że mi wychodzi, że się z nim zmieszczę w mojej mini łazience, tylko się zastanawiam czy Tummy Tub czy inne No i jakoś wierzyć mi się nie chce, że zmieszczę tam 3 letnie dziecko, ale to już wtedy prysznic a może dorobimy się większego lokum:-)

to ja kąpałam Synka w Tummy Tub. Kąpałam do ok 1 r.ż. dopóki nie zaczął mi wstawać w tym :-). Potem wstawiłam taką większą miskę/skrzynkę jak na zabawki mamy do prysznica i do teraz się tam kąpie, na zmianę z prysznicem.

ja mam program baby na 40st w mojej pralce, on dwa razy płukanie ma chyba...

ja kąpię Olę w wanience, ale u nas od początku wanienka jest wstawiana w wannę. mam dużą wannę i dużą wanienkę, Ola sie mieści, a trochę mniej wody idzie, niż jakby wannę nalać

Ja miałam wanienkę onda
Zobacz załącznik 619162
dziecko1.jpg
Bardzo byłam z niej zadowolona, pożyczyłam siostrze męża, może jeszcze odzyskam :-p
Swoją córkę nie dłużej niż rok w niej kąpałam.
Później kupiłam podłużną miskę plastikową i wstawiałam w wannę, podobnie jak Małgorzatkar mam sporą wannę i długo się woda nalewa, a tak było szybko :tak:W końcu miska nam pękła i już kąpałam K w wannie.

Teraz podoba mi się taka wanienka
6387075e830dd8fdmed.jpg
a9f8ff647d081641med.jpg
Muszę ją na żywo zobaczyć.

Ale zrobiłam historyjkę obrazkową he he he

Załączniki

• dziecko1.jpg
    dziecko1.jpg
    33,5 KB · Wyświetleń: 53
  • 6387075e830dd8fdmed.jpg
    6387075e830dd8fdmed.jpg
    15,9 KB · Wyświetleń: 59