reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy lipcowek

gdyby któraś była zainteresowana, to w hm jest -20% na dzieciece - kupon na ostatniej stronie H&M Catalog 2014

otulacz wygląda fajnie, ale niestety ja nowicjusz i nie doradzę

kupiłam ostatnio w tkmax śpiworek rozmiar 86 cm, bo akurat taki był i bardzo dobrze wyglądał, tylko nie wiem czy rozmiar mi się sprawdzi, bo na początek chyba duży (ale też może być bardzo ciepło) a na jesień to nie wiem czy jeszcze starczy To się kupuje tak jak ciuszki? help:-)

reklama
Myślę,że śpiworek 86 bedzie dobry. O ile dobrze rozumiem to taki worek z ramiączkami?;-)
Lepiej za duży niż za mały. Dziecko musi mieć luz, Chyba że wycięcia pod paszkami są na tyle duże ,że pół dziecka wystaje;-)
Generalnie myśle,że raczej rozmiar większy niż ubranka.Przynajmniej u nas tak się sprawdzało.

Śpiworki kupuje się tak jak ubrania. 86 to 12-18m-cy przyda Ci się na następną wiosnę-lato-jesień:tak: Ja mam w rozmiarze 68 puchaty z rękawkami po Klaudii będzie na jesień/zimę

Hej dziewczyny, właśnie wróciłam z Rossmanna, fajne promocje są dla posiadaczy kart Rossne, na niektóre kosmetyki Nivea nawet 25%, np za żel do mycia zamiast 14zł zapłaciłam dyszke z groszami :D

zapytam Was tak z innej beczki - dziś zabieram się za pranie ubranek i widzę, że na wielu metkach mam temp prania 30 lub 40stopni. Na pralce jak ustawiłam opcję "ubranka dziecięce" mam do wyboru tylko 60 lub bodaj 95 stopni. Jak pierzecie takie ubranka? Czy te, które mają metkę 30stopni mogę wyprać w 60??

Możesz - tylko nikt Ci nie zagwarantuje czy się nie zbiegną:-p:laugh2: Nie widzę sensu prania czegokolwiek - oprócz ręczników w 60 stopniach i wyżej. Ja standardowo lecę wszystko na 40 stopni i raczej nic się nie dzieje, ubrania się dopierają, bo teraz proszki mają aktywatory i działają w niskich temperaturach

reklama
no ja ogólnie wszystko w domu piorę na 40st i z reguły używam 2 programów z 9-10 jakie moja pralka ma :)
no ale wiem, że mam opcję "ubranka dziecięce" i tak sobie zakładałam, że będę jej używać do prania ciuszków Nadusi. Aż tu dziś włożyłam ciuszki do pralki ustawiam tą opcję i widzę taaakie temperatury do wyboru. Zrezygnowałam i pierwsze pranie poszło na "pościele" 30 st, drugie chyba podkręcę na 40 st..
zastanawia mnie tylko, z jakiej przyczyny producent dał tylko takie temp do wyboru. Czy faktycznie będę złą mamą piorąc na innych ustawieniach :)))

Do góry