reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla zaszych grudniowych maluszków oraz mamusiek :)

cudne spiochy!!
aa i ja marze o kupowaniu :-D :-D :-D
dzisiaj widzialam w biedronce kubiusiowe butelki, lyzeczki i miseczki ;)
te chusteczki DADA sa ponoc jedne z lepszych :) ale wiadomo kazda ma swoj gust i zdanie wiec zobaczymy co u ktorej sie sprawdzi :)
ja mysle coby w lipcu zaczac kupowanie bo nie bedzie nas stac na jednorazowy wyskok..
poki co za wozeczkiem sie rozgladam ;) hahaha chociaz to chyba ostatnie bedzie co kupimy

reklama
Spiochy cudne :-)
Ja zachorowalam na wozek na ebay widzialam ale chcialabym dotknac,sprawdzic nie chce w necie kupowac czegos czego nie widzialam.W lipcu bede w Pl to sie tam rozgladne za lozeczkiem,wozkiem...a pod koniec sierpnia bedziemy razem z mezem to moze sie zdecydujemy tak na 100%.Kurcze z Victorem mialam wozek juz pod koniec 4mies...tak mi sie spodobal,ze ne bylo bata nikt i nic nie bylo w stanie mi go z glowy wybic :-D A niestety pod koniec roku sklepy i hurtownie nie zamawiaja towaru (bynajmniej w Klodzku moim rodzinnym miescie) Jakos w lipcu,sierpniu zniesiemy kartony ze strychu i tam przepatrze co mam a co musze dokupic...Narazie tylko za ciuchami dla mnie patrze a teraz szukam usilnie stanika,pewnie tez skonczy sie na kupnie w Pl bo tu mi nic nie pasi...albo ceny powoalaja.

Agusia cudne te spioszki :-D. Mam troche inne ale napisy takie :).

A ja widzialam ostatnio fajne koszulki takie troche z zartem i to raczej do noszenia pod koniec ciazy, bo wiadomo jak pod koniec ciazy denerwuja pytania "co jeszcze nie urodzilas, na kiedy termin itd", wiec widzialam takie koszulki z napisami kiedy termin porodu, jaka plec itd a pod spodem aby nie dotykac :). Haha milutkie, ale chyba sobie przez neta zamowie, bo w poprzednich ciazach denerwowaly mnie pytania od znajomych czy obcych osob czy moga brzuszka dotykac, a ja tego nie lubilam, tylko rece meza pozadane byly i sa :). A taka koszulka to i usmiech u niektorych pewnie wywola :).

agusia ale cudne...

Boze fajnie tak pposzalec..tych malych ciuszkow...tylko ja najpierw remont mega remonttt i doopiero cos zakupie.....
bede kladla panele.malowala sciany sufity, u mnie nowe wszystko meble zyrandol naroznik,a u mlodego zostaje lozko,a cala reszta dow ymiany.....echhh

vici ja nic nie mam po swoim,jednak ma 9 lat i juz dawnooo sprzedalam i oddalam,wiec ja od zera zaczynam....wyprawkeee...

witaminka mnie też takie coś denerwuje jak ktoś pyta obcy czy może dotknąc brzuszka itp wkurza mnie o strasznie to jakby ktoś Cię chciał molestować nie no przesada ale czasem tak to odbierałam.
ananaska ja może kupię i wypróbuję na Kamilu bo ja ogólnie kupuję jeszcze dlatego że jak się gdzieś jedzie żeby powycierać rączki,buzkę wiadomo jak dziecko się ubrudzi.

A wózek planuję dopiero kupić jak urodzę.

A ja chusteczek dada nie lubie, dla mnie sa jakies za mokre, szczegolnie przy koncowce, mi najbardziej odpowiadaja huggies. Za to pieluchy dada sa swietne. Narazie nic nie kupuje, jeszcze mam czas na to no i poki co wszystkie pieniedze wkladamy w kredyt zeby go jaknajszybciej splacic,ech.

Też kupiłam te husteczki dada, do tego płatki kosmetyczne, patyczki do uczu i małą miseczke z łyżeczką.
Dla siebie mam już koszulkę, majki ciążowe i dresowe spodnie, wszystko z lidla. Dzisiaj dokupiłam luźna ciążową tunikę na ciuchach za 10zł. :-) na razie starczy.
Moja mama za to wpadła w szał więc maluszek ma już buteleczkę, dwa kocyki, białę śpioszki, pościel i pieluchy tetrowe. Dostała już zakaz kupowania :-D

oregano jak tak dalej pójdzie to zaraz już będziesz miała całą wyprawkę;-)
Aniaa a mi znowu te z Huggisa chusteczki za suche się wydają j ale pieluchy super jak Kamil był mały to do roku mu kupowaliśmy z Huggisa pieluszki potem z Dady. Teraz widzę że pieluchy z dady się dużo poprawiły więc nie wiem jeszcze jakie będę kupowała ale smoczki z Nuk na pewno.

reklama
Basia ja w poprzednich ciazach mialam tak samo z dotykaniem brzucha przez obcych... nie lubilam tego, bo uwazam to za naruszenie sfery prywatnej, ktora jest tylko dla mnie i mojego meza. Jego dotyk jest pozadany i najbardziej chciany.. zawsze...teraz np jak tesciowa chce dotknac to ok... nie mam nic przeciw a ona tego nie naduzywa, ale juz jak inni chca to mnie to denerwuje. W poprzednich ciazach tak mnie irytowalo to pchanie lap innych do mojego brzucha, ze kiedy pytali czy moga dotknac ja na to, ze dla mnie dotykanie mojego brzucha to tak jakby chcieli poklepac mojego meza po przyrodzeniu.. na to samo wychodzi.. bo przeciez polowa brzuszka jego... a ten brzusio to nasza sfera prywatna swiadczaca o naszej bliskosci itd. Wiec nie lubilam tego i nie lubie dalej :).

Aniaa my tez chusteczki huggies zawsze uzywalismy i uzywamy i pieluchy tez na zmiane z pampers.

Do góry