reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych Skarbów

Wiśnia, ty to jeszcze Izke tymi masazykami szybciej uraczysz niz malenstwo. no wlasnie jak bedzie miala na imie bo nie przyswoilam chyba :baffled:

aaa o jeszcze nie zostało ustalone :confused::confused::confused: póki co stanęło na Patrycji ale ja nie jestem przekonana na 100% jakoś :sick:

Agusia nie zazdroszczę :baffled: jak to mówią "dobry zwyczaj, nie pożyczaj" niestety też się o tym na własnej skórze przekonalam :wściekła/y: sporo rzeczy po Izce do mnie nie wróciło :no:

reklama
najlepiej wszystko na bierzaco sprzedawac na allegro i jak ktos bedzie pytal to nie mamy i po klopocie :-D:laugh2::-D

ja niestety juz obiecalam bratowej ktora sie stara o dzidzie ciuszki po Martynie, a wczesniej jej siostrze bo jedno z blizniat ktorych oczekuje to tez bedzie dziewczynka, a ona ma ciuchy tylko po starszym synku.

no my więcej nie planujemy dzieciaczkow więc jeśli komuś się przydadzą to chętnie ODDAM, bo o pożyczaniu czegokolwiek nie chcę już nawet słyszeć... ale może rzeczywiście trochę tych bardziej wartościowych rzeczy uda się sprzedać ;-)

Joasiek super ta książeczka, ciekawe czy można ją dostać gdzieś indziej bo ja totalnie nieallegrowa jestem... :-)

Teraz może już nie czas na bieganie po księgarniach, ale dużo pozycji Bogdanowiczowej jest w księgarniach pedagogicznych, a i w zwykłych też widziałam. Warto pytać, mogą sprowadzić, to jest dostępne z tego, co się orientuję

NIe wiem, gdzie mieszkasz, ale mi dużo bardziej specjalistyczne książki sprowadzali w księgarence o powierzchni 3 metry kwadratowe i z asortymentem w stylu książeczki z obrazkami, senniki i wszystko, co popularne, a nie koniecznie ambitne. Warto pytać:-)

Joasiek ja jeszcze odnosnie tych muszli - produkcja pokarmu rusza dopiero po odklejeniu i urodzeniu lozyska, wczesniej hormony na to nie pozwalaja. A potem zalezy tylko i wylacznie od na maxa czestego przystawiania dzidzi przez pierwsze dwa, trzy tygi, potem sie ladnie stabilizuje. A na poczatku zreszta zanim pojawi sie mleko jest odrobinka siary, ale to starczy dla malenkiego zoladeczka. Polecam stronke Komitet Upowszechniania Karmienia Piersi

ana.30 ja o tym wiem.. :tak: Staram się czytać każdy artykuł o karmieniu na jaki tylko trafię a ten link którego dałaś też się na pewno przyda :tak:
Tylko nie rozumiem dlaczego tak jest, że u jednych kobitek siara pojawia się juz nawet kilka miesięcy przed porodem, a często kilka tygodni.. a u mnie nic, ani kropelki.. i to mnie troszkę niepokoi :dry:

reklama
u mnie tez nic, ale polozna na szkole rodzenia nam powtarzala ze "NIE MA PUSTEJ PIERSI!!" i drugie, ze "POKARM MATKI PRODUKUJE SIE TU!! (pukala sie w glowe przy tych slowach"

wiec na razie staram sie nie stresowac bo to wlasnie moze zaszkodzic produkcji:tak:

Do góry