reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych Skarbów

reklama
Dziewczyny czytam dyskusje dotyczącą koszyczka i dla wahających się chciałam napisac, ze u kolezanki to jest totalny niewypał-córka,rozkłada rączki szeroko na boki i pociera o scianki tego kosza, denerwuje ją to strasznie i zaczyna płakac-a nie ma jeszcze 2 miesięcy.:no:

Tycia które spodnie zamówiłaś i jakie są grube czy takie średnio chcę u nich zrobić zamówienie i też pomyślałam o tych spodniach.bo w końcu kupię sobie tą sukienkę z next.

Ja kupiłam te w kratke brązową z szara podszewką. Niestety jak dla mnie nie sa one grube,bardziej na jesień niestety .Ja mam chec kupic zielona z Nexta,zreszta podobna do tej pomaranczowej :tak:.
Jaki rozmiar wzięłas Karolcia? Czy moglabys zmierzyc kurteczke? Chodzi mi o dlugość calkowita i dlugośc rekawka od szyjki. Nie wiem czy kupic rozmiar 3-4 czy 4-5 ?

Ja kupiłam Oliwce kurtkę na 3-4 lata (104 cm) i robi się już mała, choć zima się jeszcze NIE zaczęła :angry:

Ostatnia edycja:
no kupiłam na 110 teraz jak Szymek mierzył to muszę podwijać cały mankiet ten z gumki bo rękaw za długi to wymiary
długość całkowita: 50cm z tyłu
długość całkowita: 48cm z przodu
dł. rękawa od ramienia: 43cm
dł. rękawa od szyji: 49cm prawie 50cm
dł. rękawa od wew.: 37cm

mam nadzieję że dobrze zmierzyłam.

a no to chyba sobie podaruję te spodnie a ta guma taka ciasna bardzo czy łatwo można ściągnąć spodnie??muszę patrzeć czy SZymek sobie poradzi w ubikacji.

Ja kupiłam Oliwce kurtkę na 3-4 lata (104 cm) i robi się już mała, choć zima się jeszcze zaczęła :angry:
ja nic w tym rozmiarze już dawno nie kupuję bo Emilka nawet wzrostowo większa niż 104 u nas 110 na styk zależy też jaka firma bo czasem i za małe
Dominikowi kupuję na 12-18M już ciuszki i są akurat ciekawe jaki duży chłopak z niego w przyszłości będzie

No ja też kupuję już wszystko na 110, kurtkę kupowałam bez przymierzania Oliwce, ale wydawała mi się duża (wymiary ma tylko o 2-3 cm mniejsze niż podane przez Karolę z kurtki Nexta 110, tylko rękawy są aż 7 cm krótsze od paszki, ale od ramienia już nie ma takiej różnicy). No ale Oliwka przez ostatni miesiąc-dwa urosła 4 cm, ma 106, więc nie ma co się dziwić, że 104 na nią przymaławe.

reklama
a ja kupiłam Kubulowi koszule i kamizelke na 98 i za długie rękawy:baffled:
Taki krasnal z niego.Kurtke ma na 104 i za duża o wiele.;-)

Do góry