reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych Skarbów

U nas też co chwilę wymiana ciuchów w szafie.

Mam pytanie do Was, która z Was ma taką grę:
! Edukacyjna Gra Elektroniczna Junior Trefl (814569459) - Aukcje internetowe Allegro
Mam coś wybrać od chrzestnej dla Oliwki i zastanawiam się nad tym. Ale jestem ciekawa jakie są w niej plansze, jakie zadania do wykoniania na wszystkich 12 planszach. Na aukcjach pokazują tylko kilka.

Kasiad odglądałam tę grą w ten weekend i powiem krótko- do d... tzn. na bardzo krótko za chwilę Oliwka wszystko zrobi i rzuci to w kąt. no jedynie to liczenie to ją może na dłużej zatrzyma ja nie polecam.właśnie też wybraliśmy z
Bobem bo bardziej rozbudowana i trudniejsza- jest też z tej serii jakaś różowa ale nie pamiętam co jest na okładce.

może Szymek w skojarzenia co do czego,jak połączyć jest dobry bo uwielbia puzzle i takie zagadki idą mu zbyt szybko.

ale wiecie co polecam zabawy ze Smyka 19,90 z chłopcem Czu czu one są i wiekowe i klasowe.ja kupiłam Szymkowi 2-3 oraz 4-5 no i POLECAM 4-5 dla naszych malców bo 2-3 to zdecydowanie za proste.

ale naprawdę fajna sprawa na spacer, to auta to karty są spięte razem obraca się je jak wachlarzem ( o matko jak pisze się wachlarz-oby dobrze) i na każdym pasku są 3 pytania a na następnym odpowiedzi.

Ostatnia edycja:
reklama
Dzięki Karola, ale niestety za późno, już kupiona :-( A z Bobem to chyba bardziej dla chłopców co? Ta różowa to o Barbi, oglądałaś ją? poziom trudniejszy od Juniora? bo może uda mi się wymienic na tą Barbie??

Ostatnia edycja:
no raczej tak ale jest wersja dla dziewczynki.Ale skoro kupiona to pewnie widziałaś ją w sklepie i napewno Oliwce będzie się podobać.zawsze możecie wymyśleć do tego inne zadania bez długopisu.

nie oglądałąm ale myślę że poziom podobno do Boba bo to jakby ta sama seria.myślę że z tamtymi można bardziej powymyślać coś dodatkowego.

a może się mylę- Szymek ma tony zwierzątek i może dlatego mam takie wrażenie że to dla niego będzie zbyt proste bo ona zna lepiej zwierzaki niż ja.

Karola, nie widziałam w sklepie. Gra kupiona, ale jeszcze jej nie przesłali, może uda mi się wymienić na tą grę z Barbi, tylko pytanie: czy ta Barbi ma poziom trudniejszy??

tej z Barbi nie widziałam oglądałam z Bobem i myślę że bardziej trzeba pomyśleć.ale to moje zdanie.

a swoją drogą niektórzy producenci zawyżają wiek dziecka dla którego jest dana zabawka i mnie to na maxa wkurza :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

oglądałam tor z samochodami z fishera co trzeba potrząsnąc i puścić na pudełku jest 3+ a SZymek ma takie autko od roczku i jestem pewna że 3 letni chłopiec nie będzie się tym zbyt długo bawił.tak samo z tym Czu CZu zagadki 2-3 to zdecydowanie tylko dla 2 latka.:wściekła/y::wściekła/y:

No to Karola mi teraz zabiła ćwieka :confused2: Do jutra mam czas, żeby się zdecydować, może uda mi się obejrzeć obie gry w sklepie, ale wątpię, bo po marketach nie jeżdżę jeszcze, a w takich osiedlowych zabawkarskich wątpię, żeby były.
W sumie na wszystkich tych trzech grach: Magic Pen Junior, Magic Pen z Bobem i Magic Pen z Barbie jest napisane, że są od wieku 3+. Ja już wcześniej widziałam tę Barbie na Allegro, ale tematyka wydawała mi się taka .... hm... próżna. Wszędzie tylko torebki, szminki, buciki. A ta Junior jakaś realna bardziej, uczy np jakie dziecko zwierzątka pasuje do mamy itp. No ale widzialam tylko 3 plansze z każdej gry. Jeśli jednak ta z Barbie okazała się bardziej do pomyślenia, to wzięłabym tą z Barbie. Tylko skąd się teraz tego szybko dowiedzieć??

Kasiad nie wiem jakie plansze są w tej z Barbie, ale w sklepie jak kupowałam z Bobem to pani mówiła, że odpowiednikiem tej z bObem jest własnie z BArbi, więc podejrzewam, że jest na tym samym poziomie i ze plansze podobne trudnościowo:tak: nie widziałam tej co ty kupiłas, więc nie potrafie powiedzieć, czy te nasze są trudniejsze:sorry:

Kasiu mi też wydaje się za łatwa Emilka już od dawna w takie na komputerze gra a raczej grała bo teraz to już na pamięć zna i nawet nie chce w nie grać.... nie wchodzi bo się na tych grach nudzi :no::sorry:a grała w podobne dopasować zwierzątko do mamy zwierzątko do domku odgłos do zwierzątka czy tam cienie do postaci itd...

Wolfia świetna kurtka :tak:

no ja też mam takie zdanie że najpierw nasze maluchy uczą się na zwierzakach odgłosy, mama i dziecko, gdzie mieszka itp. dlatego gry ze zwierzętami wydają mi się już zbyt proste.

reklama
A co Wy na to, żeby zamiast tej gry Magic Pen Junior, dopłacić parę groszy i zamienić na coś takiego:
GRA ELEKTRONICZNA - MINI MÓZG ELEKTRONOWY (822853944) - Aukcje internetowe Allegro
to jest gra też od 3 rż, trochę więcej rozwiązań jednak, aler też prosta
albo coś od 4 rż, trudniejsza, ale przynajmniej na dłużej starcza, no i rozwiązań sporo:
ELEKTRONICZNA GRA NASI PRZYJACIELE - ZWIERZĘTA (829295881) - Aukcje internetowe Allegro
Obie te gry gość u którego kupiłam Juniora ma, więc myślę, że zgodziłby się zamienić. Tylko, że one są na zasadzie elektronicznego mózgu, te rysiki są przyczepione kabelkami. Trochę się boję, czy Oliwka tych kabelków nie powyrywa, choć z drugiej strony i tak będzie siębawić pod kontrolą, bo to zabawa dla 2 osób. No i trochę szkoda, że oprócz światełka nie ma dźwięku, jak w juniorze, a Oli uwielbia wszelkie zabawki z dźwiękiem. No sama nie wiem, doradźcie...
Kurcze, zamiast pracować, siedzę i myślę.

Do góry