reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych Skarbów

tyle,ze dziecko jak juz takie rozumne bedzie kazało umyc;-):-p
No moja na szczęście by na to nie wpadła jeszcze.
Wie natomiast, co to popsuta zabawka i da sobie wcisnąć, że naprawić nie można i trzeba odłożyć. Oczywiście z zabawką to nie to samo, co ze smoczkiem, ale można próbować tak tłumaczyć.

chyba jeszcze tak nie rozumieją :no: ja Emilce gadałam tyle razy że smoczek zaginął lub nie ma , popsuł się itd ale i tak jak zacznie płakać że go chce i jest bardzo śpiąca to nic do niej nie dociera i może płakać i płakać aż go trzeba dać :cool:
No całkiem bez marudzenia się nie da Gosia, pewnie, że będzie tęsknota za smoczkiem, ale z reguły to tak jest, że 3 doby wystarczają, przy czym najgorsza jest pierwsza nocka, potem już coraz lepiej. Przechodziłam przez to 3 razy. Teraz Oli nie używa smoczka, za to rozstanie z cycem nas czeka, a to też będzie bolesne. Najgorsze, że cycków schować nie można tak jak smoczka z pola widzenia.

Ale Gosiu, jak mówisz Emilce, że smoczka nie ma, a jak popłacze, to się znajduje, to będzie tym bardziej na początku płakała - dzieci szybko się uczą, co można uzyskać płaczem, a co nie.
Najważniejsze jest, żeby być pewnym, że chce się już z tego smoka zrezygnować, ale jak już podejmie się decyzję, to być jednak konsekwentym i nie dać faktycznie.

reklama
Moje dziecko chyba za mało rozumne jeszcze(Dziś dziki ryk,ze misiowi nie da sie czapki zdjąc,no i afeeera...nic nie docierało,aż schowałam misia...Innym razem chciał,żebym mu zdjęła misia z piżamy:-D,albo wyjęła konika z telewizora:-D)Ze smokiem to różnie,ale staram sie być konsekwentna,jak mówię,że nie ma,to odwracam mu uwagę,tak by nie wymuszał płaczem.Ale ja próbuje narazie ograniczać smoka,może sie da.Poza tym jak zasypia to mu wyjmuje z buzi,żeby odzwyczaił sie powolutku.:tak:

To ja jeszcze dodam offtopicowo,ze Konrad generalnie reaguje identycznie jak kubus.Jakbym o nim czytała...;-):tak:.Pisałam Wam,ze raz zgubił smoka(znalazlam w doniczce z kwiatkiem w goscinnym pokoju:sorry2:) i nie moglam go niczym uspokoic:no:.Byłam w szoku.Pobowalabym czyms smarowac smoka,ale tak jak Kubus wklada sobie paluszki do buzi.Zwykle wskazujacy i srodkowy.Zabieram mu na dzien,staram sie,zeby był tylko do spania.

Emilki ulubiona kaczka :-D:-D
TOCZYDŁO PCHANKA DLA DZIECI RUCHOMA KACZUSZKA (385921414) - Aukcje internetowe Allegro

p1060919jk0.jpg

ja kupiłam w Mielnie za 3zł ;-):-D i wziełam 3 sztuki bo pierwsza jej się rozwaliła na trawie :sorry2:

Gosia Kuba ma drewnianą kurkę-pchacza i też ja lubi bardzo.

Ide dzis na "łowy":-D:-D:-D
Sobie po rybaczki,mężowi spodenki jakieś ...:tak:Kubuli po dresy może...

reklama
Do góry