reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych Skarbów

Joasiek, ale Ty zdolna jesteś :tak: Możesz spokojnie zarabiac na takich cacuszkach. Ja nie mam ani tyle cierpiliwości ani zdolności, żeby się w takie coś bawic. Może bardziej zainteresuję swoją córkę, ona ma zdolności, uczy się w Plastyku, więc może zechce się pobawic i porobi kilka pudełeczek dla swojej siostry :-)

A poniżej wklejam link do stronki ze zdjęciem sukienki, którą kupiłam niedawno na lato dla córeczki:
http://danilooczka.w.interia.pl/ubranko.JPG

reklama
Kasiad, urocza ta sukieneczka!!:tak:

Joasiek, moj maz jak mu opowiedzialam ze chce zajac swoja "ciagle wymyslajaca problemy glowe" decoupage to wzial karteczke i dlugopis i powiedzial: "to mow kochanie co ci jest do tego potrzebne to ja to zalatwie":-D

i tym sposobem zaopatrzy mnie w najblizszym czasie we wszystko od farb, przez serwetki i klej,pedzelki, po lakier i doniczki :laugh2: tylko to medium do spekan sobie na razie daruje bo nie wiem czy wogole bede potrafila cos zrobic:baffled:

a jezeli chodzi o zakupy dla malenkiej to mam juz wszystko co potrzeba. barkuje mi jakis drobiazgow typu grubsza czapeczka i rekawiczki ale to jedna z babc obiecala w tym tygodniu kupic wiec sie nie wyrywam i czeka cierpliwie;-)

tylko troche akcesoriow w pokoju mi brakuje ale to wszystko kwestia tygodnia.

a laktator i pas poprodowy kupie w styczniu. nie wiecie czy ten pas rzeczywiscie sie przydaje? bo troche kosztuje a szkoda byloby wyrzucic kase w bloto bo i tak pelno teraz wszelkich wydatkow.

apieluchy kupilam jedne huggiesy i jedne pampersy. zeby sprawdzic ktore lepsze. butle kupilam aventu antykolkowa ale teraz zaluje bo w osatnim twoje dziecko reklamuja cos takiego

TOMMEE TIPPEE - 2 BUTELKI 150 ml ze smoczkiem !!!! (147950717) - Aukcje internetowe Allegro

Zazdroszcze LIL KATE! Mi jeszcze sporo brakuje- zamierzam zrobic nastepne zakupki pod koniec starego i na poczatku Nowego Roku i chcialabym sie do polowy stycznia wyrobic....

lil kate: jak już coś zmajstrujesz to pochwal się nam koniecznie :happy: :tak: No i jestem pod wrażeniem reakcji Twojego męża! Ja sobie swojego w takiej sytuacji raczej nie wyobrażam.. żeby tak sam? z siebie? heh.. :-D

Dzisiaj przyszła mi przesyłeczka z kilkoma zabawkami grzechotkami i z fotelikiem foczką do kąpieli, jakimiś kosmetykami i ciepłym kocykiem-rożkiem :-) :-) :-)
MI brakuje już bardzo niewiele... wózka (teściowa obiecała go sfinansowac:-) ), fotelika samochodowego którego będziemy szukać zaraz po Świętach i wanienki do kąpieli.
Pieluszki mam: Huggies jedynki (2 paczki po 28sztuk), Pampersy dwójki (78sztuk) i chcę jeszcze dokupić Pampersy jedynki dużą pakę, akurat wczoraj w sklepie nie było.

Do pokoju koniecznie chciałabym jeszcze fotel kupić, podobają mi się fotele-finki, ale nie mam pojęcia czy to będzie wygodne do karmienia dziecka, czy lepszy normalny tapicerowany fotel:confused:

A pas poporodowy do czego służy... do ściśnięcia sflaczałego brzuszka? :-p

No wiesz ol, można kleić z powodzeniem na wikol za 2zł, a można kupować specjalny klej do serwetek za 30zł, jak kto lubi :tak: Na początek nie warto za dużo inwestować.

Dokładnie takie mam podejście, gdybym miała wydać 100 zł na podstawowe materiały i 2 kolory farb, to w ogóle bym się za to nie brała:happy:. Tamta babka robi rzeczy na sprzedaż, to może dlatego tak dba o jakość

A dziś kupiłam kombinezonik dla niuńka:-) Trochę za szary, jak na mój gust, ale za to za 10 zł (używany:-) ). I bardzo milutki w dotyku - w środku bawełna, na zewnątrz pluszowy. Do wiosny jesteśmy więc zaopatrzeni:-)

A ja w ostatnim czasie kupiłam pościel do łóżeczka... z frotki, taka milusia...do tego pajacyki bawełniane..
a jutro jade z mężem na zakupki i kupujemy łózeczko i zamawiamy wózeczek...pewnie naciagne go na jakieś ubranka...ja sie nie mogę juz powstrzymać..:laugh2: :-D :tak:
lil kate powiem Ci,że kontaktowałam sie z producentem x-landera i odpisał mi,ze maja na magazynie niebieskie wózeczki i nie ma z nimi problemu...ale ja juz wole na zimne dmuchać..a Ciebie koleś w sklepie chciał chyba jeszcze bardziej wkręcić,zebyś kupiła tego implasta...

mysia23, bardzo sie ciesze razem z toba z zakupow!!

a z tym x landerem to byla kwestia xt, moze reszta jest w tym kolorze. ale mozliwe tez ze producent dostal jeszze jedna partie bo odezwali sie do mnie wczoraj z trzech sklepow interetowych tych gdzienie mieli koloru ze jezeli aktualne jest moje zainteresowanie to juz go maja:tak:

wiec to musi tak byc... ale jak jz zamowiony to spokojniejsza glowa. tak "w razie czego". Nasz juz sie pieknie prezentuje w pokoju malutkiej ku mojej wielkiej radosci:tak:juz nie moge sie doczekac kiedy bede wozic w nim Martynke:cool2:

a dzisiaj mialam jechac po prezent dla malej na gwiazdke ale kiepsko sie czuje. Najwyzej cos po swietach jej kupie. Bo dziadkowie juz maja dla niej prezenty swiateczne:szok: smieszne troche...:-D

reklama
No byliśmy z mężulkiem na kolejnych zakupach...
do kolekcji dołaczyła śliczna piżamka dla synusia i pajacyk z frotki...
kupiliśmy teżłózeczko, matracyk, stelaż do baldachimu i dostaliśmy butelkę Aventu antykolkową gratis....:-D:tak:
Ale jestem uszczęsliwiona....do tego wózeczek zamówiony...moja mama nawet sie ucieszyła, powiedziała,że ładny musi być bo jak babcia pójdzie z wnuczkiem na spacer to wózio musi tak ladny jak wnusio:laugh2::-D

Do góry