reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych Skarbów

Kasiad, susumali, super ze juz macie jakies mebelki! ja w piatek kupuje komode i lozeczko i przewijak i cala reszte to te bede miec radoche przez kilka dni:-D

A z wozkiem to byla lepsza historia. Mialam w piatek jechacdo slonia (tego na smiglego rydza) i kupic wszystko hurtem. ale sobie pomyslalam dzis , jak wracalam z urzedu misata ze zajrze tam zeby zobaczyc czy maja tam ten wozeczek i czy kolor jest itp. no wiec okazalo sie ze wozka w moim kolorze NIE MA I NIE BEDZIE!!! zostaly tylko z paskudnym ciemnoszaro granatowym kolorze (no kompletnie nie pasujacym do dziewczynki:wściekła/y: ). Pan dzwonil do slonia na brukowej i do producenta i co sie dowiaduje?? Ze wozkow u producenta juz nie ma a nowe beda na przelomie lutego i marca:baffled:
No wiec pan na szybko zaczal przekonywac mnie do implasta volanta 3 w kolorze fioletowym (wozek byl nasza alternatywa do x landera, a w sklepie byla ostatnia sztuka!!) wiec niewiele myslac kazalam go sobie zarezerwowac bo jakby sie okazalo ze mi go do piatku wykupia to kaplica.

Ale jak wrcilam do domu to napisala do wszystkich e-sklepow gdzie maja x landery czy przypadkiem nie zostal im w kolorze blue. i na 12 wyslanych maili tylko z jednego sklepu przyslali odpowiedz ze MAJA!! wiec niewiele myslac zamowilam i teraz czekam az kurier przywiezie:-D i chociaz kupilam to nie moge sie jeszcze nim nacieszyc ale jak tylko przysla to opisze wrazenia!!

Tak wiec nie chcac straszyc lepiej sobie naze wymarzone wozeczki porezerwowac w sklepach bo oni teraz wysprzedaja to co jest a dopiero na przelomie lutego/marca beda nowe modele. i przez taka glupote malo co nie bylam zmuszona do kupienia wozka albo w beznadziejnym kolorze albo innego niz chcialam!! XXI wiek!! szok:no:

reklama
dzis tez wkoncu obejrzalam posciel i kombinezon (przyszly poczta) i jestem zachwycona!!:tak:

pozatym kupilam malej superowe spodnie.cos jak moro ale latki sa w ksztalcie kwiatuszkow. rewelacja :cool2:

znow mam problem z kupieniem czapki (cieplej) dla malutkiej.

ustaliliysmy niby ze najmniejszy rozmiar to 44, a ja na aukcjach widze rozmiary np. od 36

i nie wiem co mam zrobic:confused: mamusie, nie pamietacie jakie glowki mialy wasze dzidzie jak sie urodzily??

Mój syn miał rozmiar główki mierzony zaraz po porodzie 38 cm. Ale niestety nie mam pojęcia, ile urośnie głowa przez miesiąc, nie pamietam tego. Ale napewno trzeba kupic czapkę taką, żeby zmieściła się na głowę przez te 2 miesiące, potem już będzie potrzebna lżejsza czapka. ja planuje kupic 42 cm.

a moj miał 35 cm a wydawało mi sie ze miał duza głowe
8 tydzien juz 39 cm
3 miesiace 41 cm
4 i 1/4 miesiaca 42,5 cm
6 miesiecy 44 cm

Oj lil kate... to mnie wystraszyłaś...jak ja byłam pytać o wóżeczek x-lander u producenta to też mówiono mi,ze różnie sie może zdarzyć z tymi kolorkami i modelami....ale w zasadzie nie powinno być problemu...ale to było ok miesiąc temu, wiec...ups!!!A jak juz nie bedzie w styczniu mojego wózeczka w odpowiednim kolorze??:baffled: :szok: Muszę o tym szybciutko mężowi powiedzieć, bo nie chce sie obudzić z "ręka w nocniku" w styczniu!!!
A mieliśmy pojechać tam w poniedziałek, póżniej była wersja,ze dziś...ale mój szanowny małżonek zakłada wode w naszym domu...ehhh:eek:

lil kate życzę udanych zakupów!!

Ja musze powiedzieć,ze mój mąż przywiózł wczoraj prezent od swoich rodziców,prześliczne buciki dla naszego maluszka..w prawdzie nie wiem kiedy je założymy, bo są tak malutkie,ze nadają sie dla dzidzi do pół roczku, wiec chyba bedzie wywijał nóżkami w tych butkach w łóżeczku w powietrzu :-D :laugh2:
Ale nie tylko to mnie ucieszyło...w końcu wszyscy zaczynają coś kupować i przestają zwracać uwagę na przesądy...:laugh2: Oby tak dalej!

reklama
mysia23, ciesze sie razem z toba. to juz pierwszy krok milowy twojej rodziny!!:laugh2:

a ja dzis zakupow nie zrobie:baffled: przez mojego szanownego meza:wściekła/y: ale jutro nadrobie:cool2:

a dzis tylko porodowe zakupy w aptece (podkaldy, majtki poporodowe itp.)
i ostatnie ciuszki dla malenstwa, no i mozekomoda. i prezent dla chrzesnicy meza. teletubis z telewizorkiem w brzuchu:szok: boze czym te dzieci teraz chca sie bawic:cool2:

Do góry