reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych Skarbów

A ja Ci LIL KATE tych obu Babc Dzidzi zazdroszcze,...:-p bo zarowno moja mama jak i mama meza mieszkaja daleko, no moja mama w Polsce wiec nie az tak daleko i w lutym ma do mnie przyjechac coby mi pomoc niedoswiadczonej (pracowala ze 30 lat jako polozna glownie srodowiskowa ale teraz mowi ze dziecka kapac nie bedzie bo zapomniala i sie boi...:baffled: ) . poki co musze na nia czekac i wierzyc ze zartuje z tym kapaniem....

reklama
agusia a do jakiego programu sciagasz zdjecia na kompa?

bo wydaje mi sie ze z kazdego aparatu trzeba najpierw zrobic "resize" zdjec zanim sie je wklei. ja zawsze zmnijszam liczbe pikseli w Cyber shot viever i wrzycam do imageshacka (tam jest automatyczna funkcja "resize" do rozmiarow wymaganych na stronach www i forach internetowych. jak cos to sluze pomoca bo chetnie bym zobaczyla kobinezonik.:-)

wlasnie teraz sie tym zajme i pokaze wam czesc moich nowosci!

a wiec to jest dresik od mojej przyjaciolki:

a to sa pizamki zakupione przez moja mame w 5-10-15 (ta promocja o ktorej pisalam!)

:szok: A mnie to przerasta te prezenty od babci. Jeszcze nic nie zabrałam do domu bo podobno to pech wieć dmucham na zimne. Kazałam wszystko wyprać odpruć metki i niech czeka na małego Szymka:-D . Tylko że jedna babcia to zwariowała wydała już chyba z 600zł na same ubranka 0-3 m-cy. Nie pomagają tłumaczenia,że dzieci szybko rosną. Ale i tak fajnie sie patrzy jak lata po sklepie i oczy ma jak mała dzowczynka na widok Barbie. Więc mam dla małego wszystko 20 śpioszków 20 pajaców 7 czapek, koszulki, kurteczki, spodenki, dresiki. :tak: Może otworzę sklep. hahaha Ale szukam rożków koniecznie wiązanego !!!!Podobno lepszy nicna zatrzask czy rzepę. Czekam na nawigację gdzie mogę go dostac.
Karolina

Mam dziecko wysposazone tak gdzies do skonczenia roku :-D

ale nie wierze ze wy nie macie nic nowego. prosze robic zdjecia i sie chwalic!!

Czytam te wszystkie posty, i strasznie Wam wszystkim zazdroszcze...
Ja nie wiem kiedy zacznę kupować pierwsze ubranka, choć bardzo bym chciała...Od dawna mam ochote na zakupy w sklepach dziecięcych...
Ale moja mama i teściowa sa tak przesądne,że strasznie mnie strofują i hamują mój zapał...Tym bardziej,że ostatnio mam skurcze i musze dużo odpczywać, a one od razu,że lepiej poczekać...Nie wspomnę już o mężu...On to chyba wogóle nie ma ochoty na zakupy dla naszego maleństwa....

Nie wiem jak długo wytrzymam, w końcu to juz 28 tydzień i chce sie zacząc cieszyć z ciąży i maleństwa....

reklama
mysia23: moja rodzinka też niestety jest bardzo przesądna i uważają, że jeszcze mam czas ale ja się tym mało przejmuję :-p i już od połowy ciązy robię zakupy dla dzidzi.
Po pierwsze dlatego, że mając więcej czasu i porównując ceny, zastanawiając się nieraz kilkanaście dni, mogę wybrać najkorzystniejsze oferty.
Po drugie dlatego, że tyyyyyle tego jest do kupienia, wystarczy spojrzeć na listę w wątku Wyprawka żeby wiedzieć że NIE DA SIĘ zrobić takich zakupów w dzień czy dwa.
Po trzecie nie chcę wylądować z ręką w nocniku na wypadek (tfu tfu..) wcześniejszego porodu... to niepotrzebny stres, nerwy, zdanie się na gust innych osób.
mysia23 może przekona ich fakt, że w 28 tygodniu Twoje bejbi jest już na tyle duże że może już przeżyć poza Twoim organizmem, że nie grozi Ci już poronienie i tak naprawdę niewiele czasu już zostało... w międzyczasie przecież Swięta i Nowy Rok, a torbę do szpitala trzeba przygotować przynajmniej 4 tygodnie przed terminem porodu.. powodzenia :tak:

Do góry