reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych Skarbów

reklama
a ja postanowiłam kupic taką zabawkę w stylu bańka wstańka czy jakoś tak stwierdziałam że to może mojego lenia poderwie do zabawy jak leży na brzuszku.:confused2:BAWI 3M+ Mój pierwszy FOTEL plac zabaw -NOWOSC! (208604608) - Allegro fajne co?????????????

Wiesz Karola ja osobiście nie jestem przekonana do takiego wynalazku. Nie wiem może mi się wydaje, ale ja miałam do maty interakcyjnej taki podobny pontonik, który właśnie miał służyć do ćwiczeń na brzuszku. I czekał tak naprawdę do momentu, aż Victorek sam chętnie zaczął leżeć na brzuszku - a wtedy to mu już obojętne było czy na tym pontoniku, czy na łóżku, czy na macie... gdziekolwiek. Jak się go na nim kładło wcześniej to i tak się denerwował:-p No ale w sumie ten fotelik ma jeszcze inne zastosowania, więc może być fajnym rozwiązaniem np. przy nauce siedzenia :tak:(o ile sytuacja się nie powtórzy tak jak z leżeniem na brzuszku, że samo przyjdzie, a jak już się nauczy to obojętne gdzie i w czym;-))

Adres się nie chce wkleić to wklejam tekst ze strony:

Wanka.gif

Nie łatwo wyprowadzić tę zabawkę z równowagi. Każde wychylenie z położenia równowagi powoduje jej powrót do pozycji wyjściowej. Trwałość równowagi spowodowana jest nierównomiernym rozkładem masy.

Podstawa zabawki ma okrągły kształt, a środek masy Wańki-wstańki leży blisko jej podstawy, czasami podstawa obciążona jest dodatkowo ołowianą kulką.
Na odchyloną lalkę działa para sił: siła reakcji podłoża i ciężar lalki umiejscowiony w środku ciężkości. Ponieważ siły te nie leżą na jednej prostej, więc dają w efekcie niezrównoważony moment siły (zaniedbujemy tarcie) powodujący powrót lalki do położenia równowagi. W ten sposób, odchylona lalka dąży do osiągnięcia najmniejszej wartości grawitacyjnej energii potencjalnej, co jest równoznaczne z najniższym położeniem środka ciężkości.
Aby Wańka-wstańka mogła sam wstawać z każdego położenia, głowa lalki w porównaniu z resztą ciała musi być odpowiednio lekka.

hippowstanka.jpg

-

Ale nakupowałyście zabawek!!!!!!:szok::tak:
Tylko ta bańka w\wstańka mi sie otworzyc nie chce a strasznie mnie to ciekawi:crazy:
Kurcze to ja chyba jedyna az tylu zabawek nie kupuje :rolleyes2:
No co prawda kupiłam wielorybka do wody (zabawka edukayjna) ale to jak będzie starsza, na razie grzechotki pałąk z zabawkami i króliczek który chodzi po pokoju, piszczy, rusza noskiem i uszkami (Zosia jest nim na razie zafascynowana) zreszta zywymi zwierzatkami też..:rofl2:

Ja ostatnio już nie kupuję zabawek, bo stwierdziłam, że mała ma juz dużo. Z ciuchami też przystowałam (oprócz butów) ale bedę musiała znowu sie wybrać na zakupy, bo Oli mi wyrasta z ciuchów w zastraszającym tempie, Kupiłam jej jakiś czas temu fajnych rzeczy trochę, zrobiło się ciepło na jakiś czas, więc nosiła same letnie ciuchy, a teraz jak się ochłodziło, to je wyciągnęłam z szafy i okazało się że te kupione ciuchy są już w większości za małe :wściekła/y: Niektórych nawet nie zdążyła ani razu założyć. Nie wchodzi już w żadne spodnie 3-6 miesięcy.

To u nas spodnie na 3-6 msc to jeszcze na pupce troszkę wiszą Zosia wazy 6 kg.
Czcionka mi sie zmieniła jaką Kasiad masz ustawiona bo nie pamietam jaka to była poprzednia

reklama
Do góry