reklama
agusia9915
Matka wariatka
dobry pomysł jesli dziecko jeszcze sie nie podnosi
taki basen nie jest wcale wysoki (trzy powierzchnie pompowania) na jakiego wyglada .
po za tym jesli masz faktycznie miejsce do przechowywania takiego kolosa (popowanie zajmuje pompka nozna do materacy jakies 0,5 godziny) to fajnie .
ja jednak jako kojec polecam typowy kojec (kojec to dla mnie miejsce gdzie moge zostawic bezpiecznie dziecko i WYJSC do innego pomieszczenia i nic mu sie nie stanie czytaj nie wypadnia )
taki basen nie jest wcale wysoki (trzy powierzchnie pompowania) na jakiego wyglada .
po za tym jesli masz faktycznie miejsce do przechowywania takiego kolosa (popowanie zajmuje pompka nozna do materacy jakies 0,5 godziny) to fajnie .
ja jednak jako kojec polecam typowy kojec (kojec to dla mnie miejsce gdzie moge zostawic bezpiecznie dziecko i WYJSC do innego pomieszczenia i nic mu sie nie stanie czytaj nie wypadnia )
Co myślicie o takim baseniku dla dziecka zamiast kojca Wymyśliłam sobie, że w jesieni i zimą zanim dziecko zacznie chodzić to bawiłoby się w domu w takim basenie (bez wody oczywiście) mogłabym go postawic w pokoju albo w kuchni i miałabym małą na oku a w takim dmuchańcu to raczej by się nie poobijała. A latem na działce służyłby już jako normalny basenik... myślicie że to dobry pomysł?
WIELKI BASEN DLA DZIECI - AKWARIUM - INTEX 58480 (208808573) - Aukcje internetowe Allegro
Fajny ja tez chciałam kupic w tym roku ale taki i jako basenik ale mała jeszcze nie siedzi a potem będzie zimno
BASENIK BASEN Z DASZKIEM SUPER 142 cm x 86 cm (210017823) - Aukcje internetowe Allegro
no i poczekam i na przyszły rok kupię, i zwracałam uwagę że ma daszek a ja mam słońce na balkonie, bo na balkon chciałam dać a co do kojca to ja nie kupuję jak narazie wątpie czy mała by mi usiedziała w nim a po drugie nie mam miejsca pozostaje jedynie łóżeczko ogarniać do zabawy
agusia9915
Matka wariatka
jesli juz szukasz koniecznie cos pompowanego to
BEZPIECZNY DMUCHANY KOJEC DLA NIEMOWLAKÓW - 48470 (208775442) - Aukcje internetowe Allegro
wode tez mozna wlac
BEZPIECZNY DMUCHANY KOJEC DLA NIEMOWLAKÓW - 48470 (208775442) - Aukcje internetowe Allegro
wode tez mozna wlac
jesli juz szukasz koniecznie cos pompowanego to
wode tez mozna wlac
jak dla mnie trochę za wysokie na basenik jako kojec może być ;-) ja nie chcę by mała miała za duszno w baseniku dlatego wolę niski ja pomyslę za rok nad zakupem
Joasiek
Mamy lutowe'07 Fan(ka)
Agusia9915: wiem o czym myślałaś, ale ten basen do którego dałam linka to nie jest z tych niskich 30cm co mają 3 powierzchnie pompowania On ma prawie 60cm wysokości, chodzącemu dziecku będzie siędać do pachy albo i wyżej, więc raczej nie ma szans żeby dziecko wypadło przez taką barierkę. Też mi się podoba ten kojec dmuchany który wkleiłaś (wysokość jest pewnie podobna też ok. 60cm, w aukcji podali całkowitą wysokość razem z tym pałąkiem), ale właśnie w tej aukcji nigdzie nie jest napisane, że to jest również basen i można do niego nalać dużo wody. Ja szukam czegoś co Milence potem posłuży przez kilka lat jako basenik na działce Tradycyjnego kojca nie będę kupować, bo to dla mnie prawie to samo co łóżeczko turystyczne, które już mamy, wolałabym coś bardziej mobilnego co będę mogła łatwo nosić po całym domu, taki basenik by się nadawał... jedyny MINUS to brak jakichkolwiek uchwytów do wstawania
agusia9915
Matka wariatka
JOSAIEK zrobisz jak uwazaz ja tylko mowie z doswiadczenia
mam taki basen on ma wysokosci 24cm
Ten obrazek jest przeskalowany. Kliknij tu, żeby zobaczyć oryginał (1280x958).
i taki on ma tak jak piszesz (3 warstwy około 60 cm ...)
i tez bym w nim dziecka nie zostawiła
zrobisz jak uwazasz
mam taki basen on ma wysokosci 24cm
i taki on ma tak jak piszesz (3 warstwy około 60 cm ...)
i tez bym w nim dziecka nie zostawiła
zrobisz jak uwazasz
Joasiek
Mamy lutowe'07 Fan(ka)
Agusia9915: bardzo fajny ten drugi Ja wcale nie mam zamiaru dziecka zostawiać.... właśnie chodzi mi o to, że taki basenik to mogę ze sobą targać po całym mieszkaniu żeby mała była zaraz koło mnie jak będę coś w kuchni robić albo np. na forum siedzieć Zreszta Milenka, jak ją znam, to w innym pokoju nie widząc mamy nie wysiedziałaby sama nawet 5 minut, muszę być gdzieś w zakresie jej wzroku, inaczej drze japkę Agusia Ty mieszkasz w domku jednorodzinnym?
agusia9915
Matka wariatka
nie choc bardzo bym chciała
w dziesieciorodzinnym(10 mieszkan)
ja mieszkam na parterze
w dziesieciorodzinnym(10 mieszkan)
ja mieszkam na parterze
reklama
agusia9915
Matka wariatka
no to musisz miec mega duzy pokoj zeby zmiescic
i mega duzo samozaparcia zeby go codziennie pompowac
tak orientacyjnie to on na płasko(pionowo) po napompowanie ledwo przez balkon wychodzi z pokoju
i mega duzo samozaparcia zeby go codziennie pompowac
tak orientacyjnie to on na płasko(pionowo) po napompowanie ledwo przez balkon wychodzi z pokoju
Podziel się: