reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych maluszków

Czyli mamy podobnie :) bo mały pokoik u mnie też odłogiem.. a nasz- jest niegotowy na maluszka.. posłanie dla psów w centralnym miejscu, stary zasyfiały dywan i takie tam.. jak sobie pomyślę ile to roboty..a jakie mój dziad ma chody.. to nie wiem czy te 5 miesięcy starczy :baffled:

reklama
Marcelina moj mężuś ma takie same chody..;p haha przedpokój remontuje mi już od sierpnia i nie morze skończyć... tez sie zastanawiam czy do końca ciąży zdążymy ze wszystkim ..;)

trrrragedia :baffled: :-) dobrze, że jakiś facet będzie nam tą szafę robił- to chociaż on będzie miał chody.. wtedy z tej w małym pokoiku się przeniosę do nowej, a tą w małym pokoiku będe mogła zapełniać ubrankami ..bo teraz to nawet nie mam gdzie co chować :wściekła/y:

my mamy duza szafę w sypialni ..;) ale nie am szans na to żeby upchać tam rzeczy dla maleństwa... dlatego musimy się zaopatrzyć w jakaś szafę dodatkowa;)

Marcelina wszystkie Twoje przyszłe zakupy (prócz wózka) będą też moimi zakupami;) Wanienką zresztą Ty mnie skusiłaś:) tylko zastanawiam się nad leżaczkiem, bo wypatrzyłam też ten
FISHER PRICE 3w1 Lezaczek Fotelik Bujaczek do 18kg (1472507258) - Aukcje internetowe Allegro
i nie wiem czy te metalowe płozy nie będą lepsze?

Jeśli chodzi o remont to u nas też pokoik malucha do zrobienia, w przyszłości jeszcze kuchnia, ale to w przyszłości, bo kuchnię mamy ogromną, a co za tym idzie i wydatki rosną.

to się cieszę :-) bo ja tak podglądam i zapisuję sobie :tak:

a ten "Twój" leżaczek- właśnie te płozy wydają mi się cienkie , za cienkie- te "moje" wydają mi się stabilniejsze.
ale obydwa są do 18 kilo więc oba muszą dać radę..

a wanienka super sprawa.. podpatrzone u znajomych ;-) nie latasz nigdzie z wodą, potem żeby ją wylać, zamykasz łazieneczkę, siadasz na krzesełku bądź klękasz a dziecko plumka, a malutkim się nie musisz wielce martwić, bo ma ograniczniki między nóżkami i pod paszkami, więc nie ma stresu :)

a co do kuchni.. to najbardziej mnie "boli", że nie kupiłam zmywarki, bo jak się okazało, że jestem w ciąży to zaniechałam- a teraz mam nadzieję, że jeszcze się uda na nią odłożyć przed porodem, bo kto to będzie gary mył potem?

karolaola oczywiście że będę kupowała matę bo uważam że to jedna z lepszych rzeczy dla maluszka, tylko po prostu na nową w tych kwotach nie mogę sobie pozwolić bo musiałabym albo z czegoś zrezygnować albo wygrać w totka :D chociaż moja teściowa gra cały czas więc może w końcu coś wygra. Ja powoli rozglądam się za wózkiem tylko wiem że takiego co jak chce czyli waga max do 10 kg :D jeszcze chyba nie zrobili. Muszę dokładnie to przemyśleć bo 4 piętro bez windy się kłania a wózkownia mimo że jest na parterze to bałabym się tam trzymać wózek.

neilaaa widzę ze masz ten sam problem co ja tyle ze ja piętro wyżej mieszkam tzn na 5 i tez bez windy... a w wózkowni jest wszystko ..i nie da sie tam wogole przejść a co dopiero wózek dać...

a z kupnem maty sie wstrzymam bo możliwe całkiem ze dostane od kogoś..;) a jeśli nie to potem sobie zakupie;)

reklama
Marcelina wszystkie Twoje przyszłe zakupy (prócz wózka) będą też moimi zakupami;) Wanienką zresztą Ty mnie skusiłaś:) tylko zastanawiam się nad leżaczkiem, bo wypatrzyłam też ten
FISHER PRICE 3w1 Lezaczek Fotelik Bujaczek do 18kg (1472507258) - Aukcje internetowe Allegro
i nie wiem czy te metalowe płozy nie będą lepsze?

Jeśli chodzi o remont to u nas też pokoik malucha do zrobienia, w przyszłości jeszcze kuchnia, ale to w przyszłości, bo kuchnię mamy ogromną, a co za tym idzie i wydatki rosną.

karolaola-ja ogladałam te same leżaczki jeden i drugi i też nie wiem ,który lepszy :szok:może ktoś coś doradzi??????
,ten drugi czyli ten ma ściąganą tapicerkę FISHER PRICE 3w1 Lezaczek Fotelik Bujaczek do 18kg (1472507258) - Aukcje internetowe Allegro

Do góry