reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych maluszków

devi super paczka i rzeczy w stanie bdb, z pewnością większość wykorzystasz;)

Dziewczyny a ta wkładkę dla niemowlaka w tej wanience co pokazała Marcelinaa się później wyciąga? Piękna ta wanienka;)

Ja wczoraj przeglądałam allegro i te leżaczki z Fishera i maty można kupić używane w tańszej cenie czasem aż o połowę, myślicie, że jest to dobry pomysł kupić używkę?

reklama
Devi-śliczne ubranka naprawdę Ci się trafił zakup :-)-i nie żałuj nawet gdybyś ich wszystkich nie ubrała maluchowi, bo za taka cene kupiłabyś w sklepie zaledwie 5 szt.lub mniej:tak:
ja oczywiście się nie mogłam znowu powstrzymać i poleciałam do COCCODRILLO i kupiłam ten przeceniony sweterek który wczoraj z córą oglądałam był przeceniony z 69 zł. na 35 zł.a i oczywiście dokupiłam jeszcze półśpiochy i bodziak:-D
DSC01012.jpgDSC01013.jpg

karolaola, jeśli stan jest b. dobry to w porządku. Jednak mimo wszystko dobrze, żeby te rzeczy można było wyprać w pralce.

karolap ja normalnie kupiłam matę używaną na allegro taką http://www.ceneo.pl/375575 za 100 zł, a nie za jakąś kosmiczną kasę. Uprałam wszystko normalnie w pralce. Na początku miałam obsesję kupowania samych nowych rzeczy, na szczęście mi to przeszło :-) zaoszczędziłam kupę kasy

Ostatnia edycja:
Oli fajowa ta mata;)
mam pytanko będziecie kupowac smoczki uspokajające na początek czy nie będziecie dawać maluszkowi odrazu smoczka??

LANA świetne ciuszki ja osobiście uwielbiam sklep COCCODRILLO, a już najbardziej jak są promocje;)
Oli to rzeczywiście zaoszczedziłaś sporo i już można dołożyć i np. leżaczek kupić. Wiadomo, że chciałoby się, żeby nasze słońca miały wszystko najlepsze, ale myślę, że odrobina rozsądku nie zaszkodzi i jaka oszczędność;)
W takim razie będę łapać okazje na all tylko napiszcie mi proszę czy w tym popularnym leżaku z Fishera do 18kg ten materiał jest odpinany? Wtedy wrzucę go do pralki, a plastikowe czy też metalowe elementy umyję wodą z sodą i będzie jak nowy:-D

Karolaola nie wydaj mi się żeby był odpinany ale jutro będę u mojej siostrzenicy i obadam czy da się coś poodpinać :)

Chciałam się również wypowiedzieć na temat mat edukacyjnych. Ja na allegro nie kupię ponieważ koło nosa mam sklep zwany "Smerfuś" ze wszystkim rzeczami dla niemowlaczków i tam też zakupiłam w tamtym roku matę edukacyjną właśnie dla mojej kochanej siostrzenicy. Zapłaciłam za nią 80-85 zł była kolorowa miała kilka wiszących zabawek i pełno rzeczy na macie. Mała uwielbiała na niej leżeć ale nie oszukujmy się do ok. 4-5 miesiąca bo jak zaczęła być już bardziej ruchliwa to zabawki został odpięte i bawi się nimi teraz a mata czasami służy jako podkładka pod pupkę podczas prób stania na własnych nóżkach :D
Dlatego nie ukrywam że ceny za maty ok. 200 zł i więcej trochę mnie przerażają.

Strasznie Wam zazdroszczę zakupów dla maluszków. Ja póki co wstrzymałam zakupy do czasu wyjaśnienia się kto u mnie mieszka i zakończenia pisania pracy mgr.

neilaaa czyli w ogóle nie masz w planie kupić maty? Czy kupisz w smerfusiu? Ja z pewnością nie wydam 200zl za matę, za leżaczek planuję góra 150zl wydać, ale to ten do 18 kg więc myślę, że nie będzie to zbędna rzecz i przyda się tak jak tu dziewczyny pisały;)

reklama
Oli fajowa ta mata;)
mam pytanko będziecie kupowac smoczki uspokajające na początek czy nie będziecie dawać maluszkowi odrazu smoczka??

Monila ja będę kupować, bo ja nie będę karmić piersią.
Karolap poza tym ja wolę mieć coś firmowego, ale używanego i wiem, że jakość tego jest dobra, niż coś nowego w sklepie taniego, żeby się popsuło od razu, a jak coś się nie dało odpiąć to do wanny - szorowanie i na balkon na słoneczko ;-), np z wózkiem Mclarenem tak zrobiłam

Ostatnia edycja:
Do góry