reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych maluszków

Mojej kupiłam taką MATA TROPIKALNA WYSPA Tiny Love 3x GRATIS Wys. 0zł (1472781496) - Aukcje internetowe Allegro

Jest nią zachwycona już któryś miesiąc z kolei. Nie zgodzę się, że za dużo kolorów, melodyjek (które można samemu włączyć) to krzywda dla niemowlaka(oczywiście przesadzanie też nie jest dobre). Moja interesuje się wszystkim, co jest bardzo wyraziste, i użycie tego spowoduje jakiś dźwięk. Ale prawdą jest, że pierwsza zabawka którą się zainteresowała i polubiła to biało-czarna zebra. Tylko teraz, kiedy już widzi kolory znacznie lepiej, zebra leży w kącie, a mata nadal jest atrakcyjna.

Monila, co do gąbki - schnie 3 dni(mimo silnego wykręcenia):D I to była pierwsza rzecz, którą wyrzuciłam(od razu) i nie kupiłam/użyłam nigdy więcej. Ale może Tobie przypasuje.

Marcelinaa, pomijając atrakcyjność poszczególnych elemetów, to bardzo zwracałam uwagę na powierzchnię samej maty, żeby niemowlę długo się na niej mieściło. Ta, którą ja mam ma owalny kształt 108 x124cm więc jest naprawdę duża:)

Ostatnia edycja:
reklama
Monila, nie kupuj gąbki do wanienki, to siedlisko bakterii i grzybów. Tak jak napisała mucha_nie_siada schnie 3 dni. Lepsze są tzw. foczki, ale plastikowe.
Co do mat edukacyjnych to najlepsze są takie z żywymi kolorami (nie pastelowymi), gdzie jest dużo błyskotek, lusterko, szeleszczące gadżety;-) Ta od Fischera jest lepsza;-)
Co do wanienki to jest super i bardzo wygodna się wydaje. Sama taką zakupię.

Megmarion- my tez patrzylismy na JEDO 4ds FYN, gondola bardzo fajna bo duża, prowadzi sie tez calkiem nie zle ale jak zobaczylismy spacerówke to od razu odrzucilismy ten wózek. Jak dla nas spacerówka jest okropna i chyba cos w tym jest bo na ulicy pełno chodzi tych wózków jako gondola ale spacerówke już nie wiele...podejrzewam ze wiekszosc mam nie daje rady i szybko kupuje parasolke. ale polecam zobaczyc go w sklepie.

My wczoraj znowu bylismyw skkepie oglądac wózki i po raz kolejny pozostajemy przy x-landerze :)

A i wczoraj udało mi sie wygrac aukcje na allegro z ciuszkami dla Mikołaja:) Co prawda ciuszki same malenstwa ale P. był nimi tak zachwycony że jak facet chce cos kupić to trzeba korzystac :)
Paczka dla chłopaczka NEXT H&M GAP duża 50 56 (1482579574) - Aukcje internetowe Allegro

mucha- moze i za cieple jak na lato ale poki co wychodze z zalozenia ze w sierpniu (a nas w sumie lapie głównie połowa lub końcówka sierpnia) juz szybciej sie robi ciemno i szybciej robi sie chłodono. No i czesc ciuszków jest do 3m wiec lapia sie na pazdziernik-listopad a wtedy juz napewno bedzie chłodniej.

Niech sie przydadza chocby 2-3 ciuszki a juz bede zadowolona:) no i tak jak pisałam, zakup był kierowany głównie zaintersowaniem P. a jak facet chce kupić ubranka (przynajmniej mój) to trzeba brac czy sie przyda czy nie ;)

No i jeszcze jedna sprawa..to moja pierwsza ciąza wiec sie nie znam :) Pewnie nie jedna rzecz nigdy sie nie przyda ;)

Ostatnia edycja:
devi, na wieczory na pewno się przydadzą. Tylko względnie coś na piękniejsze dni(jeśli takie jeszcze będą) trzeba będzie poszukać. Ubierzesz więcej - chociażby body są bardzo wdzięczne niezależnie od pory roku:). To prawda, jak jest przyzwolenie faceta to się bierze niezależnie:D

Myślę, że to nie ma znaczenia która ciąża, większość z nas zakupi coś zupełnie niepotrzebnego, albo nie zdąży użyć.

reklama
mucha- dzieki :) na piekniejsze dni to już mam cala szafe cienkich bodziaków :)
Szczerze to sama sie tez zastanwiam czy to byl dobry zakup, paczka fajna ale czy mi te wszytskie ubranka potrzebne :/ magia allegro hehehe
Najwyzej potem sama sprzedam ;)

Do góry