reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla naszych maluszków

noo to sie cieszę.. jak mnie jakaś niepotrzebna kasa wpadnie to se kupię hehe

korzystając z chwili rozglądam się za materacami lateksowymi.. i na razie jestem ogłupiała..czasem się różnią 60 zł ale nie wiadomo czemu.. i teraz weź wybierz i bądź mądra

MATERAC LATEKSOWY HEVEA 120X60CM 3 RODZAJE NOWOSC (1625308948) - Aukcje internetowe Allegro

BABY LINE materac lateksowy 120x60 MATERACE HIT (1628858747) - Aukcje internetowe Allegro

Materac Ankara Lateks 60x120 materace PRODUCENT!!! (1621128566) - Aukcje internetowe Allegro

ja zakupiłam z Heven lateksowo-kokosowy medica- swietny materiał, co do twardosci to tez wydaje mi sie idealny, na poczatku mała bedzie lezec na kokosie a pozniej to na lateksiku ... dodam tylko ze my z M zakupilismy kiedys sobie z aloesem materac lateksowy i ja tam wielkiej roznicy nie widziałam , tzn obiecanych cudów zwiazanych z aloesem :confused:

ps polecam stronke producenta jesli wybierzesz Heven, maja tam niezły wybór materacy

Ostatnia edycja:
reklama
Marzenixx-poducha przyszła expresowo -a zobaczysz po kilku nocach jaka różnica w spaniu -normalnie bajka -ta poducha to mój najlepszy przyjaciel od początku ciąży :-D nawet do szpitala ją ze sobą targałam :tak:
Oli.B-bardzo fajny i ładniutki ten pojemnik na smoczki:tak:

Oli fajny pojemniczek:)

a ja kupiłam wczoraj w lidlu śpiworek. Nie wiem czy mi się przyda ale kosztował 22zł więc nie jakieś wielkie pieniądze:)

maggie78-bardzo fajne są te śpiworki a cena jak za darmo,w sklepie dziecięcym są dość drogie-więc napewno było warto kupić a przydać na pewno się przyda:tak: .
Ja mam też podobny śpiworek na szeleczkach a cały dół z bokami rozpinany na suwak kupiłam go w komplecie z całą paką ciuszków na allegro i jest śliczny.Są praktyczne bo dzidzia się z niego nie rozkopie,a tak pod koniec września gdy jest już chłodniej dzidzia może już w nim spać.

ostatnio na szkole rodzenia było o materacach i z polozna doszlismy do wniosku ze te wszytskie lateksy, gryki, kokosy to w wiekszosci sciema bo dziecko od tych "zdrowych" warstw i tak dzieli warstwa przescieradła, ceratki, kocyka itd. a najwazniejsze zeby materacyk był w miare twardy. Położna zasugerowała zeby nie robic szału z materacykiem, nie wydawac na niego duzo kasy (bo jak dziecko np.zasika lub zniszczy to tanszy model łatwiej wyrzucic i wymienic niz jak sie zainwestowalo duzo kasy) i zeby nie ulegac reklamie super warstw.....moze warto to przemyslec

choc w moim przypadku i tak jej opinia nie miala znaczenia bo materacyk mielismy juz kupiony (standrad gryka-kokos, koszt 60zł)

Ostatnia edycja:
devi-jestem podobnego zdania-ja kupuję pianka -kokos koszt 88zł.Jest sprężysty i taki średnio twardy -już go wymacałam :-Di taki kupię :tak:

troche pozno zobaczyla bo tylko do dziś w Realu sa Pampersy New born (3-6kg) 188 szt za 84 zł czyli wychodzi po 45gr za sztuke, jak na orginalne Pampres to sie chyba opłaca

devi w realu co rusz jest promocja, a ta cena jest zblizona do ceny promocyjnej w Rossmanie, juz oblukałam :-) i nawet w Carrfeur były pampersy po 78 zł dwie paki, ale w moim mieście zaczynały się od rozmiaru 4-9 kg.
A co do materacy to mam pytanie, moze położna coś wspominała, na której stronie kładziemy niemowlaka? tzn. mam materac gryka pianka kokos i nie wiem czy na gryce, czy kokosie.

z tego co zrozumialm i mówiła to chyba zaczynamy od tej ciut miekszej bo trzeba zmienic na twardsza strone w momenci gdy dziecko zaczyna stawac (zeby sie nie zapadały stopy)ale powiem szczerze ze jak macalam ten materac to duzej roznicy nie czulam w twardosci. Ale mysle ze najpeir kladziemy na gryke bo ziarenka dopasuja sie do ciała dziecka a potem na kokos ktory jest bardziej zbity wiec i stabilniejszy.

A papmki...no wlasnie, wogole sie nie moge polapac w tych promocjach i cenach co sie oplaca a co nie :/ i ile tego kupic i jakie rozmiary :/ zwariowac mozna:confused:
Tak czy siak P. kupił te 188szt romziaru 3-6. kupie jeszcze mala paczke 2-5kg. Myslicie ze mala paczka 2-5 starczy i potem bedzie mozna sie przezucic na 3-6-one przeciez tez sa new born a dzieci raczej sie rodza powyzej 3kg??

reklama
devi, jak ja miałam moje dzieci małe to był najmniejszy rozmiar pampersów własnie 4-9 kg i pasowały, nawet na karole, która urodziła sie 2750g, a lepiej mieć wieksze (takie moje zdanie) a te mniejsze ewentualnie dokupic póxniej jkby dzidzia urodziła sie malutka.
Dziekuję, za info odnośnie materacy :-)

Do góry