reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla naszych maluszków

noo to sie cieszę.. jak mnie jakaś niepotrzebna kasa wpadnie to se kupię hehe

korzystając z chwili rozglądam się za materacami lateksowymi.. i na razie jestem ogłupiała..czasem się różnią 60 zł ale nie wiadomo czemu.. i teraz weź wybierz i bądź mądra

MATERAC LATEKSOWY HEVEA 120X60CM 3 RODZAJE NOWOSC (1625308948) - Aukcje internetowe Allegro

BABY LINE materac lateksowy 120x60 MATERACE HIT (1628858747) - Aukcje internetowe Allegro

Materac Ankara Lateks 60x120 materace PRODUCENT!!! (1621128566) - Aukcje internetowe Allegro

ja zakupiłam z Heven lateksowo-kokosowy medica- swietny materiał, co do twardosci to tez wydaje mi sie idealny, na poczatku mała bedzie lezec na kokosie a pozniej to na lateksiku ... dodam tylko ze my z M zakupilismy kiedys sobie z aloesem materac lateksowy i ja tam wielkiej roznicy nie widziałam , tzn obiecanych cudów zwiazanych z aloesem :confused:

ps polecam stronke producenta jesli wybierzesz Heven, maja tam niezły wybór materacy

Ostatnia edycja:
reklama
Marzenixx-poducha przyszła expresowo -a zobaczysz po kilku nocach jaka różnica w spaniu -normalnie bajka -ta poducha to mój najlepszy przyjaciel od początku ciąży :-D nawet do szpitala ją ze sobą targałam :tak:
Oli.B-bardzo fajny i ładniutki ten pojemnik na smoczki:tak:

Oli fajny pojemniczek:)

a ja kupiłam wczoraj w lidlu śpiworek. Nie wiem czy mi się przyda ale kosztował 22zł więc nie jakieś wielkie pieniądze:)

maggie78-bardzo fajne są te śpiworki a cena jak za darmo,w sklepie dziecięcym są dość drogie-więc napewno było warto kupić a przydać na pewno się przyda:tak: .
Ja mam też podobny śpiworek na szeleczkach a cały dół z bokami rozpinany na suwak kupiłam go w komplecie z całą paką ciuszków na allegro i jest śliczny.Są praktyczne bo dzidzia się z niego nie rozkopie,a tak pod koniec września gdy jest już chłodniej dzidzia może już w nim spać.

ostatnio na szkole rodzenia było o materacach i z polozna doszlismy do wniosku ze te wszytskie lateksy, gryki, kokosy to w wiekszosci sciema bo dziecko od tych "zdrowych" warstw i tak dzieli warstwa przescieradła, ceratki, kocyka itd. a najwazniejsze zeby materacyk był w miare twardy. Położna zasugerowała zeby nie robic szału z materacykiem, nie wydawac na niego duzo kasy (bo jak dziecko np.zasika lub zniszczy to tanszy model łatwiej wyrzucic i wymienic niz jak sie zainwestowalo duzo kasy) i zeby nie ulegac reklamie super warstw.....moze warto to przemyslec

choc w moim przypadku i tak jej opinia nie miala znaczenia bo materacyk mielismy juz kupiony (standrad gryka-kokos, koszt 60zł)

Ostatnia edycja:
devi-jestem podobnego zdania-ja kupuję pianka -kokos koszt 88zł.Jest sprężysty i taki średnio twardy -już go wymacałam :-Di taki kupię :tak:

troche pozno zobaczyla bo tylko do dziś w Realu sa Pampersy New born (3-6kg) 188 szt za 84 zł czyli wychodzi po 45gr za sztuke, jak na orginalne Pampres to sie chyba opłaca

devi w realu co rusz jest promocja, a ta cena jest zblizona do ceny promocyjnej w Rossmanie, juz oblukałam :-) i nawet w Carrfeur były pampersy po 78 zł dwie paki, ale w moim mieście zaczynały się od rozmiaru 4-9 kg.
A co do materacy to mam pytanie, moze położna coś wspominała, na której stronie kładziemy niemowlaka? tzn. mam materac gryka pianka kokos i nie wiem czy na gryce, czy kokosie.

z tego co zrozumialm i mówiła to chyba zaczynamy od tej ciut miekszej bo trzeba zmienic na twardsza strone w momenci gdy dziecko zaczyna stawac (zeby sie nie zapadały stopy)ale powiem szczerze ze jak macalam ten materac to duzej roznicy nie czulam w twardosci. Ale mysle ze najpeir kladziemy na gryke bo ziarenka dopasuja sie do ciała dziecka a potem na kokos ktory jest bardziej zbity wiec i stabilniejszy.

A papmki...no wlasnie, wogole sie nie moge polapac w tych promocjach i cenach co sie oplaca a co nie :/ i ile tego kupic i jakie rozmiary :/ zwariowac mozna:confused:
Tak czy siak P. kupił te 188szt romziaru 3-6. kupie jeszcze mala paczke 2-5kg. Myslicie ze mala paczka 2-5 starczy i potem bedzie mozna sie przezucic na 3-6-one przeciez tez sa new born a dzieci raczej sie rodza powyzej 3kg??

reklama
devi, jak ja miałam moje dzieci małe to był najmniejszy rozmiar pampersów własnie 4-9 kg i pasowały, nawet na karole, która urodziła sie 2750g, a lepiej mieć wieksze (takie moje zdanie) a te mniejsze ewentualnie dokupic póxniej jkby dzidzia urodziła sie malutka.
Dziekuję, za info odnośnie materacy :-)

Do góry